2. kolo
19.08.2017 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Crystal Palace 1:0

To teda byla dřina. Upachtěná výhra však Liverpool nemusí těšit o nic méně, než kdyby Crystal Palace přejeli rozdílem třídy. O jediný gól utkání se postaral Sadio Mané, byť s velkým štěstím a nápomocí obránců Eagles. Ti každopádně po dvou kolech zůstávají bez bodu i vstřeleného gólu, zatímco Reds se přiblížili čelu tabulky.

Jürgen Klopp poslal do zápasu výrazně pozměněnou sestavu, do níž sáhl hned na pěti místech. Chyběli především Mohamed Salah a Emre Can; i když těžko říct, zda by malátný první poločas zachránili. Liverpool se do nebezpečných pozic prakticky nedostával - největší šanci měl vlastně náhodou po zaváhání Hennesseyho. Matip ale při hlavičce na malém vápně bránu fatálně minul.

Reds chyběla kreativita, často se chtěl taktovky chopit James Milner, ale takřka vždy byl nepřesný nebo se nesetkal s porozuměním u kolegů. V závěru dějství pálil za vápnem Roberto Firmino, ale Hennessey tentokrát ránu bez problémů lapil. Na opačné straně se pak obratem osmělil k tvrdé ráně Puncheon, i on ale po pasu Loftus-Cheeka narazil na připraveného brankáře.

Milner, který se pro letošní sezónu nejspíš přesune zpátky doprostřed zálohy, se ujal i první příležitosti po změně stran. Přímý kop s krásných 20 metrů však poslal těsně nad. Do vedení naopak záhy mohli jít hosté, skvělý Loftus-Cheek se prosmýkl do vápna kolem Klavana a předložil Bentekemu gólovou šanci. Ten však míč trestuhodně napálil vysoko nad.

Vítězné branky se tak dočkali borci v červeném. V sedmdesáté minutě to ještě nevyšlo, i když po dobré práci Salaha měli v šestnáctce několik příležitostí do míče prásknout a otevřít skóre. Maného i Wijnalduma ovšem zblokovala obrana, no a dorážka Maného skončila snadnou kořistí Hennesseyho.

Přesto to byl právě senegalský křídelník, kdo celý zápas rozhodnul. Milivojević si i kvůli Solankeho otravování sklepnul balón do vlastního vápna, kam vběhl vděčný Mané a špičkou kopačky přiřknul tři body svému týmu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
waynemarkrooney

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Infernoqt

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
Adhol

Minulý týden to nebylo ideální, ale teď věřím v jistou výhru. Tip: 3:1

Reagovat
Theft90

4:0

Reagovat
celeb

To vazne LFC prehral doma s CP 3 zapasy po sebe? To nemoze byt nahoda.

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele