4. kolo
13.09.2014 18:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Ofenziva? Nula. Liverpool jednou vystřelil na branku a Villans vyplenili Anfield

Fanklub defenzivního fotbalu si mohl mnout ruce a téměř celých devadesát minut pochvalně přežvykovat. Aston Villa předvedla na hřišti Liverpoolu dokonalý defenzivní výkon, dovolila domácím jednou vystřelit na branku a díky brzké a šťastné brance Agbonlahora senzačně vyhrála 1:0. Posunuli se tak na druhé místo tabulky za suverénní Chelsea.

Aston Villa šokovala Anfield Road už po osmi minutách hry. Rohový kop i přes úpornou snahu Lovrena zasáhl hlavou Senderos a míč se odkutálel s Gabrielu Agbonhalorovi. Ten, byť tísněn, dokázal do balónu slabě kopnout - a ke štěstí hostí a zděšení domácích kulatý nesmysl docestoval až za brankovou čáru.

Gól byl pro Villans darem z nebes, mohli se totiž soustředit na úpěnlivé odrážení plytkých pokusů Liverpoolu a sami hrozit z protiútoků. I díky jejich precizní hře se Reds nedostali v první půli k jediné střele na branku, nebezpečím zaváněla snad jen dalekonosná střela Adama Lallany a zblokovaná rána Maria Balotelliho.

Stejný scénář pokračoval i po změně stran, i když Aston Villa byla o poznání pasivnější. Tlak Liverpoolu, dá-li se tomu tak vůbec říkat, byl však naprosto nulový a Brad Guzan musel v první půlhodině druhého dějství zapojit své rukavice jen jednou - při centru Gerrarda z přímého kopu.

Ani potom nebyl americký gólman v kdovíjakém vytížení. Vysoké míče od hráčů v červeném sbíral s jistotou a poradil si i s atakem Dejana Lovrena, jehož za odměnu počastoval řadou nepěkných slovíček. Smutné je, že tato situace patřila k nejzajímavějším v celém utkání na Anfield Road.

Na střelu na branku si fanoušci Liverpoolu museli počkat 80 (!) minut. Pravdou je, že stála za to - Phillipe Coutinho, který zpoza šestnáctky krásně točil střelu k zadní tyči, mířil tak přesně, až se míč odrazil od brankové konstrukce ven.

Aston Ville fantasticky fungoval obranný blok. V závěru se bílý devítičlenný val pohyboval tak dokonale, že Liverpool skutečně neměl kudy se k ohrožení Guzana dostat. Jednu jedinou mezítku v něm domácí nenašli ani ve čtyřminutovém nastavení, a tak se svěřenci Paula Lamberta mohli radovat z hubeného vítězství.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (19)

Přidat komentář
Infernoqt

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
M1ck0

Myslím, že Balo dá tři fíky a bude hotovo... 4:1

Reagovat
LokoLFC

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
VanKun88

3:2

Reagovat
Adhol

1:0

Reagovat
ian.rush

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 hrajeme doma Mario se ukáže dá 2 goly

Reagovat
smazaný uživatel

po hodech z posledního kola to vidíme na hubenou ale v pohodě uhranou výhu LIV 1:0 a gol nedá nikdo jiný než super mario

Reagovat
smazaný uživatel

dalsi klub kde sa bude balo len prechadzat a tvarit sa ako velka hviezda....NIKDE NIC NEUKAZAL

Reagovat
REPLIKATOR

Hnus!

Reagovat
LokoLFC

zoufalej a trapnej výkon

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden z nejhorších výkonů Liverpoolu v posledních letech.

Reagovat
smazaný uživatel

Balotelli to tam tak otravi, ze si Liverpool neskrtne... mizernej vykon od nej... tohle od nej uvidite celou sezonu... obcas mu vsak dobrejte penaltu nebo do toho placne ze 30 metru to on umi... vic necekejte, hlavne ne nasazeni :D diky liverpool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele