18. kolo
26.12.2015 16:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Tottenham rozstřílel Norwich a upevnil si postavení v první čtyřce

Žádný kolaps jako s Newcastlem se nekonal. Tottenham neponechal nic náhodě a suverénně převálcoval Norwich v poměru 3:0. Canaries přitom ještě mohou být rádi, že konečný příděl není ještě vyšší, neboť šancí měli domácí dostatek i na dvakrát tak velký výprask.

Hlavní gólovou zásluhu má na vítězném odpoledni Harry Kane, autor dvou branek. Pro anglického reprezentanta šlo navíc o důležité trefy i z hlediska osobních statistik - šlo totiž o jeho šestadvacátou a sedmadvacátou trefu v kalendářním roce 2015, čímž překonal klubový rekord Teddyho Sheringhama. Třetí gól přidal střídající Tom Carroll. Spurs tak udrželi průběžnou čtvrtou příčku a využili zaváhání Manchesteru United k zisku tříbodového náskoku. Norwich zůstává sedmnáctý.

Zatímco v úvodu sezony se Kaneova střelecká potence poněkud zadrhávala, v posledních měsících je už mladý útočník zase v dobré formě. Po sobotním utkání má již na kontě jedenáct ligových zásahů a třináct celkově napříč všemi soutěžemi. Oba góly Kaneovi připravil další mladý anglický talent Dele Alli, jenž si posléze mohl při svém střídání užít ovace vestoje za další kvalitní výkon, který mu dává slušné šance dostat se do výběru Roye Hodgsona na nadcházející mistrovství Evropy.

Norwich naopak nedokázal navázat na šokující výhru z minulého týdne, kdy se Kanárkům podařilo vyplenit Old Trafford, a nyní se již musí přeorientovat na pondělní "šestibodový" zápas proti sestupem ohrožené Aston Ville. Vstup do zápasu sice měli hosté slibný, jenže prvotní ospalost Tottenhamu dokázali využít pouze k ráně Vadise Odjidji-Ofoeho, jemuž překazil radost pozorný Hugo Lloris. Cameron Jerome posléze z rohového kopu hlavičkoval příliš vysoko a od té chvíle se již ujali taktovky zápasu domácí.

Obrana Norwiche udělala tu chybu, že nebránila aktivního Alliho více natěsno a mladičký záložník je náležitě potrestal. Byla to právě jeho přihrávka Kaneovi, kterou musel hasit brankář Rudd pouze za cenu faulu. Následnou penaltu pak Kane bezpečně proměnil. Canaries se z nepříznivého vývoje zápasu až do konce nezvládli vzpamatovat a bylo jen otázkou, jak vysoký nakonec gólový rozdíl mezi oběma týmy bude. Ještě do poločasu se po dalším pasu Alliho trefil přízemní ranou Kane a třetí gól mohl přidat Toby Alderweireld, ovšem ani jedna z jeho dvou hlaviček se nakonec s úspěchem nesetkala.

Po změně stran došlo na hotový festival zmařených šancí domácích. Mrzet je to nakonec nemuselo, ovšem i rozdíl ve skóre může v konečném hodnocení ligového postavení sehrát svou roli a není radno jej podceňovat. Nejprve se tváří v tvář Ruddovi neprosadil jinak výtečný Alli, pak převzal roli vrchního paliče Erik Lamela. Záložník Spurs místo obvyklého zakončení vytáhl svou oblíbenou "rabonu", s níž si však na Rudda nepřišel.

Po hodině hry o sobě dali znovu vědět i hosté, jenže penalty se po Jeromově pádu v souboji s Llorisem dožadovali marně. Jakékoli naděje na nečekaný comeback čtvrthodinu před koncem uhasil střídající Tom Carroll lahůdkovou trefou z dobrých třiadvaceti metrů, na kterou jinak výtečný Rudd neměl nárok. Zápas tak skončil jasnou výhrou Spurs 3:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
vanGomm

Tip HX výhra Tottenhamu o gól.

Reagovat
smazaný uživatel

4:2

Reagovat
smazaný uživatel

Martin Kantor máš tam chybu jak prase - Rose není ani náhodou pravej bek, ale levej

Reagovat
Counter

děkuju, nevím jak se mi to podařilo

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele