24. kolo
02.02.2016 20:45 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Spurs rozdrtili Norwich a jsou už třetí

Výtečný vstup do zápasu položil základ k jasné výhře Tottenhamu na půdě Norwiche v poměru 3:0. Jak je dobrým zvykem, o všechny góly se postaralo duo Harry Kane - Dele Alli a Spurs díky zisku tří bodů dokonce v ligové tabulce předskočili rivala z Arsenalu díky lepšímu skóre.

Mladý anglický reprezentant Alli poslal hosty do vedení již po dvou minutách utkání, Kane pak přidal gólovou pojistku po půlhodině z pokutového kopu, uděleného opět za faul na aktivního Alliho. Ten pak sice musel v poločase preventivně střídat, jelikož se necítil dobře, ovšem Spurs si po změně stran poradili i bez něj a Kane navíc v závěru přidal i svůj druhý zásah večera. Norwich sice v druhé půli předvedl statečný výkon, ale i tak se poroučí s vysokou prohrou a čím dál více se blíží sestupovým příčkám.

Po divoké prohře 5:4 s Liverpoolem si nejspíš domácí představovali lepší vstup do zápasu, a ne že hned znovu inkasují. Ani pět změn v základní sestavě oproti minulému kolu ale nezabránilo tomu, aby po devadesáti šesti vteřinách hry dorazil pohotový Alli vyraženou střelu Christiana Eriksena. Tottenham byl od té chvíle na koni a Norwich naopak nevěděl, kde mu hlava stojí. Blízko k navýšení náskoku měl Heung-min Son po dobré práci Kanea, ale nakonec pouze škrtnul Ruddovu tyč.

Po třiceti minutách se již hosté přece jenom dočkali. Nešikovný zákrok Bassonga ve vlastní šestnáctce v souboji s Allim rozhodčí Friend posoudil jako penaltový a Harry Kane s nabídnutou příležitostí naložil podle předpokladů. Ještě do poločasu anglický reprezentační útočník napálil znovu brankovou konstrukci a Alli pro změnu po výtečném centru Rose poslal svou hlavičku jen těsně mimo. Norwich mohl být rád, že jde do kabin pouze s dvoubrankovou ztrátou...

Po změně stran se Canaries opravdu zvedli a utkání se přinejmenším vyrovnalo, jenže Bassongův gól byl správně neuznán kvůli postavení mimo hru a Naismithova hlavička se jen otřela o tyč. Byli to tak Spurs, kdo se dostal k třetímu gólu večera. Kane, jenž chvíli předtím opět smolně nastřelil Ruddovu tyčku, vsítil svůj čtrnáctý ligový zásah sezony po dobré práci Eriksena a upravil skóre na konečných 3:0.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (6)

Přidat komentář
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele