20. kolo
26.12.2017 18:30 CET
5 : 0
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Swansea City 5:0

Liverpool na Anfield Road rozstřílel hostující Swansea pěti brankami a nadále tak stíhá londýnskou Chelsea, na kterou ze čtvrté pozice ztrácí čtyři body. O vítězství svého týmu se dvěma brankami zapříčinil Roberto Firmino, po gólu pak zaznamenali Coutinho, Chamberlain a Arnold.

Plán Swansea byl jasný - pozorně bránit, svého protivníka znervóznit a případně zahrozit z rychlých protiútoků. Vydržel ovšem pouhých pět minut. Pak totiž ve středu hřiště vybojoval balón Firmino, předal jej Salahovi, ten z prvního doteku našel před vápnem nabíhajícího Coutinha, který předvedl další ze svých parádních dalekonosných projektilů a z dobrých 25 metrů rozvlnil síť. Druhý gól mohl o pár momentů později přidat Robertson, jeho rána z hranice šestnáctky však mířila o pár decimetrů vedle.

Krátce před poločasovou pauzou se po chybě v rozehrávce Swansea dostal do úniku Firmino, na penaltě si i položil vracejícího se obránce, jenže následně překvapivě selhal v zakončení, když vůbec netrefil branku Fabianskiho.

Hned na začátku druhého dějství se však domácí dočkali tolik potřebné pojistky a byl u toho právě Roberto Firmino. Ten si naběhl na volný přímý kop Coutinha a přesným volejem nedal hostujícímu brankáři žádnou šanci.

Po 65 minutách hry se svým prvním ligovým zásahem v dresu Reds zaskvěl také Alexander-Arnold, který si našel odražený míč a parádní střelou potřetí rozvlnil síť. Domácí ale neměli dost a hned o minutu přidali dokonce čtvrtou trefu. Na začátku stále příšerná přihrávka jednoho ze středopolařů Swansea, která vyslala do úniku Salaha, který zachoval chladnou hlavu a před prázdnou branku míč ještě naservíroval Firminovi.

Konečnou podobu výsledku nakonec dal sedm minut před koncem Oxlade Chamberlain, který se ve skrumáži zorientoval nejlépe a přesnou střelou na zadní tyč popáté rozjásal obecenstvo na Anfield Road.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Melda

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
EL Gringo

4:1

Reagovat
M1ck0

4:0, bez Henda a s Canem na DM

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 LFC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele