18. kolo
26.12.2015 16:00 CET
1 : 0
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Leicester v Liverpoolu narazil a podruhé v sezoně prohrál

Na předzápasové tiskové konferenci si Jürgen Klopp přál pro změnu hájit jednobrankové vedení a ne jako obvykle 1:0 prohrávat. Přesně to se německému manažerovi proti lídrovi tabulky z Leicesteru podařilo a nutno dodat, že i s úspěšným koncem. Liverpool totiž vyhrál gólem Christiana Bentekeho právě 1:0.

Vysoká očekávání pohledného fotbalu plného šancí na obou stranách zůstala během první půle nenaplněna. Ne že by šlo oběma celkům upřít snahu, jenže finální fáze nevycházela jak Liverpoolu, tak Leicesteru. Více ze hry měli podle očekávání domácí a zvláště Divock Origi podnikal na bránu Foxes jeden nájezd za druhým. Všechny jeho střelecké pokusy však skončily buď ranou mimo tři tyče, anebo pohodlným zákrokem Kaspera Schmeichela. Sedm minut před koncem první půle navíc kvůli zranění musel Origi přepustit své místo na hřišti kolegovi z reprezentace Christianu Bentekemu.

Do zakončení se neustále ze všemožných pozic cpal také Philippe Coutinho, ale oproti svému belgickému kolegovi si nevedl o nic lépe. Leicester se dlouho nemohl dostat k pořádnému ohrožení Simona Mignoleta, snad jen s výjimkou nepřesné hlavičky Jamieho Vardyho. Až v jednačtyřicáté minutě dokázal Riyad Mahrez po pohledné kombinaci s Kantém vyprášit domácímu gólmanovi rukavice. Do kabin se tak o přestávce šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran se takřka nic nezměnilo, domácí měli nadále více ze hry a sráželo je znovu jen mizerné zakončení. Do několika slibných pozic se dostal střídající Benteke, jenž je sice zprvu využít nedokázal, ovšem po hodině hry to byl právě on, kdo ze skluzu přetavil Firminův kvalitní centr z levé strany v první gól zápasu. Liverpool se tak zaslouženě ujal vedení a Leicesteru vážně hrozilo, že si připíše druhou porážku sezony.

Bentekeho trefa vlila domácím do žil větší sebevědomí a i tribuny na Anfield Road se rázem otřásaly ještě hlasitěji. Claudio Ranieri zareagoval stažením svých útočníků, což v případě Okazakiho nepřekvapilo, u nejlepšího střelce ligy Vardyho už naopak ano. Nástup Nathana Dyera posunul více dopředu Mahreze, který měl pro liverpoolskou obranu představovat poněkud jiný typ nebezpečí. Jako první prověřil Mignoleta právě Dyer reflexivní tečí Fuchsova stříleného centru, ovšem jednobrankové manko hostí přetrvávalo.

Deset minut před koncem pak Ranieri překvapivě stáhnul i zmíněného Mahreze výměnou za chorvatského útočníka Kramariće a Foxes tak dotahovali ztrátu překvapivě bez svých dvou největších hvězd na trávníku. Záhy měli hosté blízko k vyrovnání zásluhou dlouhého vhazování, které musel Mignoletovi sklepávat na hrudi Mamadou Sakho pouhý metr před brankovou čarou. Chvíli nato mohl pojistit vedení Liverpoolu Coutinho, avšak jeho nebezpečná rána nakonec za Schmeichelova přihlížení vestoje těsně přeletěla břevno.

V závěru již Leicester odkryl všechny karty a liverpoolští mohli útočit do soupeřovy otevřené obrany. Další gól nakonec sice vstřelit nedokázali, za což nese vinu především Christian Benteke příšerným řešením situace tváří v tvář prázdné brance s jediným bránícím hráčem, ale mrzet je to nakonec nemusí. Průběžné vedení 1:0 totiž nakonec Kloppova družina dokázala uhájit až do konce. Leicester si tak po dlouhé době připisuje porážku a Liverpool naopak může stoupat tabulkou - od Manchesteru United jsou již Reds pouze na vzdálenost dvou bodů.

Autor: Martin Kantor / espn.co.uk

Komentáře (33)

Přidat komentář
diastan

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Leicester dal venku více golu, než Liverpool celkově. Tip 0-2 .

Reagovat
smazaný uživatel

Svět se zbláznil hraje první tým s devátým a devátý tým je favorit

Holt sázkaři daj zřejmě na zvučnost týmu než na nějaké objektivní zhodnocení šancí obou týmů na vítězství v daném zápase.... Nevím zda by šla udělat nějaká statistika, ale Liverpool musí být nejvíce přeceňovaný tým co se kursů týká - v tolika zápasech za poslední roky byl favorit a vyhráli většinou pěkný prd....

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě dnes odpovím třeba i do sz, ted nestíhám.ale vidím ,že se na sázení díváme stejně.

Reagovat
smazaný uživatel

Ps pokud je zájem, jinak mám spoustu jiné práce

Reagovat
vanGomm

V těchto případech se kurzy nevypisují podle aktualní formy,nebo postavení v tabulce,ale pouze podle toho kdo jak má zvučné jmémo.Pokud by vedl ligu místo Leicesteru něko takový jako Manch.U.City,Arsenal,nebo Chelsea,tak tam na jedničku na Liverpool (devátý tým ligy) nikdy nedají.To se ale samozřejmě týká i ostatních lig.

Reagovat
vanGomm

Pokud by hrál Leicester místo s Liverpoolem s takovým Watfordem,Nebo Crystal Pal.a ty jsou při tom momentálně v tabulce dokonce výše.Tam by ty kurzy už byly podstatně vyrovnanější a možná,že by byl dokonce i mírně favorizován Leicester.Divím se,že jsi si těchto praktik ohledně kurzů už dávno nevšiml.Jak říkám u takových týmů a Liverpool mezi ně patří nerozhoduje forma a už vůbec ne aktualní postavení v tabulce,ale pouze to,že se jedná o FC Liverpool a tudíž tým,který má "jméno".

Reagovat
vanGomm

Schválně si porovnej kurzy Liverpool (9.)-Leicester (1.) a Southampton (12.)-Arsenal (2).Což jsou tak nějak v tabulce bodově podobné dvojice.To jako příklad úpně stačí.

Reagovat
smazaný uživatel

??????

Reagovat
smazaný uživatel

Tam nejde o to ze Liverpool je predcenovanny ale o to ze Lester je podceňovaný len si porovnaj kurzy s posledným zápasom Everton vs Lester a dáva to zmysel.

Reagovat
smazaný uživatel

Právě že nedává.

Reagovat
vanGomm

Je ale také dost možné,že bookmakeři už tak nějak tu prohru Leicestere očekavají.Proto ten kurz na jedničku.Na takový tým je ta šnůra už poměrně velká.Matematika je v tomto neúprosná proti té není imunní ani Barcelona,natož Leicester.

Reagovat
HullCity

I malé dítě ví,že časem každý prohraje,tak nechápu na co si tady pořád hraješ u každého týmu,kterému končí nějaká ta série.Matematika sem matematika tam...

Reagovat
vanGomm

To že každy prohraje,nebo zremizuje vědí i sázkové kanceláře a ne jen malé děti.Proto ten kurz,aby pokud možno minimalizovali na tento zápas ztrátu.Co vím,tak už dost sázkařů hrálo za jedna,tedy na prohru Leicestru.Navíc ten kurz 1,95 byl ještě poměrně vysoký.Očekával jsem tak 1,70.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak co favorite, ty být bookmaker tak ta sázková kancelář zkrachuje, pokud si viděl tak ten 9. tým celkem jasně přehrál 1.

Reagovat
smazaný uživatel

no říkali jsme, že Leicester skolí ten těžkej los.

ale vlastně jakej těžkej los? United, Chelsea, City i Liverpool jsou marnost nad marnost, Everton plichta a Tottenham bude taky plichta. s Arsenalem už dostali bůra, dál stačí nehrát pod svoje možnosti jako všichni ostatní a je to doma

tak snad zase dvojka

Reagovat
KingMaster13

tak a tady je vidět proč je ta PL tak dole. United a City jsou naprosto bez tváře. Chelsea sabotuje Mourinha, Liverpool umí jen na silný. Spurs jsou divní Everton je nevyrovnanej. V podstatě má tak nějak herní tvář jen Arsenal v PL a to převážně díky Ozilovi. Jedinej Leicester má z toho horního patra svojít tvář ještě s Arsíkem

Reagovat
smazaný uživatel

s united hrali 1:1..aj to mal united štastie..s chelsii vyhra,s city nehrali a tedkom lvc..minulé kolo dostali od watfordu trojku..teraz max viac ako 1 gol nedaju..a everton plichta..?..ved vyhrali vonku aj ked boli 25 pencle..a totenham 1:1..s aarsenálem mali smolu..nastrelili 3 tyčky..takže bitch

Reagovat
REPLIKATOR

1:2

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Na neprohru hostu 1,95,vyhra domacich 1.9.To je pro smich.Jista neprohra hostu

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
smazaný uživatel

Bude to tesna 2

Reagovat
smazaný uživatel

Mahrez s Vardym znovu zazáří a Leicester vyhraje 4:0 nebo 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz na Liverpool je smiešny. Oplatí sa dať na Leicester za 10nu, ten kurz je luxus, v tejto lige už fakt neviete kedy vystrelí motyka :)

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 :-)

Reagovat
Hula_8

To byl offside ne? Posledni minuta a přihrávka na Bentekeho....gólman byl venku takže tam dva hráči nebyli ne?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele