14. kolo
29.11.2015 13:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Tottenham Hotspur - Chelsea FC 0:0

Doma stále neporažený zůstává i po čtrnáctém kole Tottenham, londýnské derby s Chelsea totiž nakonec dopadlo zaslouženou remízou. Zajímavější podívanou určitě nabídl první poločas, ve druhém dějství už byly k vidění pouhé tři střely a oba celky se tak nějak spokojily se ziskem jednoho bodu.

José Mourinho dnes zvolil zajímavou taktickou variantu, kterou u něj vídáme velice sporadicky - pouze na lavičku náhradníků usedl Diego Costa a místo něj v útoku nastoupil Eden Hazard. Nejlepší hráč loňské sezóny měl na trávníku velkou volnost a při ofenzivních akcích si často měnil pozice s Pedrem, Willianem a Oscarem.

Mourinho měl ale v úvodu utkání jiné starosti, Harry Kane se v souboji střetl s Asmirem Begovićem a bosenský brankář zůstal otřesený ležet na zemi. Okamžitě se začal rozcvičovat třiatřicetiletý náhradník Marco Amelia, Begović však po krátkém ošetření dokázal v utkání pokračovat. Jeho schopnosti zanedlouho prověřil znovu právě Kane, skrytou střelu zpoza šestnáctky dokázala dočasná jednička Blues zpacifikovat.

Z tábora Chelsea hrál dnes s velkou chutí Pedro, defenzivě Spurs dělal problémy jeho neúnavný pressing a ve 23. minutě se dostal i do zakončení, když vypálil z nějakých osmnácti metrů a míč s přispěním Dierovy teče prosvištěl těsně nad břevnem. Ze střední vzdálenosti to na opačné straně zkoušel i Dembélé, Begović byl ale pozorný. V neobvyklé pozici se ještě před tím na druhé straně objevil Eden Hazard, když si v obležení několika obránců naskočil na centr Oscara a hlavou minul jen o kousek.

Žádným velkým hlavičkářem není ani Son Heung-min, přesto málem otevřel skóre, když ho po Kaneově centru neuhlídal Branislav Ivanović a jen další dobrý zákrok Begoviće uchránil hosty od inkasované branky. Korejský záložník, jenž na White Hart Lane přišel v létě z Leverkusenu, se pak objevil ještě v jedné zajímavé příležitosti, po pěkné individuální akci a narážečce s Lamelou ovšem zamířil pouze do rukavic brankáře Chelsea.

Fotbalisté ze Stamford Bridge byli s bezbrankovou remízou docela spokojeni a tento výsledek celkem bez problémů kontrolovali. V 68. minutě navíc mohl vsítit vítězný gól Eden Hazard, když po pasu Ivanoviće střílel přímo z voleje a Tottenham podržel fantastickým zákrokem Hugo Lloris. To, že Mourinhovi takový výsledek stačí, demonostroval portugalský manažer i tím, že namísto takřka celý druhý poločas rozcvičujícího Costu nakonec poslal do hry defenzivněji laděného Kennedyho a Loftuse-Cheeka.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
kvasha16

1:2 Costa, Willian

Reagovat
kvasha16

od nich Eriksen

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Verím vo výhru s čistým kontom...2-0 by stačilo COYS

Reagovat
DUCK11

aj ja verim :) COYS

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 (popř.1:1), 01

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Vsichni tady zapominate, ze kouhuti za sebou maji 8000 km cestovani ve ctvrtek, v nedeli nebudou uplne ok, podle me prekvapko 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

... kezby to sli pesky

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Snad vyhrajem

0:3

Reagovat
Kuba94

1:3

Reagovat
vanGomm

Tip 2.Tottenham je v PL 12 kol bez prohry.Všechny série časem končí,takže už by to klidně mohlo přijít nyní.Hraje sice 5. proti 15.v tabulce,ale ten kurz na dvojku je poměrně opatrný (2,85).S porovnáním npř.West Ham (6.)-W.B.A.(12.)kde je na dvojku kurz 3,80.

Reagovat
MCFC_8

to je logika

Reagovat
smazaný uživatel

bezgólová nuda 0:0

Reagovat
MCFC_8

Pekne si to trafil

Reagovat
smazaný uživatel

ale nuda to nebola

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele