30. kolo
13.03.2016 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Aston Villa - Tottenham Hotspur 0:2

Tottenham splnil svoji existenční povinnost a zdolal již takřka druholigovou Aston Villu. V boji o titul tak dotáhl Leicester na odstup pouhých dvou bodů, přičemž Foxes mají utkání k dobru. Ve Villa Parku rozhodl Harry Kane, který se díky dvěma gólům vyrovnal na čele tabulky střelců Jamiemu Vardymu. Těsně před i po přestávce mu branky přichystal Dele Alli.

Spurs se nadějí na titul nechtějí vzdát, zatímco Aston Villa (přinejmenším její hráči) už nějaké větší pomyšlení na udržení mezi elitou skutečně nemají. První poločas tomu dokonale odpovídal, protože mimo jedné šance Gestedeho, který v devětatřicáté minutě v prostoru penalty zakončoval přímo do Llorise, si svěřenci Remi Gardeho nevytvořili jedinou nebezpečnou příležitost.

Naopak Tottenham udržel Brada Guzana v permanenci. Nutno říct, že zpočátku byl úspěšnější americký gólman, byť mu k tomu pomáhali všichni svatí. Kane po Lamelově nádherné průnikovce poslal míč obloučkem do břevna, zatímco Rosovu přihrávku do stoprocentní gólovky zmařil Harry Kane ještě víc. Bez většího tlaku zamířil z deseti metrů do jediného místa, kde se Guzan nacházel.

Tlak Kohoutů však neustal, především Harry Kane měl apetitu na rozdávání. Po chvíli pelášil na Guzana sám z boku, ale napálil míč opět do svého protivníka. Obrovský závar přečkali domácí fotbalisté po půlhodině hry. Walker se na pravé straně zbavil Guzana a věnoval možnost slávy tentokrát Lamelovi. Tentokrát ovšem zaúřadovala tyčka a po odrazech odpravil míč do bezpečí Hutton.

Tottenham se dočkal až na sklonku poločasu, kdy se konečně prosadil dvorní "palič" úvodního dějství Harry Kane. Dele Alli bleskově rozehrál volný přímý kop, pročež se Harry Kane dostal spolu s dotírajícím Huttonem do šestnáctky. Zakončení však tentokrát zvládl na jedničku a křížnou ranou kolem skluzujícího obránce rozvlnil síť u zadní tyčky.

Zasloužené vítězství zařídil tentýž tandem jen dvě minuty po obrátce. Akci zakládal jejich věrný přisluhovač Erik Lamela, který dostal míč na levou stranu k Allimu. Perfektně časovaný pas zkřížil trasu Harrymu Kaneovi a ten špičkou kopačky poslal míč do protipohybu Guzana.

Po druhé trefě už tempo hry logicky opadlo, Tottenham měl pohodlný náskok a do žádného velkého úprku se nehnal. V závěru utkání však mohl litovat. Pět minut před koncem totiž Llorise hned třikrát (!) zachránila branková konstrukce - Jordan Ayew trefil z úhlu tyčku, Gestede následně poslal míč do břevna. V úplném závěru pak spálil jasnou šanci ještě Joleon Lescott, jenž nacvičený signál s Gestedho hlavičkou "zabil" sám před prázdnou bránou střelou do tyče.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (16)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

něco mi říká, že Kohouti padnou no

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tvoj názor, ja ti ho neberiem, ale bolo by ozaj komické, ak by Aston Villa udržala čisté konto. Nechcem to zakriknúť ale.

Reagovat
smazaný uživatel

z posledních 10 zápasů PL se jim to povedlo 3x

Reagovat
smazaný uživatel

Kubajs bude tipovať do konca Premier Legue záporné tipy proti Arsenalu Leicesteru a Totenhamu lebo furt verí že Man City získa titul :D. Ale buď objektívny tu to skončí 3:0 pre Spurs

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

na to si přišel jak? určitě fandím svému týmu to ne, že ne, ale tipuji také jako sázkař

Tak si nech ty tvoje rádoby chytré narážky pro jiné lidi

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to nie si dobrý tipér lebo to skončí 0:3 alebo Totenham minimálne o gol vyhrá

Reagovat
smazaný uživatel

Vojto víš kde mi to je

Reagovat
smazaný uživatel

chtel bych vlastnit sazkovku. zlatej dul (y) diky takovejm jako ty

Reagovat
smazaný uživatel

Kubajs je trochu mimo ma v tom fotbale trochu hokej popř. hokejbal

Reagovat
smazaný uživatel

trubko pšt

Reagovat
Hardwell

Reagovat
smazaný uživatel

No tak Kohouti asi 3 body kdyz uz jim to přeji jeste ze jsem to dal jen za 200

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele