1. kolo
13.08.2016 16:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Middlesbrough FC - Stoke City 1:1

Sedm let v Middlesbrough čekali na prvoligový fotbal a návrat mohl být hned tříbodový. Proti Stoke Boro téměř hodinu vedlo, krátce po začátku se při soutěžním debutu prosadil Álvaro Negredo. Ve druhé půli však vyrovnal na konečných 1:1 povedeným přímým kopem Xhedran Shaqiri. Potters přesto stav nezvrátili a posedmé v řadě v úvodním utkání sezóny nepoznali radost z výhry.

Může za to zmíněný španělský ostrostřelec Álvaro Negredo, jehož nákup se Middlesbrough vyplácí od prvního dne. V dresu nováčka mu stačilo deset minut, aby hned první střelou v klubu skóroval. Adomahův centr z levé strany vrátila do ohně další nová posila (byť už v týmu na jaře hostoval) Gaston Ramírez, no a Negredo se dokázal mezi stopery Stoke prosadit hlavou.

Svěřenci Marka Hughese se poprvé dostali do šance po půlhodině hry, ale Victor Valdés v brance Boro neměl příliš práce. Arnautović totiž hlavou trefil přesně místo, kde byl Španěl postavený. Na opačné straně hrozilo o poznání víc, krátce poté se kolem Shawcrosse prohnal Ramírez a svojí křížnou ranou olíznul zadní tyčku branky, kde při absenci Butlanda stál veterán Shay Given.

Uruguayský reprezentant byl potřeba i na druhé straně, ještě před přestávkou hlavičkoval míč z brankové čáry. Stoke přesto před bránou domácích strádali a jejich trápení pokračovalo i ve druhém dějství, krátce před hodinovou značkou se dostal k zajímavému voleji Arnautović, ale balón po autovém vhazování Erika Pieterse vypálil vedle. Zahájil tím však klíčové pásmo hry, na jehož konci se Stoke dočkalo vysněného vyrovnání.

Přesně v šedesáté minutě totiž Middlesbrough mělo jít do vedení 2:0 - Adomah se hnal po pravé straně a na penaltě mu nabíhali Negredo s Downingem - křídelník Boro ovšem ve finální fázi selhal a míč sebral Bardsley. O sedm minut pak už zadák Stoke slavil v objetí hrdiny Xhedrana Shaqiriho, jehož přímý kop na stranu Valdése byl dokonale přesný, a byť si gólman na balón sáhl, ten zapadnul za pomoci tyčky do sítě.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
MCFC_8

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele