33. kolo
10.04.2016 17:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Manchester United 3:0

Odpověď jako hrom! Tottenham se Leicesterem nenechal zahanbit a v šlágru kola smetl Manchester United v poměru 3:0. Kohouti rozhodli mezi sedmdesátou a šestasedmdesátou minutou, kdy nastříleli všechny tři góly. Trefili se Dele Alli, Toby Alderweireld a Erik Lamela.

Tottenham začal pořádně United zatápět až po sedmadvaceti minutách hry. První problémy měl David De Gea po chybě Schneiderlina a centru z levé strany, který se mu nepodařilo udržet v rukou. Harry Kane však ze závaru nedokázal nic vytěžit i díky včasnému zákroku Fosu-Mensaha.

Obrovskou šanci na úvodní branku zápasu měl Erik Lamela, který si naběhl na Eriksenův skvělý vysoký míč až na hranici malého čtverce. Potvrdil však, že nepatří k elitním hlavičkářům, protože balón jen slabě lízl a následně musel skrýt tvář v dlaních. De Gea tudíž zasahovat nemusel; podobně jako po průniku Walkera, který přerušil opět Fosu-Mensah, dnes rozhodně nejlepší hráč United.

V prvním poločase jsme neviděli jedinou střelu na branku. Rudí ďáblové se dopředu prakticky nedostávali a Tottenham měl problémy překonat pevnou defenzivní vozbu hostí. V nastaveném čase jen těsně minul další Eriksenův centr Eric Dier, balón totiž tečoval Martial.

Po obrátce se David De Gea dostal do permanence, v rozmezí pěti minut musel třikrát zasáhnout proti střelám z podobných pozic. Eriksen i Dier vyprášili španělskému gólmanovi rukavice; až ránu Harryho Kanea dokázal De Gea zkrotit. Zanedlouho vytáhl další parádní zákrok, když Mata tečoval Roseův centr.

V srpnu United vystřelili na branku Tottenhamu jedinkrát a ani dnes nebyli kdovíjak nebezpeční. Hugo Lloris se celou hodinu mohl mezi tyčemi flákat, nicméně hned první zákrok patřil do kategorie velmi obtížných. Anthony Martial parádně pronikl přes Walkera a Diera do vápna, obešel i Alderweirelda - jenomže pak vystřelil jen doprostřed branky.

Tenhle moment a zranění pravého beka Timothy Fosu-Mensaha se ukázaly jako klíčové. Už dvě minuty poté, co mladík opustil hřiště, odcentroval Christian Eriksen přes střídajícího Darmiana do vápna a tam se díky nedorozumění Smallinga s Blindem snadno prosadil Dele Alli. Už za čtyři minuty pak bylo prakticky rozhodnuto, když Toby Alderweireld využil nedůrazného bránění Roja a po centru Lamely zvýšil vedení Spurs.

Definitivní direkt inkasovali hostující fotbalisté prakticky vzápětí. Darmian opět neuhlídal centrujícího hráče, jímž byl tentokrát Danny Rose. Jeho přízemní míč na hranici vápna si našel Erik Lamela, který levačkou zatloukl míč k tyči. 3:0 a K.O.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
diastan

3:1

Reagovat
Lahvac-CZ

2:1

Reagovat
Infernoqt

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1X

Reagovat
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 Dúfam že zabojujeme aspon o tú LM. Inak že Van Gal má byť manažérom aj na budúcu sezonu preboha živvého tu už ostáva zdravý rozum stáť

Reagovat
kylo ren

Odkud to mas

Reagovat
smazaný uživatel

Bolo o tom viac článkov a sám Howard sa vyjadril že ho ponechá aj nabudúcu sezoonu pretože vie dobre pracovať s futbalistami z akadémie

Reagovat
Recoba Inter

Tottenham nesmí zaváhat, bude to pro ně těžký match. To ostatně i pro United.

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele