36. kolo
02.05.2016 21:00 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

Tottenham s Chelsea pouze remizoval a titul v Premier League získává Leicester

Sen se stal skutečností, Tottenham Hotspur v londýnském derby na půdě Chelsea nedokázal udržet nadějné poločasové vedení 2:0 a konečná remíza 2:2 znamená, že se anglickým mistrem pro sezónu 2015/16 stává Leicester City! Blues dnes toužili svého rivala ze severu města připravit o titul a to se jim nakonec podařilo.

Utkání přitom mělo poměrně průhledný průběh, letos tradičně zoufalá Chelsea se v prvním poločase s výjimkou střely Cesca Fábregase těsně vedle k ohrožení soupeřovy svatyně prakticky nedostala, zatímco Spurs vyčkávali na chybu soupeře, která samozřejmě přišla. V 35. minutě využil Erik Lamela rozestoupení se středu defenzivy, aby vykouzlil parádní kolmici na Harryho Kanea, který obešel Begoviće a připsal si pětadvacátý gól v právě probíhajícím ročníku.

Krátce před odchodem na poločasovou přestávku navíc přidala ekipa Mauricia Pochettina druhý zásah. V rozehrávce chyboval Branislav Ivanović, jehož přihrávku vystihl Kane, Christian Eriksen pak vysunul Heung-Min Sona a bývalý hráč Bayeru Leverkusen podél vyběhnuvšího Begoviće bezpečně skóroval. V tu chvíli snad o vítězství Tottenhamu nepochyboval ani ten největší pesimista.

Jenomže Chelsea vstoupila do druhého dějství jako polita živou vodou a odměna za aktivitu na sebe nenechala dlouho čekat. V 58. minutě se k balónu po centru Williana od rohového praporku dostal Gary Cahill a nekompromisním volejem napálil míč do sítě. Sám Willian se pak mohl postarat o vyrovnání, pas od Costy si však špatně zpracoval a kvůli tomu vystřelil jen velmi slabě.

Dvoubrankové vedení čtvrthodiny před koncem málem vrátil hostům Ryan Mason, Asmir Begović se ale blýskl vynikajícím zákrokem a při dorážce mu pomohli obětaví obránci. A tak se radovali domácí. Eden Hazard, jenž dnes navzdory dvěma gólům v posledním zápase začal duel mezi náhradníky a na hřiště se podíval až po změně stran, když nahradil nevýrazného Pedro, získal balón na vlastní polovině, během padesátimetrového sprintu si míč vyměnil s Diegem Costou a celou akci zakončil krásnou u ranou z hranice šestnáctky do levého horního rohu Llorisovy brány.

V závěru se na hřišti hodně přiostřilo, zejména na Spurs byla znát pochopitelná frustrace z výsledku a za několik nevybíravých zákroků si vysloužili dohromady devět žlutých karet. Tvrdší fauly navíc vyvolaly několik strkanic, do nichž se zapojily i obě lavičky, a také proto je s podivem, že oba celky dohrály v plném počtu hráčů.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (16)

Přidat komentář
Tuxedo

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea je už zachráněná a Tottenham PRÝ chce ještě zabojovat... tip 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 a lišky titul

Reagovat
Recoba Inter

pojďmě ještě Spurs, zdramatizovat to trochu

Reagovat
smazaný uživatel

Líšky to už majú tip 1:1 poprípade 2:1 pre domácich

Reagovat
smazaný uživatel

Neviem, či bude miesto Alliho lepšou voľbou Son ale Chadli. Možno by som radšej videl Masona, ktorý by hral defenzívnejšie AM.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravé proto zejtra vyhrajou ty kohouti prašivky, Jednou ta serie nevyher proti, Chelsea musi prestat, tak proc ne dnes, kdyz Chelsea je letos tragicka a o nic nehraje, navic chybí Zoma a Courtois v bráně, Costa letos marnej a o Hazardovi nemluvě....Spurs easy, ikdyz chci, aby taky prohráli.....

Reagovat
smazaný uživatel

Prave proto dnes*

Reagovat
Fonzi9

easy

Reagovat
Kvooca

někdo stream? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs 9 žlutých

Reagovat
smazaný uživatel

Spurs hráli jak hovada opravdu mě všichni zklamali(kromě Llorise)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele