38. kolo
15.05.2016 16:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Newcastle United - Tottenham Hotspur 5:1

Finiš Tottenhamu v tomto ročníku Premier League by se odteď klidně mohl nacházet v oxfordském výkladovém slovníku pod pojmem "anticlimax". Všechno vypadalo růžově a tým Mauricia Pochettina dlouho vypadal, že by i mohl sesadit Leicester z trůnu, ovšem k tomu měl nakonec nejenže daleko, on navíc v závěrečném kole skrze potupný debakl na Newcastlu pustil na druhou příčku sousední Arsenal...

Spurs jdou samozřejmě stále přímo do skupinové fáze Ligy mistrů, čímž si splnili veškeré své reálné předsezonní ambice, nicméně tohle bude zkrátka mrzet - a hodně, a dlouho. Pochettino takto nezvládl ani posbírat více bodů než Villas-Boas v sezoně 2012/13 a k dobru už nepřidá ani to očekávané umístění nad Arsenalem, který uhájil čistý štít pod Arsenem Wengerem.

Dnešek ale nebyl pouze o Tottenhamu. Ačkoliv Newcastle už reálně o nic nehrál, pro fanoušky se jednalo o vrcholný den jejich kampaně za udržení Rafy Beníteze v čele sestupujícího mužstva. Kampaň jž obsahuje i petici, a jak vidno, její součástí jsou i hráči, kteří dnes hráli jako z partesu. Tedy v rámci možností, samozřejmě, takový Aleksandar Mitrović si napříkald střihl své typicky schizofrenní představení - dal gól, na další přihrál, a pak se nechal vyloučit za vpravdě odporný zákrok.

Vstup do zápasu Newcastlu značně ulehčil ospalý Tottenhamem, konkrétně Toby Alderweireld, jehož zmařený pokus o odkopnutí balonu vystihl Sissoko, předal míč Mitrovićovi, a jeho příhru už po zemi uklidil do sítě Wijnaldum. Ten takto konečně zaokrouhlil svou gólovou bilanci na 10 ligovch tref.

Straky ještě před poločasem zvládly navýšit své vedení, když Sissokův parádní centr proměnil v gól Mitrović. Tottenham bez suspendovaných Alliho a Dembélého vůbec nevěděl, co si počít, v první půli si vytvořil vlastně jen jednu šanci, a na takové bezradnosti pranic nezměnil ani druhý poločas.

Pochettino o pauze stáhl Masona se Son Heung-minem a Spurs se přeci jen mírně vzchopili: po hodině hry zakombinovali Kane s Dierem, nalevo uvolnili Lamelu a ten z takřka nemožného úhlu nachytal Darlowa. Šance Tottenhamu na comeback vzápětí přiživil ještě Mitrovićův zkrat, který málem ústil ve zlomeninu Walkerovy nohy, ovšem tohle byla zkrátka noc Newcastlu.

Magpies ještě soupeře stihli zchladit třemi knokauty - nejprve si Sissoko na Eriksenovi vymodlil penaltu, aby zvýšil Wijnaldum, poté střídající Rolando Aarons doručil parádní halfvolej a nakonec se radoval i Daryl Janmaat, pro něhož se zřejmě jednalo o rozlučku se St. James Parkem.

Autor: Tomáš Daníček / theguardian.com

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Potrebujeme minimalne 1 bod z tohto zapasu. Eriksen by sa mohol posunut na CM miesto bez formy hrajuceho Masona, zostava: Lloris - Walker, Alderweireld, Vertonghen, Rose - Dier, Eriksen - Lamela, Son, Chadli - Kane

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych ho nejradši dal na CM, ať to má nějakou hlavu a patu.

Výhra je nutnost po minulém týdnu, teď už by to byla ostuda nechat se přeskočit Arsenalem, který bude brát 3 body ať chceme nebo ne.

Reagovat
Mr.S

Slepice

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle tým na sestup není. Škoda ze nemel Rafa víc casu. Sestup kvůli McLarenovi.

Reagovat
smazaný uživatel

tyvole oni ten Arsenal fakt pustili před sebe, taková ostuda jste nedávno po době vylezli z kanálů, tak to abyste si teď vykopali ještě hlubší

Reagovat
smazaný uživatel

Anticlimax fantomas

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele