16. kolo
13.12.2015 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Newcastle United 1:2

Velké překvapení se zrodilo na White Hart Lane. Podceňovaný Newcastle zde dokázal jako první tým v letošní sezóně zvítězit, když v závěru utkání otočil skóre a po Liverpoolu si připisuje druhý cenný skalp v řadě. Tottenham naopak nevyužil příležitosti dostat se do TOP 4 a jeho čtrnáctizápasová série bez porážky tak končí.

V nedělní podvečer to na severu Londýna vypadalo dlouho dle předpokladů. Spurs měli více ze hry a Magpies se před šestnáctku soupeře dostávali pouze sporadicky. Hosty dlouho držel brankář Rob Elliot, jehož v prvním poločase nejvíce zaměstnával především namlsaný Erik Lamela. Argentinský záložník zaznamenal ve čtvrtek v Evropské lize proti Monaku hattrick, dnes se však neprosadil.

Poprvé se devětadvacetiletý brankář musel opravdu předvést v 36. minutě, kdy se po pěkné akci na levém křídle dostal balón právě k Lamelovi, jehož technický obstřel Elliot konečny prstů vytáhl na roh. O chvíli později zakončoval opět Lamela, tentokráte hodně v tísni a odchovance Charltonu nepřekonal. Z následného rohového kopu však již Newcastle kapituloval. Na tradičně vynikající centr Christiana Eriksena si naběhl Erik Dier a ten poslal domácí do vedení.

Svěřenci Manuela Pochettina v dalším průběhu zápasu i nadále docela s přehledem kontrolovali míč a čekalo se, kdy přidají pojišťující druhou trefu. V 44. minutě po zblokované střele Eriksena pálil Rose vedle, ve druhém poločase zase několikrát dobře zasáhl Elliot - jako třeba v 53. minutě, kdy ho z velké dálky prověřil Harry Kane.

O zrádnosti těsného náskoku se Tottenham přesvědčil v závěrečné čtvrthodině. V 74. minutě přetažený centr po přímém kopu ze strany vrátil před bránu Coloccini a hlavičku Chancela Mbemby dotlačil do sítě důrazný Aleksandar Mitrović. Newcaste po tomto gólu ožil a hnal se za třemi body. V třetí nastavené minutě prodloužil přihrávku Wijnalduma Mitrović na Ayozeho Péreze, který z poměrně velkého úhlu překvapil Llorise a uzavřel na konečných 1:2.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 1

Klepec Kohouti

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Beros

Alespoň bodík hoši....

Reagovat
NuFc23

Aspon Xko

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Infernoqt

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz 9,00 zadarmo 2!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že jsem to opravdu vsadil jako sólo

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
hradec

Tottenham Hotspur 2:0 Newcastle Utd

Reagovat
smazaný uživatel

Kluci umí když chtějí,jen to do zápasu s Liverpoolem nechtěli ukázat. Paráda

Reagovat
smazaný uživatel

Zlepšují se krůček po krůčku

Reagovat
Beros

Hoši, děkujem...

Reagovat
vanGomm

Tottenham v PL byl 15 zápasů bez prohry.Vidím,že to sledoval i Shearer.Takže zde se to dalo vlastně už tak nějak očekávat.Matematika opět,ostatně jako vždy zaúřadovala.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to doufám,že nezaùřaduje i v příštím kole a že si Villans nepovezou po dlouhé době tři body

Reagovat
Devil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele