33. kolo
09.04.2016 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Manchester City - West Bromwich Albion 2:1

Manchester City při náročném programu připisuje důležité vítězství, které mu pomůže v boji o Ligu mistrů. S velmi dobře hrajícím West Bromwichem na Etihad Stadium zásluhou Stéphana Sessegnona brzy prohrával, z penalty ale záhy vyrovnal Sergio Agüero a tři body pro Citizens vystřelil půlhodiny před koncem Sami Nasri.

Baggies již vzhledem ke svému postavení tabulce a dostatečnému náskoku na sestupové příčky může dohrávat sezónu v klidu a naprosto bez jakýchkoliv nervů a respektu nastoupili i k utkání na půdě úřadujícího vicemistra. V 6. minutě West Brom podnikl rychlý brejk, u jehož zrodu stálo překážení sudího Jonese kombinujícím hráčům City, James McClean našel v šestnáctce Sessegnona a ten prudkou dělovkou na přední tyč zaskočil zkoprnělého Harta, jenž se za míčem jen ohlédl.

Právě Sessegnon se pak však stal na chvíli z hrdiny psancem, když ve vápně fauloval Alexandra Kolarova a z nařízeného pokutového kopu s přehledem vyrovnal Sergio Agüero. Vrásky na čele udělal Tony Pulisovi kromě inkasované branky také Salomón Rondón, jenž musel pro zranění přepustit své místo Craigu Gardnerovi. Devětadvacetiletý středopolař krátce po příchodu na trávníku prokázal svou dobrou kopací techniku a po přiťuknutí Berahina pálil jen kousek vedle.

Ze střední vzdálenosti to na mokrém terénu zkoušel i Sergio Agüero, Ben Foster se ovšem nenechal překvapit. Po hodině hry nastoupili na hřiště také Kevin De Bruyne a Yaya Touré, přičemž právě prve jmenovaný sehrál důležitou roli při rozhodujícím momentu zápasu. De Bruyne se štěstím prošel po pravém křídle, chytře přihrál Navasovi, ten ještě oslovil Agüera, jehož zakončení sice hostující obrana ještě dokázala zblokovat, dorážející Samir Nasri už ale dokázal balón mezi nohama obránce Chestera poslat do brány. Francouzský záložník tak svůj návrat do základní sestavy po dlouhém zranění oslavil stylově.

Jenomže West Bromwich se nehodlal vzdát a toužil z Manchesteru odjet alespoň s bodem. V 70. minutě si Saido Berahino pěkně narazil s Chesterem, branku však vůbec netrefil. Následně to z úctyhodné vzdálenosti zkoušel Gardner a Joe Hart měl co dělat, aby míč neskončil za jeho zády. V samém závěru pak měl vyrovnání na kopačce James McClean, z voleje ovšem těsně minul a všechny body proto zůstávají na Etihad Stadium.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
diastan

3:0

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tohle musime vyhrat a vyuzit toho, ze kolem nas se budou ztracet body...

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 1

Hrajeme jen o LM, tak hrajte !

Reagovat
Infernoqt

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska to chce hlavně rychle rozhodnout a pošetřit hráče na PSG....

Aguero

Nasri-Kevin-Navas

Alebo s Yayou na podhrotu a bez Narsiho?

Reagovat
t0mmy33MCFC

yayu spis posetri na psg

Reagovat
t0mmy33MCFC

ale tak mozna bude Yaya.. kdyz Silva je out dnes

Reagovat
smazaný uživatel

No snad budeš mit pravdu a Yayu pošetří a kolem 60.minuty stahné i KdB teda pokud se bude zapas dobře vyvíjet.

Jak je to s Nasrim je vubec na soupisce pro LM ? Dneska by podle měl jednoznačne hrat zaklad pri absenci Silvy

Reagovat
t0mmy33MCFC

praveze neni na soupisce LM ... dneska bude hrat asi urcite zaklad

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 dufam

Reagovat
t0mmy33MCFC

no tak tohle rozhodne nebylo dle predstav PSG posetrilo dnes snad celej kadr a Pelle necha Aguera kulhat kolik minut nez ho vystrida...

Reagovat
smazaný uživatel

s vodřenejma ušima... prostě to nejde podle představ, nadřeme se na branku(y), žádná krása, dnes důležité 3 body. sem zvědav na úterý... co si budem povídat, chtělo by to postup!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele