20. kolo
02.01.2016 18:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Watford FC - Manchester City 1:2

V posledním zápase sobotního programu to dlouho vypadalo, že Manchester City prodlouží svou negativní sérii a ze stadionu soupeře opět odjede bez kýženého vítězství. Nakonec ale Sky Blues v závěru dvěma slepenými góly dokázali utkání otočit a druhou porážku v řadě si tak připisuje Watford, který se nicméně ani dnes za svůj výkon nemusí stydět.

Mužstvo vedené Quiquiem Sánchezem Floresem začalo aktivněji a neuplynulo ani sto dvacet vteřin, když se do míče kousek za šestnáctkou opřel Almen Abdi a na Vicarage Road to jenom zahučelo. Ve 13. minutě po přihrávce právě tohoto švýcarského reprezentanta předvedl svou v plné kráse svou elitní disciplínu "zády k brance" Odion Ighalo, bleskurychle se otočil kolem Otamendiho a jen vynikající zákrok Joea Harta uchránil hosty od inkasování.

Poté se musel dvakrát předvést i jeho protějšek Heurelho Gomes. Zkušený brankář nejprve musel hodně rychle na zem proti nebezpečné skákavé střele Kevina De Bruyneho, deset minut nato si zase vyměnil míč se Silvou Fernandinho, Gomes však dobře vyběhl a jeho krajan nenašel místo, kudy balón propasírovat do sítě.

Sváteční střelec Fernandinho se ve velké šanci objevil i po změně stran, po rohu Davida Silvy ale prostor mezi třemi tyčemi hlavou těsně netrefil. Činit se musel také Joe Hart, jehož ve 47. minutě vylekal z dálky povedenou ránou Ben Watson. Ryšavý záložník pak svou brilantní kopací techniku předvedl znovu a tentokráte už z toho byla branka. Watsonův střílený centr od rohového praporku si do vlastní sítě srazil nešťastný Alexander Kolarov. Tento moment hodně připomínal situaci z minulého duelu Watfordu proti Tottenhamu, kdy Hugo Lloris gólu zabránil jen o milimetry.

Manuel Pellegrini pak logicky vsadil vše na jednu kartu, hru stáhl pouze na tři obránce a hnal své hráče minimálně za vyrovnáním. Velice aktivní byl Kevin De Bruyne, po jehož zpětné přihrávce nejprve Yaya Touré trestuhodně přestřelil a o chvíli sám belgický záložník po narážečce se Silvou ztroskotal na výborném zákroku Gomese.

Definitivní pojistku mohl přidat Etienne Capoue, když s míčem na kopačkách uběhl padesát metrů, se štěstím prošel přes Otamendiho s Fernandinhem, na přesné zakončení už mu ovšem nezbyly síly.

Obrat o 360 stupňů nastal od 82. minuty. Tehdy našel Kolarov z rohu přesně Yayu Tourého a dvaatřicetiletý středopolař krásným volejem vyrovnal. O několik desítek vteřin později se k centru dostal na pravém křídle Bacary Sagna a Sergio Agüero ukázal, že dokáže skórovat také ze vzduchu. Domácí lodivod Flores jen nevěřícně kroutil hlavou, jak jeho bývalý svěřenec v obležení tří o patnáct centimetrů vyšších obránců bez problémů hlavou rozhoduje tento zápas.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (29)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:4 2

Snad neuděláte "kiks" CITIZENS musíme bodovat naplno

Tři body nic víc nic míň.

Reagovat
diastan

Mno byla by to paráda venku si konečně zastřílet a dát polovinu gólů co za předešlých 9 venkovních zápasů v jednom

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
MCFC_8

Pozor na Ighala!!! Tazky zapas ale dufam ze to zvladneme...to uz jedno ako len nech budu 3 body!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

tak nevím, jestli na watfordu v sobotu vyhrajeme a zlomíme špatnou bilanci venkovních zápasů... ty nám stojí body, který nás můžou v konečném zúčtování mrzet. zápas v leicesteru měl být tříbodový a mělo se rozhodnout v první půli. domácím nepůjčíme balon, no a zas ke konci poločasu svýma chybama jsme dali šanci liškám. nakonec asi spravedlivá dělba bodů, z které těží gunners.

to kompany: píšou další měsíční absenci, já si myslím, že to bude delšího rázu (2 měsíce). to se nedá nic dělat. o zimních transferech nic nevím, má někdo z fans city co sem píšou lepší info ??

tak v SO u TV.

Reagovat
t0mmy33MCFC

zatim leda nesmyslne drby typu ze chceme Vardyho, abysme oslabili Leicester

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester City má velký zájem o útočníka Leroye Saneho ze Schalke, ale nechce za něj platit požadovaných 32 milionů liber. (Bild)

Reagovat
smazaný uživatel

Schvaluji za mě

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas už jsem to psal Xkrát že je potřeba adekvátní náhrada. Mám jen tohle:

Výkonný ředitel Manchesteru City Ferran Soriano jedná s Realem Madrid o přestupu záložníka Isca do Anglie. (Fichajes) ale to není obránce. Někde jsem četl že Stones z Evertonu by mohl nakonec odejít do Man City že do Chelsea to nechtěl hlavně hráč a trenér a zde by to prý šlo, ale nevím na jakých zahraničních stránkách to bylo. Stones by byl celkem fajn ale nechápu proč se furt zajímají o zálohu když je potřeba obrana a útok.

Obránce aspoň 2 tváře krajního a středního pak aspoň jednoho útočníka a klidně dvojku do brány! to je zam ě citizen

Reagovat
vanGomm

Tip 2.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Assassin11

aspoň na 2 útoky by malo hrat city a nie furt na jedného, jasné že potom málo golov dávajú, mali by kúpit ešte jedného kvalitného útočníka

Reagovat
MCFC_8

Málo gólov? Najlepší útok v lige, už 3.rok po sebe....to obranu treba zlepšiť

Reagovat
smazaný uživatel

ale pravdou je že teď šli dolů ale souhlas klíčem je obrana která je základem uspěchu. (brankáře máme výtečného)

Reagovat
smazaný uživatel

První půle podobná předcházejících zápasů, nedokážem se prosadit ve vápně soupeře i proto další poločasová nula. Pokud to takhle bude pokračovat, bude tradiční střídání v 60 min., pro pelleho určující minuta. bony za sergia atd... nevim proč nám to venku nejde, je sice pravda, že watford šel nahoru, ale to nic nemění na faktu, že bychom se neměli prosadit!

straky dnes mohli klidně u gunners bodovat.

Reagovat
t0mmy33MCFC

je to spatny... mangala hrozne tragickej , vsechny mice se odrazi od vsech, nikdo neni schopnej zpracovat

Reagovat
MCFC_8

Už som myslel že zase nič z toho, ale parádny obrat! To by nám mohlo psychicky pomôcť

Reagovat
smazaný uživatel

CITIZENS parádní obrat ! Důležité tři body!

Ten první poločas a začátek druhého

Nejvíc mě dostalo že trenér nechce v zimě nikoho přivézt do obrany "vše je prý OK" akorát Kompany furt mimo, tragický Mangala, Demichelis a Otamendi hrál také kuloví zbávají jen Kolarov, Sagna kteří hrají velmi slušně, hlavně druhý psaný. a pak je tu Clichy vůbec není potřeba aspoň jeden bek

Reagovat
smazaný uživatel

zaplaťpánbů za tři body !!! důležité je, že se neztratil kontakt s gunners a liškami. teď je pohárový týden, ve středu jedem do liverpoolu. k zápasu se více rozepisovat nebudu, sem rád za výhru! konečně !! tak trochu se mnou cloumají emoce, při gólu sergia sem málem zbořil barák !!! fans city naskákali na hřiště!

Reagovat
smazaný uživatel

moje slova

Reagovat
smazaný uživatel

tento zápas by nás měl psychicky nakopnout! velice důležitá výhra ! budeme mít den odpočinku k dobru, zítra hraje everton těžký zápas se spurs.

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím podle mého ten gól Tourého a pak Aguera, byly opravdu super. Myslím ve smyslu že sami poznali že už je čas hrát! Není ani pořádná forma Soilvy což nám také dost chybí podle mě je hlavní chyba v tom že nemáme kvalitního náhradního obránce asi spíše středního.

Reagovat
smazaný uživatel

ještě jednu věc zdá se to jen mě nebo tenhle ročník je fakt peklo v podobě Lišek (překvapení) stejně jako Chelsea a přidám i Crystaly kteří předvádí s Bournemouthem slušné a sympatické výkony a celkově hrají lépe, týmy ze spodnějčích příček ať už je to jsou právě Lišky, Crystalové nebo poslední kola Stoke a West Ham.

podle mě je ale doba kdy zrovna Lišky začnou ztrácet a nepomůžou jim ani ty remízy. Opak čekám u Svatých nebo Karamelek. Proti nám ale prohrají

Reagovat
smazaný uživatel

Citizens, udělejte nám radost a táhněte někam do Emirátů .

Reagovat
t0mmy33MCFC

neboj tak jednoduchy to arsenalu neudelame

Reagovat
smazaný uživatel

Radost nám uděláte spíše vy jak to zase promarníte

Reagovat
t0mmy33MCFC

jo a vubec nemate hlavniho sponzora ze stejnyho odvetvi co... a jmeno stadionu od arabu ste meli o mnoho let driv

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele