37. kolo
12.05.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Watford FC 1:0

Jestliže bylo utkání Evertonu s Watfordem rozlučkovým zápasem pro Rosse Barkleyho na Goodison Parku, zakončil záložník Tofees své působení před domácími fanoušky opravdu stylově. Třiadvacetiletý anglický reprezentant, jemuž manažer Ronald Koeman uložil ultimátum do konce příštího týdne, aby se vyslovil o své budoucnosti v klubu, totiž předposlední zápas sezony rozhodl jediným gólem utkání a zařídil tak Evertonu tři body za výhru 1:0.

Dobrých pětapadesát minut se přitom zdálo, že se na Barkleym nejistá situace podepsala, neboť mu na trávníku nevycházelo zhola nic. Pak ovšem evertonský odchovanec napřáhl zdálky a parádní trefou zakončil svou pátou ligovou brankou sezony dlouhý dvanáctizápasový střelecký půst. Třešničkou na dortu pak bylo Barkleyho vystřídání deset minut před koncem, při němž jej zaplněné tribuny Goodisonu ocenily spokojeným potleskem vestoje.

Druhým k Barkleymu do party, jehož setrvání v modrém dresu do příští sezony zůstává na vážkách, je pak Romelu Lukaku. Nejlepší střelec Premier League má s liverpoolským celkem uzavřenou smlouvu ještě na dva roky, ovšem nedávno avizoval, že o další prodloužení kontraktu již zájem nemá. Zápas s Watfordem si belgický šutér sice za rámeček nedá, ovšem o zájemce v létě nebude mít nouzi i tak.

Utkání příliš fotbalové krásy nenabídlo - hosté k definitivnímu zajištění záchrany potřebovali získat poslední bod, a právě pro ten si vzhledem k defenzivnímu pojetí zdánlivě přijeli. Everton tak sice působil dominantním dojmem, ovšem na šance byla především první půle skoupá. A když už se k zakončení dostali Phil Jagielka, Barkley či Tom Davies, vždy zasáhl brankář Heurelho Gomes.

Po změně stran paradoxně připadla nejlepší šance zápasu Troyi Deeneymu, jenže útočník Hornets v nadějné pozici poslal míč placírkou mimo tři tyče. Hlavní slovo si tak mohl vzít Ross Barkley, jemuž se uprostřed hřiště otevřela ke Gomesově brance dálnice a legenda praví, že stoper Sebastian Prödl ustupuje dodnes. Barkley nabízenou příležitostí vystřelit nepohrdl a přízemní ranou k levé tyči zaskočil i Gomese, jenž se už natahoval marně. Otázkou zůstává, zda si takovou radost užilo publikum Goodison Parku naposledy...

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

+2,5 - 3:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele