23. kolo
14.01.2018 17:00 CET
4 : 3
(1:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool doma zvládl sedmigólový thriller, série City skončila

Manchester City předvedl skvělý závěr utkání s domácím Liverpoolem, jenže se probudil až příliš pozdě. Všechny tři jeho branky padly až v závěru obou poločasů, jinak dominoval dravější Liverpool.

Slavný Anfield Road pořádal v neděli odpoledne velký svátek a hlavními barvami se stala místní červená spolu s blankytně modrou. Tu vyznává lídr tabulky, Manchester City. Celek trenéra Pepa Guardioly si z Premier League s nadsázkou dělá další tréninkovou záležitost a dnes chtěl navýšit vedení na čele na propastných osmnáct bodů! Liverpool plánuje pod vedením emotivního Němce Kloppa útočit na první tři pozice.

Na Anfield Road se klubu z Manchesteru nikdy moc nedařilo, což dnes měli napravit hráči jako Agüero, Sterling, De Bruyne, Walker nebo Otamendi se Stonesem. Fanoušci se mohli těšit na rychlostně skvěle vybavený útok na obou stranách, protože rovněž Liverpool má v tomto ohledu velmi kvalitní kádr. Hlavní zbraní je Egypťan Mohamed Salah, druhý nejlepší střelec Premier League. Oslabeni o prodaného Coutinha se Reds spoléhali také na Firmina, Oxlade-Chamberlaina nebo Cana s Lovrenem.

Bitvu dvou tradičních gigantů, kteří sbírají body jako na běžícím páse a ještě u toho stíhají bavit fanoušky parádním fotbalem, dostal na starosti zkušený sudí Andre Marriner. Rodák z Birminghamu musel v osmé minutě řešit pád Raheema Sterlinga v pokutovém území, ale penaltu po kontaktu s Robertsonem nepískal.

Jeho píšťalka se ale přeci jen vzápětí ozvala. Alex Oxlade-Chamberlain využil lehkého zaváhání Fernandinha a postupoval s míčem na bránu City. Před vápnem se rozhodl pro střelu a balon poslal nádherně k zadní tyči! Ederson se sice natahoval, ale o pár centimetrů přeci jen nedosáhl - 1:0 a druhý zásah útočníka Reds na Anfield Road v jeho posledních třech duelech.

Hosté v obraně nepůsobili ani náhodou tak jistě, jak jsme zvyklí. S dalším útokem přitáhl Sadio Mané, jenže rychlý kontr před vápnem příliš zpomalil. Mohamed Salah na opačné straně pokutového území mířil po individuální akci hodně nepřesně. Jindy precizní a dravá kombinace City k vidění nebyla snad až do chvíle, kdy za hlučného bučení odcentroval Sterling před bránu. Sergiovi Agüerovi ale pár kroků chybělo, aby zasunul míč do sítě.

Dělovka Saného byla tečována mimo a další vrásky na čele Pepa Guardioly způsobilo zranění Fabiana Delpha, kterého musel nahradit Danilo. Chvíli se nic zásadního nedělo, až si řekl "dost" Leroy Sané. Mladý útočník předvedl obdobnou parádu jako Oxlade-Chamberlain, prošel o vápna s míčem u nohy a umotal obránce před sebou. Pak tvrdou střelou na bližší tyč trochu překvapil brankáře Kariuse a srovnal!

Druhý poločas začal obdobnou náloží atraktivity. Saného exekuce rohového kopu zamířila na hlavu Otamendiho, který sice vyskočil nejvýš, jenže trefil jen břevno! Ani brankář Ederson se nenudil, o což se starali svými dělovkami Salah s Oxlade-Chamberlainem. Stejně jako v první půli se Cityzens ukazovali jako naprosto nedůslední v obranné fázi. A to se jim stalo osudným.

Stoper John Stones v 60. minutě neudržel na zádech Roberta Firmina, který jej překvapivě snadno odtlačil od míče a ve vyložené šanci dloubáčkem přehodil vyběhnuvšího Edersona!

O pouhou minutu později míč špatně zpracovával Fernandinho, který navíc poslal nesmyslnou nahrávku zpět na Edersona. Zkušený brankář se musel děsit, protože míče se ujal Sadio Mané a svůj náběh napálil do tyče. Hosté se absolutně nepoučili a předváděli jednu vyloženou chybu za druhou. Další obrovskou chybu v rozmezí sto dvaceti vteřin využil Salah k nahrávce na Maného, který jednoduše překonal Edersona!

Tyto tři minuty stačily Liverpoolu k tomu, aby velkou měrou rozhodl o osudu zápasu. A Reds trhali dál. Mohamed Salah sice první nahrávku uspěchal a Ederson vyběhl z brány, ale protože míč odkopl opět jen k Salahovi, mohl egyptský rychlík vymyslet další krásný gól. Z pětatřiceti metrů zamířil přesně do sítě, jak to občas vídáme třeba u hokejových přesilovek - 4:1.

Manchester City předváděl hrůzostrašný výkon, který by u svých svěřenců nějak pikantně komentoval určitě i Josef Hnátek. Navíc se často uchyloval k příliš agresivní hře. Přesto hostům svitla naděje, když pro jednou zvolil přímou cestu k bráně na základě dvou narážeček. Balon se dostal po tečované střele k volnému Bernardu Silvovi, který poslal balon k tyči - 4:2.

Anfield Road najednou pochopil, že ještě není konec, což City ihned potvrdilo. V první minutě nastavení Leroy Sané oběhl s míčem přilepeným ke kopačkám celé vápno a nahrál Agüerovi. Ten svým centrem našel kolem penalty Ilkaye Gündoğana, který si míč mezi dvěma obránci zpracoval a prostřelil Kariuse! Ani jeden z obránců s ním neskákal, Dejan Lovren místo výskoku snad jen povytáhl obočí...

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (46)

Přidat komentář
diastan

beru jakoukoliv X

Reagovat
t0mmy33MCFC

souhlas ale Pep tomu urcite neprizpusobi taktiku

Reagovat
diastan

to nastesti urcite ne Snad bude k dispozici i David a nikdo se v pohárech nezraní...

Reagovat
M1ck0

2:1

Reagovat
noustres

Tady nejde nepřát Liverpoolu Prosím 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

CITYZENS tri body jsou vytecne, ale staci kriz 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Guardiola admits that one or two additions would be welcome as his side compete in four competitions, with City interested in signing Real Sociedad defender Inigo Martinez.

Za ty prachy bude nejrealnejsi, a asi i nejvyhodnejsi moznost ted v lednu.

Reagovat
LokoLFC

2:1 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
MCFC_8

Na Anfielde sa nam dlhodobo nedari...hlavne NEPREHRAT!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

1X.

Reagovat
diastan

Jesus vypadá nakonec jen na 2-3 týdny

Reagovat
MCFC_8

ale zranil sa na Silvestra, takze zhruba 5 tyzdnov dokopy ako sa ocakavalo

Reagovat
diastan

mluvilo se dost i o 2 mesicich, no a jsem zvedavy jak to dopadne s Mendym, toho jsem bral, že si už v sezone nekopne. Na druhou strany kdyby se jeste ke konci vratil je otazka jak na tom vubec bude,navic nam to slape.

Reagovat
t0mmy33MCFC

treba si na konci zahraje, zalezi kolik zapasu predem uz bude rozhodnuto

Reagovat
frederik

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

prvá prehra MC

Reagovat
smazaný uživatel

2:1LFC

Reagovat
smazaný uživatel

Jednou MC prohrát musí a kdo jiný by je měl porazit než REDS

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Theft90

0:3

Reagovat
Assassin11

prvá prehra v lige, ešte že nám nebudú chýbať tie body, náskok je dobrý na to aby sme v pohode vyhrali ligu, ideme ďalej na newcastle

Reagovat
Assassin11

a 3 zbytočné goly sme dostali, keby stones to odkopol na roh a nesnažil sa si zakryť loptu a tie dve doebané rozohrávky

Reagovat
smazaný uživatel

kdyby Gomez trefil balon tak to nebylo 1:1 kdyby kdyby, dnes vyhral lepsi tym

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

Nevadi chlapci, najhorsia bola 15 minutovka od 60.minuty, ale pozitivum je ten zaver...teraz poriadne oddychnut, konecne mame na to tyzden a vyletiet doma na straky

Reagovat
smazaný uživatel

z toho zaveru se moc neradujte, to je nase slabina a ne nejaka vase extra kvalita

Reagovat
MCFC_8

gol ako gol...neradujem sa, ale aspon to nezabalili

Reagovat
t0mmy33MCFC

to muzes rict stejne ze vase goly byly nase slabina a ne nejaky vase vypracovany

Reagovat
smazaný uživatel

rict to muzes max ty

Reagovat
t0mmy33MCFC

?

Reagovat
REPLIKATOR

Luxusní zápas a na konci ještě pěkný nervy

Reagovat
diastan

,,Dejan Lovren místo výskoku snad jen povytáhl obočí...

Reagovat
smazaný uživatel

bohuzel to vystihlo presne tu situaci

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecny zapas. totalni kolaps, Stones, Delph, Otamendi a Ederson. Reds szaslouzene, ale jejich hra s naskokem je vzdy zabavna po strance toho, ze to dost casto pokazi. Nechybelo moc v zazrak v podobe remizy.

Beru prvni prohru po 22. kolech je parada. Navic jejich stadion je proklety a nastesti ostatni nevyhrali a hlavne 15 bodu naskok.

Reagovat
smazaný uživatel

ani nevis jak jsem se nakonci klepal jakozto fanda Reds, a to jsem si za stavu 4:1 rikal ze vam vratime ten prvni zapas z Etihadu (alespon co se nasazenych golu tyce)

Reagovat
smazaný uživatel

zaslouzene tri body, ale ty koncovky vam nejsou

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Van Dijka mega cenny vitezstvi, navic se tu jasne ukazalo ze bez Coutinha se uplne v pohode obejdeme a to navic nastoupil az v zaveru Adam Lallana, ktery se stale jeste nedostal 100% do formy a Sturridge, ktery dolecuje zraneni a nejspis odejde, nicmene tady necekam ze by neprisla zadna nahrada. Jedinou vraskou mi tu je zcela tragicky vykon Kariuse (nastoupil zrejme proto ze Mignolet se nevyvarovava chybam, ovsem Karius tady jasne ukazal ze nikdy nebude vic nez prumerny golman! Urcite nikdy nebude mit navic nez je ted - nasi dvojkou, spis se vrati nekam do prumerneho nemeckeho klubu) a to ze nas opousti Emre Can, ano mame sice od leta Keita ktery jiste nasi hru zlepsi, ale takova vysoka a silna vez, ktere neprekazi balon jako je Emre nam tam proste bude chybet, nekoho podobneho potrebujeme ziskat, vic nez nahradu za Coutinha, ktery nam v soucasnosti vubec nechybi, hlavne kvuli perfektnimu vykonu Oxe, ktery na nej dal okamzite zapomenout.

Reagovat
Stan Smith

Ox dneska supr, myslim že si mě konečně získal

Reagovat
pobody's nerfect

dnes coutinho příliš nechyběl, ale on málokdy byl proti silnějšímu týmu za strůjce vítězství, uvidíš za týden na swansea po brutálně nudné plichtě 0:2 a střelách na bránu 1:2, že chybí jak sůl (nicméně doufám, že se pletu a skončí to pohodových 4:0)

Reagovat
t0mmy33MCFC

jojo to nebude jako proti City do prazdne obrany

Reagovat
smazaný uživatel

to nebude, ale taky nas v zadu nebude vetrat Sane a nebo dostavat balony od De Bruyneho

Reagovat
smazaný uživatel

souhlasim ale jen z casti, na swansea ocekavam neco podobneho jako byly nedavne zapasy na Burnley nebo proti Evertonu, vydrene 2:1 ci 1:0... v techto duelech co jsem zminil jsem to vybojovali tak jak se nam to na podzim vubec nedaril at uz s Coutinhem nebo bez nej

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele