26. kolo
22.02.2015 17:15 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Southampton FC - Liverpool FC 0:2

Velký krok k Lize mistrů. Nikoli od Southamptonu, ale od jejich dnešního soupeře z Liverpoolu. Svěřenci Brendana Rodgerse potvrdili, že mají momentálně nejlepší formu v Premier League, podesáté za sebou neprohráli a na jihu Anglie po brankách Coutinha a Sterlinga vyhráli 2:0. Liverpool se posunul na šestou pozici a na čtvrté místo ztrácí pouhé dva body, Southampton je stále pátý a šanci na třetí příčku propásl.

Obě mužstva šla do utkání ve výborné formě. Liverpool do dneška neprohrál devětkrát v řadě a z oněch zápasů vybojoval skvělých 21 bodů. Southampton jen o jeden bodík méně. Více jich v tomto období nezískal žádný tým (jen Chelsea taktéž jako Saints 20). Southampton však doma poslední dobou tápe - vždyť i s dnešním duelem získali z pěti předchozích klání jen pět bodů.

V základní sestavě domácích debutoval Fipil Djuričić a právě on byl hlavním aktérem první pětiminutovky, která měla parametry nejvyšší světové třídy (slovy BBC se v nich událo víc než za celou sezónu ve Villa Parku).

Včera na Stamford Bridge si Martin Atkinson vybral skutečně zlý den na řadu špatných rozhodnutí. Kevin Friend, hlavní arbitr utkání Southamptonu s Liverpoolem se však nenechal zahanbit. Už po pětadvaceti vteřinách měl možnost odpískat penaltu po kontaktu Cana se zmíněným Djuričićem, za nějž by eventuálně viděl i červenou kartu.

Friend však mlčel, stejně jako za tři minuty, kdy posilu z Benficy srazil ve vápně Allen. Alespoň jedna ze situací patrně měla být posouzena jako penaltová. Ve druhém případě Djurčević ještě dokázal situaci dohrát a jen díky skvělému zákroku Mignoleta nezvrátil Elia nepříznivý výsledek.

Ano, nepříznivý, minutu před druhým penaltovým momentem totiž jeden z nejkrásnějších gólů sezóně vsítil Phillipe Coutinho. Brazilský ofenzivní univerzál si narazil s Markovićem a přenádhernou technickou střelou z 25 metrů vymetl šibenici Forsterovy branky, přičemž si pomohl kontaktem o břevno.

Hra se po této ďábelské pasáži zklidnila, velmi zklidnila. Diváci na St. Mary’s Stadium už měli důvod k vzrušení prakticky jen dvakrát - když Friend pokračoval v nastoleném trendu a sestřelení Sterlinga Fontem ve vápně přes míč nechal bez odezvy; a při závěrečném nebezpečném závaru před brankou Liverpoolu, kdy mimo jiné Mignolet zahrál rukou mimo vápno při střele Elii.

Druhý poločas pokračoval ve stejném duchu, jako skončil ten předchozí. Liverpoolu tak stačila jen jedna povedená akce dvacet minut před koncem, aby si pojistila své cenné a nesmírně důležité vítězství. Fatální ztráta Schneiderlina a zisk Morena vedl k centru do vápna, jenž mladík Tagrett odvrátil nešťastně jen k Raheemu Sterlingovi a ten pohotově napálil míč do sítě.

Southampton už do konce utkání zahrozil jen formou Tadićova přímého kopu, který sice nepostrádal razanci, zato směr ano; a Mignolet míč bez potíží skryl do náruče. Na druhé straně pro změnu pálil taktéž střídající Sturridge a Forster podobně snadno lapil.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (15)

Přidat komentář
M1ck0

1:3

Reagovat
Tuxedo

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Flamex

1-2 wanyama - sterling, can

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
LokoLFC

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 vyhrajeme LFC

Reagovat
Melda

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
Fojcek

2:0

Reagovat
Stamby

Rázný krok k LM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele