4. kolo
29.08.2015 16:00 CET
0 : 3
(0:2)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Ham United 0:3

Přijel na Emirates Stadium, viděl, zvítězil. Přijel na Anfield, viděl, zvítězil. Poprvé od roku 1963. Slaven Bilić byl sice před tímto víkendem druhým největším favoritem na vyhazov, přesto by se dal při skóre 5:0 z výše uvedených stadionů hravě považovat za krále dosavadního průběhu sezony...

Brendan Rodgers i pro dnešek vsadil na opatrnější variantu s Lucasem uprostřed zálohy a jeho hybridní 4-3-3 skutečně neneslo kýžené ovoce. Vždyť Cresswellova polostřela-polocentr si to namířila tak akorát na kopačku debutujícího Lanziniho již v čase 2:28, čímž se dalo vzniknout nejrychlejší brance dosavadního průběhu sezony.

Na tenhle nešťastný okamžik ještě Liverpool zareagoval slušně: Firmino si krátce nato přehodil míč z pravé nohy na svou slabší levačku a prudkou ranou rozezvučel brankovou konstrukci. Na další úroveň, která by zaručovala vyrovnání, už se ovšem Reds nebyli schopni posunout; a zanedlouho tak přišla další rána.

Ve 29. minutě Lovren sice u rohového praporku hladce vybojoval míč, pak se však osudově zakymácel a jeho chvilkového selhání promptně využil aktivní Lanzini. Jeho příhra na penaltový puntík ještě sice adresáta nenašla, Noble už nicméně z druhé vlny mířil precizně k levé tyči.

Liverpool v první půli vepředu neměl zhola nic. Na hřišti se sice sešli Coutinho, Firmino i Benteke, tvorba šancí ale byla Reds úplně cizí. Ničemu nepomáhal ani výborně vystavěný blok West Hamu, který byl v zásadě velice úzký a neposkytoval žádné mezery vprostřed hřiště.

O přestávce se proto Rodgers odhodlal k úpravě formace; Alberto Moreno nahradil Emreho Cana, Joe Gomez se přesunul do středu obrany a vytvořilo se tak rozestavení 3-5-2 (potažmo 3-4-2-1). Ani to však LFC nevydrželo - hned v 53. minutě totiž severoirskému manažerovi zásadně nabořila plány druhá žlutá karta pro Coutinha, jenž uprostřed 'zidanovky' nešikovně podkosil Payeta.

V tu chvíli jako by Liverpool utkání pomalu odpískal. Kolem 70. minuty dokonce West Ham načas přebral iniciativu a dobral se i k propagační střele Kouyatého. O pár chvil později se potom za ještě nebezpečnějším projektilem hezky proběhl Cresswell.

V závěru utkání si West Ham naplnil 'kvótu' jednoho vyloučení na zápas, tentokrát se však jednalo o velmi přísný verdikt. Noble šel do skluzu, vzal balon, a přece uviděl přímou červenou kartu. I druhá žlutá by tehdy byla diskutabilní.

Také při znovunastolené rovnováze se nicméně Liverpool nedokázal prosadit. Naopak, v úplném závěru Diafra Sakho využil přespříliš pasivního bránění od Škrtela ke zvýšení na 3:0, a tak si Slaven Bilić v nastavení mohl dovolit darovat debut teprve 19letému Joshi Cullenovi.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Infernoqt

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
LokoLFC

2:0... Benteke, Coutinho

Reagovat
M1ck0

3:0

Reagovat
OnlyWHU

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 Benteke,Milner hlavne tri body LFC

Reagovat
smazaný uživatel

No tak to by slo ! ! ! Come on IRONS PS:Payet neskutecnej hrac.Takovyho jsme potrebovali

Reagovat
OnlyWHU

Těžký zkoušky mých nervů!! Chudáci sázkaři... Jen tak dál Hammers. Come on Irons

Reagovat
M1ck0

ROdgers od tý doby přišel, tak nic nedokázal. Pod nim je to furt hra na náhodou. jednou porazí favorita a pak dostane kotel od průměrných týmu PL. Je vážně čas ho poslat už do prdele a přivést Kloppa.

Reagovat
Setwo

inak fakt tie zlé výsledky sú trénerom... veď káder máme teraz viac než slušný

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
REPLIKATOR

Rodgers out!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele