28. kolo
15.05.2017 21:00 CET
4 : 3
(2:1)

Reportáž

Chelsea FC - Watford FC 4:3

Chelsea nakonec v bláznivé dohrávce 28. kola přestřílela Watford 4:3 a zapisuje si celkově již 29. výhru v letošním ročníku. O osudu utkání rozhodl dvě minuty před koncem normální hrací doby střídající Cesc Fabregas.

Antionio Conte učinil v základní sestavě nových šampiónů hned 9 změn a dal tak příležitost několika hráčům širšího kádru. Utkání se od úvodních minut odehrávalo v pohodovém tempu. V podstatě první větší šance pak hned přinesla změnu skóre - na rohový kop Williana si naskočil Zouma, svou hlavičku však nasměroval jen do kapitána Terryho, který se ale zorientoval nejrychleji a odražený míč pak s pomocí tyče dopravil do sítě.

Vedení však Chelsea nevydrželo dlouho a byl u toho opět kapitán Blues. Jen o třicet vteřin později totiž vyrobil velkou hrubici, když svou nepřesnou hlavičkou vybídl ke skórování Capoueho, který takovou šancí nehodlal pohrdnout.

Do poločasových kabin však domácí odcházeli s vedením v kapse - ani další rohový kop totiž zadáci Watfordu nedokázali úspěšně pokrýt, balón se na hranici vápna dostal ke zcela volnému Azpilicuetovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě.

Hned pár minut po přestávce se zdálo, že je definitivně po utkání - Kenedyho střelu totiž jeden z bránících hráčů hostí zblokoval jen k nabíhajícímu Akému, který míč předal před prázdnou branku belgickému útočníkovi, který tak zvýšil již na 3:1.

Obrana Blues si však o chviličku později opět vybrala slabší chvilku, když do vápna nechala proniknout Janmaata, který si pohrál s Akém a přesnou střelou na zadní tyč snížil. Výkon domácího celku v následujících minutách značně upadl, a tak nebylo velkým překvapením, když se hosté patnáct minut před koncem dočkali dokonce vyrovnání. Cleverlyho centr neodvrátil ani Zouma, ani Terry, míč se tak dostal až k Okakovi, který prudkou přízemní střelou potřetí překonal Begoviče.

Chelsea se však s remízou nehodlala spokojit, Antonio Conte na hřiště poslal Pedra a Fabregase a právě druhý jmenovaný zápas dvě minuty před koncem povedenou střelou z hranice šestnáctky rozhodl. Domácí pak přežili i pětiminutové nastavení, ve kterém se ještě po druhé žluté kartě nechal vyloučit hostující Prödl, a mohli si společně se svými přízni

Autor: Víťa Srp

Komentáře (13)

Přidat komentář
Tuxedo

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Kdy se to bude hrát?

Reagovat
Lahvac-CZ

Over 2.5... Chelsea už o nic nejde a věřím, že budou padat góly

Reagovat
hradec

Pořád budou chtít dosáhnout 90 bodů, to se v PL už dlouho nikomu nepodařilo.

Reagovat
smazaný uživatel

Dají 93

Reagovat
hradec

CHE 2:0 WAT

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
frederik

Moc gólů padat nebude 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Hoši díky 2.100,- Kč čistých doma

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele