26. kolo
27.02.2017 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Leicester City - Liverpool FC 3:1

Tak že by bylo jádro krize skutečně v Claudiovi Ranierim? Jen pár dní po jeho vyhazovu totiž Leicester předvedl po většinu utkání s Liverpoolem úžasný výkon a naprosto zaslouženě vyhrál 3:1. Vedle skvělých Fuchse či Drinkwatera zazářil především dvougólový Jamie Vardy. Liverpool se naproti tomu trápil a uspokojit ho nemůže ani Coutinhova kosmetická úprava.

Absolutní zvrat v mentalitě hráčů Leicesteru nabádá až ke konspiračním teoriím, Foxes totiž co do intenzity a odevzdané energie především v prvním dějství excelovali. V počátku utkání hrozili hlavně ze vzduchu; Huth hlavičkoval slabě, s Okazakiho pokusem si skvěle poradil Mignolet a znovu Huth tentokrát trknul balón nad.

Až teprve Jamie Vardy dohnal fanoušky k extázi. Napoprvé ho ještě předčil Simon Mignolet, jenž mu výtečně zmenšil úhel a jeho ránu vyrazil. V osmadvacáté minutě už ale neměl naději. Albrighton vykouzlil pohotovou a nádhernou přihrávku, po níž Vardy běžel sám na bránu. Lucas nestíhal, anglický útočník trefil volný prostor u přední tyče, 1:0.

Krátce nato Liverpool poprvé pěkně zakombinoval a hned z toho byla velká šance. Coutinho nicméně v ostrém úhlu ztroskotal na Schmeichelovi. Byla to ovšem jenom maličká mezírka v dominanci Leicesteru, jenž nadále létal po trávníku. Vardy se málem zase hnal do nájezdu, nakonec ale předal míč Ndidimu a ten vskutku neoplývá takovou kvalitou v zakončení.

Jenže Leicester se dnes nenechal odbýt snadno. A když už neuspěl bojovností, zaúřadoval moment geniality od Dannyho Drinkwatera. Dnešní hlavní tvůrce Marc Albrighton odcentroval do vápna, a když Milnerova hlavička pomalu poskakovala Drinkwaterovi k nohám, dal se očekávat parádní gól. No, a ten skutečně přišel.

Byla to třešnička na dortu upečeném z odhodlání a bojovnosti, s níž Lišky na place vyrukovaly. Jindy těžkopádní Huth s Morganem najednou blokovali střely jak o život, hráči kmitali po celém hřišti, Fuchs podnikal náběhy jako v mistrovské sezóně a Mahrez - byť v soubojích 1 na 1 již nezáří - se v jednu chvíli úpěnlivě rval na levé obraně. Kousavá otázka zní: Proč to takhle nešlo v předchozích zápasech?

Přestávka patrně vlila hráčům Liverpoolu trochu adrenalinu z Kloppova fénu do žil, hra se vyrovnala a Reds měli skrze Coutinha dokonce jednu střeleckou příležitost, jíž Schmeichel kryl. Leicester se naopak uchýlil do pasivnější role a hrozil především přes nákopy na znovuzrozeného Jamieho Vardyho, jenž odevzdal po všech stránkách parádní výkon.

Bojoval, napadal, neustále vyrážel na zteč s míčem i bez něj. A především vstřelil dva góly. Druhou trefu totiž přidal přesně v šedesáté minutě po krásné spolupráci Mahreze s Fuchsem u levé postranní čáry. Fuchs následně odcentroval do šestnáctky, kde se Vardy vyšrouboval přes hlavy zadáků Liverpoolu a trknul míč za Mignoletova záda.

Leč Liverpool se nevzdal a dočkal se alespoň kosmetické změny skóre. Lallana ještě na výtečného Schmeichela nevyzrál, ale když Can pronikl s míčem až k vápnu Leicesteru a předal míč Coutinhovi, již Foxes kapitulovali. Brazilský záložník namířil přesně k tyči a brankář domácích se ani neobtěžoval po míči skákat.

Leicester měl čtvrt hodiny před koncem dokonalou šanci rozhodnout, Mahrez totiž po nejistém zákroku Lucase dokázal přejít přes Cana a uvnitř šestnáctky pobídl ke skórování Drinkwatera. Ten však ve velké šanci selhal a poslal míč nad. Pro domácí to na každý pád neznamenalo žádnou překážku k hladkému triumfu.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1 Reds chudym dava

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
patrikhm

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Frantszek

Leicesteru to preju, sice proti Live, ale to se jeste na LM pricky vrati. Lester musi nahoru

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ondrasch77

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

aby Juru po tomto nevyhodili

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eL

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele