7. kolo
04.10.2014 16:00 CET
2 : 1
(1:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool FC - West Bromwich Albion 2:1

Pokud Brendan Rodgers před utkáním žádal přesvědčivý výkon a nefalšovaný signál, že je Liverpool opět připraven bojoval o titul, vyslyšen dnes na Anfieldu nebyl ani omylem; tři body jsou však v tomhle okamžiku pro Reds přeci jen tím zdaleka nejdůležitějším...

Liverpool odstartoval relativně uspokojivě. Ve 13. minutě musel být Foster poprvé v pozoru proti Lallanově střele, aby záhy sražený Sterlingův pokus a Lambertova dravost donutily jít Fostera velmi kurážně z brankové čáry.

Na dlouhou dobu největší prvopoločasovou šanci si Reds vytvořili stále ještě uvnitř úvodní dvacetiminutovky, když Škrtel překvapil dalekonosným pasem za obranu a Lambert solidní ranou po prvotřídním zpracování donutil Fostera k reflexnímu zákroku.

Teprve vzápětí se poprvé ke slovu dostali také Baggies, když se v 35. minutě ke střele z 20 metrů výborně uvolnil Berahino, a tentýž hráč mohl o něco později využít také Lovrenova špatného vyhodnocení centrovaného míče a vtěsnat svou hlavičku alespoň mezi tři tyče.

Skóre zápasu se poprvé měnilo zrovna ve chvíli, kdy to užuž vypadalo, že úvodní část v poklidu dospívá ke svému konci. Ve 44. minutě se Lallana zničehonic odvážně vydal do zahuštěného prostoru, narazil si o Hendersona a následně levačkou při zemi ideálně zacílil na zadní tyč - 1:0.

Pokud první půle skončila příznivě pro domácí, ta druhá ve stejném duchu tak úplně nenavázala. Ihned v 54. minutě totiž Lovren přesně na hraně šestnáctky nešikovně zachytil Berahinův kotník, rozhodčí Oliver nařídil pokutový kop a sama oběť zákroku velmi suverénně zamířila do Mignoletova protipohybu.

Tento nerozhodný stav ale nevydržel ani pět minut. Hned vzápětí Sterling upadl ve vápně soupeře, a i když se tentokrát penalta nepískala, on sám se bez prodlení zvedl, přihrál do druhé vlny Hendersonovi a ten už šikovnou ranou při zemi vrátil domácí do vedení.

West Brom se posléze snažil vrátit zpátky do zápasu hlavně skrze aktivního Berahina, ten se však ze hry ne a ne prosadit. Mladému Angličanovi nejdříve nesedla další hlavička a pak i střela ze země; na druhé straně zase Gerrard s Balotellim mířili akorát doprostřed brány.

Již na samém sklonku utkání potom Steven Gerrard, který v nezvykle vytažené roli po odchodu Coutinha viditelně ožil, patičkou mazaně prostrkoval míč Balotellimu, který přeci jen ještě jednou - a naposledy - výrazněji poděsil Fostera střelou z většího úhlu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (10)

Přidat komentář
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Adhol

3:1 a už konečně vyhrajte prosím

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Marrioo

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Liverpool nevyhraje tak začnu tipovat proti nim.

3:0

Reagovat
LokoLFC

jakkoliv výhra!

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 a Rodgers si bude balit kufry

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát potřebujeme nutne tři body vyhrajeme 2:0 chtelo by to udržet vzadu nulu

Reagovat
smazaný uživatel

YNWA! Jinak to nevidím

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele