24. kolo
07.02.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Everton FC - Liverpool FC 0:0

Nepamatuju si na nudnější Merseyside derby. Everton s Liverpoolem se neutrhly ze řetězů jako v minulé sezóně, naopak hodlali fanoušky na stadionu místy uspat. Potřiatřicáté v historii tak liverpoolský fotbalový sraz skončil bezgólovou remízou, což kromě vědomí, že Steven Gerrard se příliš důstojně nerozloučil, znamená i jubilejní desátou nevýhru v derby Toffees v řadě.

Atmosféra v Goodison Parku přitom byla v úvodu elektrizující, hra strhující. Vyjma náznaku od Sterlinga se však nic převratného v samotném počátku před oběma brankami nestalo a náboj postupně uvadal. Až po osmi minutách Barry fauloval Coutinha a Gerrard kopal přímák z dvaceti metrů. Pokus mířící patrně do břevna vyrazil Robles raději na roh.

Po čtvrthodině měl velkou šanci na šokující zazáření Jordon Ibe. 19letý záložník nastoupil teprve k pátému utkání za Liverpool, druhému v základní sestavě, přičemž oba od sebe odděluje 21 měsíců. Sterlingovu střelu tečoval jeden z obránců, takže se míč odrazil na zadní tyč, kde se Ibeho noha přímo střetla s Roblesovou rukavicí. Mladíkovi chyběl zlomek vteřiny či metr navíc, aby se stal hrdinou.

Jordon Ibe na sebe významně upozornil i za deset minut, když po dlouhém sólu napřáhl z nějakých 20 metrů a krásnou křížnou střelou rozduněl tyčku. Everton naopak za celý poločas neohrozil Mignoleta ani jednou a především jeho vinou byla většina úvodního dějství vlastně docela nuda.

Po změně stran už byl Mirallas se svou střelou blízko cíli, ani on však prostor tří tyčí netrefil. Do kompletní šedi utkání zapadl i Steven Gerrard, nejlepší střelec Merseyside derby v historii Premier League, který nastoupil ke své poslední bitvě o Liverpool před odchodem do MLS. Snad vůbec poprvé se projevil až deset minut po přestávce, kdy jeho krásnou akrobatickou ránu vyhlavičkoval zpod břevna Naismith.

Fanoušci ve vyprodaném Goodison Parku pomalu ale jistě upadali do letargie, vytrhla je z ní až potyčka nervózního Hendersona s Naismithem, která následovala po Besićově nešetrném zacházení s Ibem. Po výkonnostní stránce však derby totálně zklamalo, nevylepšil jej ani střídající Aaron Lennon, ani další žolík Daniel Sturridge.

Závěrečná desetiminutovka už stejně jako ta první snesla měřítka derby - dojem z celkové nudy však nenapravila. Everton si v ní každopádně připsal první střelu na branku - Mignolet se vytasil s krásným zákrokem proti Colemanově kříné ráně z úhlu, která mířila někam do prostorů šibenice. Roli "loučícího se" hrdiny pak nepřijal Steven Gerrard, jehož pokus z hranice vápna mířil vedle.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (10)

Přidat komentář
LokoLFC

1:3

Reagovat
M1ck0

2:4

Reagovat
Infernoqt

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Aby tu Everton zase nepřekvapil, zde to přeji jednoznačně hostům a to výsledkem 1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
Infernoqt

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele