32. kolo
01.04.2018 17:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Chelsea FC - Tottenham Hotspur 1:3

Tottenham poprvé od roku 1990 vyhrál na Stamford Bridge a v podstatě si zajistil účast v příštím ročníku Champions League. O tu by svěřence Mauricia Pochettina připravil již jen naprostý kolaps. Naopak na Blues čeká pouze Evropská liga a mnoho změn v létě.

První půlhodinka mnoho zábavy nenabídla, utkání se odehrávalo převážně mezi šestnáctkami, ovšem do zakončení se oba týmy dostávaly spíše sporadicky. Výjimku představovala šance Alliho, který se po centru Trippiera prodral k hlavičce, tu ale nasměroval výrazně mimo. Postupem času Chelsea přece jenom převzala otěže a byla tím nebezpečnějším týmem. Tečovanou střelu Williana ještě Lloris pokryl, to se však nedalo říct o zakončení Alonsa, avšak Spurs tentokráte zachránil správně zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Po půlhodině hry se Blues dostali do vedení, když centr Mosese velmi špatně přečetl Lloris, pouze jej podběhl a daroval tím tak velmi snadný gól Moratovi. Před poločasem se po laciné ztrátě Dembeleho do další příležitosti dostal Alonso, jeho křižnou střelu ale Lloris pohotově vyrazil.

Když už to vypadalo, že si domácí do kabin odnesou jednobrankový náskok, předvedl úplně lacinou ztrátu míče Moses, hosté balón dopravili k Eriksenovi, který z dobrých třiceti metrů zkusil své štěstí a naprosto parádní střelou srovnal stav zápasu. Na začátku druhé půle mohl vedení domácím vrátit Christensen, svou hlavičkou však nemířil přesně. Na druhé straně přidělal vrásky na čele Antonia Conteho Moses, který zcela selhal při jednoduchém odkopu a měl velké štěstí, že toto zaváhání Tottenham tentokráte nepotrestal.

Po hodině hry Caballera pořádně protáhl krásnou střelou Son, brankář Chelsea předvedl pěkný zákrok. O pár minut později však zaváhala dvojice Azpilicueta - Christensen, na dlouhý Dierův míč si za ně naběhl Alli a pohodlně dostal Tottenham do vedení. Dánský stoper ve službách Chelsea skutečně neměl svůj den, jak je pro něj v posledních dvou měsících trochu typické. Po dalším průniku Sona předvedl Caballero dobrý zákrok a Christensen mohl dvakrát odklidit míč do bezpečí, ani jednou tak však neučinil a pohotový Alli zvýšil na 3:1.

Chelsea se nevzdala, nebezpečný centr Fabregase s notnou dávkou štěstí zblokoval na rohový kop Vertonghen, poté se v dobé pozici objevil Alonso, jenže zakončení se mu tentokráte vůbec nepovedlo. Chelsea tak prohrála klíčový zápas o Ligu mistrů, naopak v táboře Tottenhamu se může slavit.

Autor: Víťa Srp

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
popltak

Favorit je jasný a zápas v klidu zvládne - 2:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Remíza bude fajn, na SB sa dlhodobo nedarí.

Lloris - Tripper, Alderweireld, Vertonghen, Davies - Dier, Dembelé - Lamela, Eriksen, Alli - Son

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 a stíhací jízda za LM

Reagovat
John Obi Mikel

4:1 (Hazard, Giroud, 2x Willian - Alli)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
MCFC_8

Verim futbalovejsiemu muzstvu...Spurs vyhra 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem kde ste zobrali že Kane skoro určite nenastúpi keďže sám Pochettino potvrdil že jeho kotník sa lieči prekvapivo rýchlo a že si netrúfa ani určiť či bude alebo nebude môcť hrať na chelsea...PRE INFO: niektoré médiá uvádzajú že Kane dnes bude na súpiske A dúfam že výhru Spurs...nemôžu sa nevyhrávať do nekonečna...každá séria raz konči a lepšia príležitosť ako dnes už k tomu asi nebude....ale spokojil by som sa aj s remizou COYS

Reagovat
smazaný uživatel

Ale mali ste pravdu...favorit jasný ez 1-3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele