18. kolo
26.12.2014 16:00 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

Leicester City - Tottenham Hotspur 1:2

Tottenham s notnou dávkou štěstí zvítězil na půdě posledního Leicesteru City 1:2. Na brzký gól Kanea reagoval po přestávce Ulloa, ovšem rozhodující slovo si vzal Christian Eriksen. Foxes tak od 21. září stále čekají na vítězství a pokud nebudou chtít Premier League po roce znovu opustit, budou muset pořádně zabrat.

Lepší úvod do utkání si Spurs ani nemohli přát. Ihned po rozehrávce se ve žlutém hrající hosté vrhli do útoku, Nacer Chadli odcentroval z levé strany na Harryho Kanea, talentovaný forward dostal neuvěřitelně mnoho prostoru a snadno si tak připsal svůj letošní třináctý gól napříč všemi soutěžemi.

Domácí se z této ledové sprchy nějaký čas vzpamatovávali a sami zahrozili v 18. minutě, když Leandro Ulloa pálil tvrdě pod břevno a Hugo Lloris měl co dělat, aby vytáhl míč mimo tři tyče. Na druhé straně nejprve zahrozil Chadli, jehož dělovku Hamer vyrazil, a po něm na poslední chvíli ukopl balón z kopačky Bentaleba ve velké šanci Konchesky. V 39. minutě ještě spálil další tutovku Ulloa, který zblízka trefil hlavou pouze tyč.

Na prahu druhého poločasu se domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. Mahrez unikl po pravé straně Bentalebovi, nalezl ještě lépe postaveného Ullou a argentinský kanonýr se tentokráte už nemýlil a na přední tyči prostřelil Llorise. Za malou chvíli to celým stadionem jen zahučelo, Mahrez totiž z přímého kopu orazítkoval břevno hostující svatyně.

Francouzský gólman v bráně Tottenhamu se v 66. minutě blýskl dalším výborným zákrokem, protentokrát se vytáhl proti fkřížné Schluppově střele. Pět minut nato se naneštěstí pro Leicester z čista jasna prosadili hosté. Eriksen rozehrával volný přímý kop ze strany a všichni včetně brankáře Hamera očekávali centr. Dánský kouzelník však zakroutil balón k pravé tyčce a Hamerovi, který zaskakuje za zraněnou jedničku Kaspera Schmeichela, proklouzl míč mezi rukavicemi do sítě.

Jednalo se o hodně nešťastný moment pro jinak velmi dobře hrající Foxes. Pearsonova ekipa se přesto hnala alespoň za vyrovnáním a několikrát byla neuvěřitelně blízko. Po velkých závarech před brankou Spurs se ovšem nepoštěstilo Ulloovi ani Morganovi a domácím nepomohl ani sudí Swarbrick, jenž neposoudil Vertoghenův zákrok na Vardyho jako penaltový.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele