9. kolo
17.10.2015 16:00 CET
5 : 1
(4:1)

Reportáž

Manchester City - AFC Bournemouth 5:1

Žádný Silva, žádný Agüero? Žádný problém! To, co jednou muselo přijít, dnes konečně přišlo. Zranitelná defenziva Bournemouthu dlouho odolávala nástrahám Premier League, až dnes naprosto selhala. Manchester City jí potupil pěti góly, o které se postarali Raheem Sterling a Wilfried Bony. Mladý anglický křídelník vstřelil hattrick, někdejší forvard pražské Sparty pak vedle dvou gólů přidal ještě jednu asistenci.

Nejdůležitější základy drtivé výhře 5:1 založili domácí už během první čtvrthodiny. Šest minut po startu uvolnil krásným míčem Fernandinho Zabaletu, jeho zpětnou přihrávku posunul Bony k Raheemu Sterlingovi, který prakticky do prázdné branky otevřel skóre. Ani ne za pět minut už vedl lídr tabulky o dvě branky - Sagnův centr nedokázal udržet gólman Bournemouthu Adam Federici, no a Wilfried Bony měl podobně snadnou pozici jako předtím Sterling.

Bournemouth byl mimo hru během pár minut - přitom mu v obou gólových případech stačilo, kdyby byl ve vlastním (dokonce i málem!) vápně důraznější. S takovou obranou hrou prostě v Premier League nemohou vydržet déle než do května. Od ještě větší pohromy zachránil hosty tentokrát pozorný Federici, jenž dobře kryl De Bruyneho ránu.

Defenzivní nedokonalosti byly pro první poločas velmi typické - ostatně se podepsaly i pod první a jediný gól Bournemouthu. Eliaquim Mangala nejprve snadno odevzdal míč soupeři, aby se pak jemnou tečí při střele Glenna Murrayho podepsal pod kontaktní gól.

Obrana Cherries byla naštěstí pro domácí v dezolátním stavu. Po půlhodině hry ji naprosto nevybíravým způsobem zesměšnil Raheem Sterling. Exkluzivní pas na třicet metrů od De Bruyneho si převzal až ve vápně, kde mu školácky na krátké kličky skočili jak Cook, tak Distin. Sterling už pak jen zasunul míč do sítě podél Federiciho.

Jediným mužem, který si na druhého gólmana Bournemouthu nepřišel, byl Belgičan Kevin De Bruyne. Krátce před koncem prvního poločasu vypustil ze své pravačky krásnou technickou střelu zpoza šestnáctky, kterou Federici brilantně posunul na břevno.

Jenže jen minutu nato si někdejší gólman Readingu osudově neporozuměl se Surmanem, když oba dva vyčkávali na dlouhý výkop Harta, zatímco Jesus Navas míč chtěl o trochu víc. Bůhvíproč Španěl neposlal míč okamžitě do prázdné branky, na každý pád se pak po jeho střele do Federiciho dostal k míči opět Raheem Sterling. Hattrick završil střelou z úhlu mezi Federiciho nohama.

Po změně stran už to taková jízda nebyla. Zabaleta jen vyprášil Federiciho rukavice, v jasné příležitosti selhal i Bony. Totéž platí o Sterlingovi, jenž prováhal ideální příležitost pro střelu a nechal se vytlačit z dobrého úhlu. Jubilejní páté trefy v utkání se svěřenci Manuela Pellegriniho dočkali až v úplném závěru zápasu.

Minutu před koncem Navas z pravé strany nacentroval do vápna, kde měl Wilfried Bony až příliš prostoru - mohl se tak snadno otočit kolem Cooka a uzavřít na konečných 5:1. Skóre navíc mělo být ještě vyšší, jenže regulérní gól ukradl Iheanachovi čárový rozhodčí.

Manchester City si tak upevnil první místo v tabulce a potvrdil vynikající střeleckou pohodu. Po selháních s West Hamem a Tottenhamem totiž nasázel Newcastlu a Bournemouthu hned 11 gólů. Cherries naopak takový výprask zažili v Premier League úplně poprvé. Předtím inkasovali maximálně třikrát - a na hřišti West Hamu je ani tento příděl nepřipravil o tři body. I díky nim zůstávají svěřenci Eddieho Howea stále mimo sestupové příčky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (28)

Přidat komentář
MCFC_8

3:0

Reagovat
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 De Bruyne

Reagovat
diastan

4:0 KdB aspoň 2

Reagovat
t0mmy33MCFC

KDB a mohl by se vratit Nasri...

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Čeká nás teď série domácích zápasů t.j. tento, pak sevilla v LM, crystal palace v poháru, norwich, mezitím si jen odskočíme na old trafford, takže to je taky v manchesteru... strávit tam tak 10 dní mít lupeny tak vidíme 5 zápasů... účka jsou už vyprodaný. sem zvědav, jak se vypořádáme s absencí sergia a silvy. chtělo by to být 5 x 100% !

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme i přes absence vyhrát jak tady, tak LM prostě teď příjdou domácí zápasy a je potřeba bodovat na plno !!!

Zranění jsou všude kvůli repre což mě osobně vadí

Tento zápas ovládneme a City si opět zastřílí 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 nebo 3:2

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MCFC_8

Raheeeeem Bony Navas klasika na grc, nechapal som co to spravil, zase obide brankara a aj tak nedokaze dat gol

Reagovat
smazaný uživatel

Konečně ten šašek něco uhrál. Dokonce dal 3 góly.

Reagovat
lucius6

Nechápu proč takhle mluvíš o hráči svého oblíbeného týmu. Jednou je někdo hráč City, tak bys k němu měl mít aspoň úctu, když už ti neni sympatický

Reagovat
smazaný uživatel

co to tu meleš jaký šašek? je to velmi mladý a dobrý hráč !!! navíc dal tři branky a hraje cekem slušně. Mysli co píšeš, nejsi správný fanoušek ale hlupák.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Kelechi na konci velkej poděl od carovyho... takovej krasnej gol, to mu mohlo zas pridat sebevedomi do budoucna

Reagovat
lucius6

Přesně tak, ale podle mě i tohle bude pro něj dobrý signál, protože i to je důkaz toho, že na to má a pokud měl dnes smůlu, tak třeba příště budu mít zase štěstí, každopádně dnes super i bez velkých opor. Jen mám strach o Kevina, protože jsem někde četl, že si odnesl nějaké zranění z dnešního zápasu.

Reagovat
MCFC_8

Kevin sa nezranil, len bol setreny, pocas repre prestavky mal nejake probleemy a za rozhodnuteho stavu Pelle dobre spravil ze ho stiahol

Reagovat
smazaný uživatel

Panebože, vy jste se vyhrabali odkud? Nevím jestli jste sledovali všechny zápasy MCFC (já ano, takže jsem správný fanoušek) - skoro ve všech hrál tak strašně, že jsem chtěl vypnout televizi. Každou přihrávku zkazil atd. A teď v posledních třech zápasech už to bylo úplně něco jiného a dokonce teď dal hattrick. A že by byl nějak nadprůměrný hráč? To určitě ne.

Reagovat
smazaný uživatel

A jestli nevíte, tak ho Pellegrini koupil jen kvůli tomu, že po odchodu Milnera musí mít v týmu alespoň nějaké angličany. A v MCFC je jen Hart, tak koupil Sterlinga a Delpha z Anglie. Všimli jste si, že ho každý zápas jako prvního střídá? Šlo vidět, že hrál blbě.

Reagovat
t0mmy33MCFC

Tak rozhodně to nebylo jen kvůli tomu, to spis Delph, ale Sterling prisel s velkym ocekavanim, navic velka nadeje do budoucna kvuli věku a taky hlavně proto, že na levé straně jsme neměli žádny křídlo. Jinak jak píšeš, ze jsi vse sledoval, tak jsi to popsal nějak špatně... píšeš že předtím hrál nic - no nehrál nic moc od začátku sezony, ale měl vítězný gol proti Watfordu, a pak píšeš že poslední 3 zápasy něco jiného??? Právěže predposlední zápas proti Newcastlu hrál hrozně a proto byl vystřídán hned o poločase...tak to řekl i Pelle..

Reagovat
smazaný uživatel

No jo, neodmítám to co píšeš, ale taky nejsem žádnej hlupák. A vítěznej gól proti watfordu byl po krásném centru od Sagny, kdyby to spíše nedal do tý brány, tak by se o tom ještě více mluvilo. A tento zápas první gól - to bylo úplně stejné. Gól na 3:1 - tam šlo fakt vidět, že něco umí. Je mladej, takže v budoucnu něco z něho bude, ale teď je to průměrný hráč. Silvovi, Nasrimu, Tourému, De Bruynovi se prostě nevyrovná...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ty si fakt mimo, myslíš že když hráč střídá že je to kvůli tomu že špatně hraje? vždy ne. Např. ušetřit od zranění, od karet, bude potřeba v dalším zápase a nebo dát možnost někomu z lavičky, ale nehraje špatně!

Reagovat
smazaný uživatel

V Sterlingově případě ho Pelle střídal vždycky když hrál špatně, teď ho nestřídá - protože hraje dobře.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele