19. kolo
23.12.2017 18:30 CET
0 : 3
(0:1)
Stadión:
Turf Moor, Burnley

Reportáž

Burnley FC - Tottenham Hotspur 0:3

Lionel Messi se dnes osamostatnil na čele střelců tohoto kalendářního roku svým 54. gólem za klub i reprezentaci a hodil tak rukavici poslednímu zbývajícímu mohykánovi - na 50 brankách byl před dnešním dnem Harry Kane, kterého ještě čekaly dva duely. A že ten první proměnil rovnou ve zlato...

Anglický kanonýr začal na srážení manka pracovat už po sedmi minutách, když mu k penaltě dopomohl pochybný pád Deleho Alliho, jenž chvíli předtím domácí fandy poprvé řádně rozdráždil ostrým zákrokem na Charlieho Taylora. To pravé, pozitivní dráždění potom ve zbytku zápasu prováděl hlavně Kane, který nakonec i svým 35. a 36. zásahem vyrovnal anglický prvoligový rekord v gólech za jeden kalendářní rok.

Harry Kane ho přitom klidně mohl i povýšit, když v první půli pohrdl několika zajímavými příležitostmi. Chvíli po proměněné penaltě například zamířil těsně mimo po výzvě Son Heung-mina, přičemž zvýšit na 2:0 záhy trestuhodně odmítl také Moussa Sissoko. Krátce po přestávce Kaneovi chyběl krůček k navázání na Eriksenovu příhru, zatímco sám Dán později neskóroval za asistence Sona.

Burnley mělo mezitím k návratu do utkání poměrně daleko, pod což se podepsalo i nucené střídání zraněného útočníka Wooda těsně před obrátkou. Pojistku nakonec Kane doručil až v 69. minutě poté, co Ben Mee namazal Sissokovi. A také třetí gól byl způsobem individuálním pochybením hráče Burnley, tentokrát se jednalo o lacinou ztrátu Gudmundssona následovanou gólovou přihrávkou Alliho.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2 pro Spurs, Burnley plus 4 goal difference a 32 bodu neni nic jineho nez luck, ktery nebude trbat do nekonecna...

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebujeme zabrať naplno, Dier musí naspať na DM a Winks s Allim jednoznačne posadiť.

Lloris - Trippier, Davinson, Vertonghen, Davies - Dier, Dembelé - Eriksen, Lamela, Son - Kane

Reagovat
Theft90

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele