27. kolo
20.04.2016 21:00 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - Everton FC 4:0

Jednostrannější Merseyside derby snad ještě Premier League nezažila. Před dvěma lety při spanilé jízdě Liverpoolu za druhým místem v tabulce sice Reds zničili Everton rovněž 4:0, ale podobná jatka jako dnes to rozhodně nebyla. Domácí na Anfield Road přestříleli městského rivala v poměru 37:3 (!), čemuž nahrálo i vyloučení Funese Moriho v padesáté minutě za odporný zákrok na Divocka Origiho.

Mladičký Belgičan odnesl tento souboj vyvrtnutým kotníkem, který jej pravděpodobně vyřadí z většiny zbývajících klubových zápasů včetně úvodního utkání semifinále Evropské ligy s Villarealem. Origi však stihl ještě do přestávky otevřít skóre, v čemž jej podpořil i Mamadou Sakho. Po změně stran se trefili ještě Daniel Sturridge a Philippe Coutinho - brutálnějšímu výsledku, který by jistě průběhu duelu odpovídal, zabránil výtečným výkonem gólman Toffees Joel Robles.

Úvod utkání byl přitom poměrně vyrovnanou partií, ve které zářil Kevin Mirallas. První šanci měl sice po kiksu Ovieda Adam Lallana, ale jeho nájezd vychytal zmíněný Robles. Pak už úřadoval evertonský křídelník. Po deseti minutách prošel celé hřiště, nasadil Lucasovi housle a pálil těsně nad. Mezery v defenzivě Liverpoolu využil i o chvíli později, kdy pálil rovněž nepřesně.

Pak ale začal zápas na jednu bránu. Lallana hlavičkoval těsně vedle, Firminův únik zhatil vynikající Robles, který zakročil i proti první Origiho střele. Na jeho hlavičku po centru Jamese Milnera však již nestačil. V nastaveném čase kapituloval ještě jednou, když skvělý Milner pronikl do vápna a posadil míč pro změnu na hlavu Sakha.

Zápas negativně ovlivnila padesátá minuta, kdy se za opravdu zbytečný a ošklivý zákrok na Origiho nechal vyloučit Ramiro Funes Mori. Svůj krajně nesympatický výkon korunoval odkopnutím míče po odpískání a podivným poklepáním na znak Evertonu při cestě do kabin.

Fanoušci Toffees na Anfieldu trpěli. Jejich oblíbenci na tomto stadionu nevyhráli od roku 1999, ale takhle nedůstojný výkon v městském derby v novém miléniu ještě nezažili. V oslabení se Everton absolutně nechytal, míč na kopačkách neudržel ani třicet procent času a vůbec nevystřelil, zatímco Liverpool ohrozil bránu Roblese devatenáctkrát.

Španělský gólman dělal v brance, co mohl, a dva míče třepotající se v jeho síti je pro něj ještě obstojná vizitka. Po hodině hry jej překonal Daniel Sturridge, jenž se po chybě Stonese a přihrávce Lucase objevil úplně sám ve vápně. Čtvrt hodiny před koncem pak uzavřel účet utkání Philippe Coutinho velice povedenou ranou z hranice šestnáctky.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

prečo je zápas odložen.?..

Reagovat
smazaný uživatel

Finále Capital one cupu

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Infernoqt

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 LFC

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
M1ck0

Mori je dobytek neuvěřitelnej, doufám, že dostane alespoň 6 zápasů a dva tejdny v léčebně. Připadal mi chováním jako výmaz Barton

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele