12. kolo
23.11.2014 14:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Crystal Palace - Liverpool FC 3:1

Liverpool je dvanáctý; a jak Hull, tak Aston Villa se ještě v rámci tohoto kola mohou dostat na jeho úroveň. Takový je zhruba nejdůležitější výstup z prvního nedělního klání, které znovu akorát potvrdilo, že jsou Reds v poměrně hluboké krizi; a taky že to na Selhurst Parku vůbec, ale vůbec neumí...

Liverpoolští šli do tohoto střetnutí s nepříjemnými vzpomínkami na pátý květen v hlavách, a ty se jim alespoň načas povedlo rozmetat již velmi brzy. Neuběhly totiž ani tři minuty a hosté se ujali vedení poté, co Lambert výborným zpracováním a pohotovým finišem ideálně navázal na excelentní Lallanovu příhru za obranu.

To vše ale nebylo podstatné ihned v 18. minutě, kdy přes nedůrazného Sterlinga těsně za středovým kruhem prošel Ledley, Bolasie na jeho práci navázal přízemní bombou do tyče - a "obvyklý podezřelý" Dwight Gayle z dorážky skóroval již potřetí ve dvou vystoupeních proti Liverpoolu.

Poměrně nečekaný úder domácích velmi záhy následovala Lambertova šance, respektive Gerrardova nepřesná rána ze střední vzdálenosti; jinak se ale Eagles nemuseli ničeho obávat. Naopak si ještě na opačném konci hřiště Bolasie narazil s Puncheonem, aby jeho koncovku na poslední chvíli odklonil nad bránu skluzující Manquillo.

Yannick Bolasie byl podobně jako koncem loňské sezony výraznou postavou tohoto utkání a zanedlouho pro změnu cílil příliš vysoko poté, co ho svou kolmicí na další výlet nádherně vyslal Puncheon.

Tím byl završen první poločas a ten druhý načal Liverpool o něco slibněji, než zakončil ten předchozí. V 57. minutě například Speroni neuspěl při snaze vyboxovat do bezpečí centr od rohového praporku a Škrtel málem trestal na zadní tyči.

Později se duel zvrhl v záležitost v duchu nahoru-dolů, což muselo vyhovovat především brejkově založenému Crystal Palace - a taky že vyhovovalo. Kolem 70. minuty se sice Speroni ještě zapotil při centru Johnsona či šanci Manquilla, vzápětí už ale úřadovali pouze domácí.

Ti se vedení poprvé ujali v 78. minutě, když Ledley pohotově navázal na další výtečnou individuální akci Bolasieho; a hned za tři minuty klíčové body pro Eagles posvětil parádní přímý kop z dílny Mileho Jedinaka.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
patrikhm

Co přišel Balottelli, hraje Liverpool totální hovno

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Infernoqt

1:0

Reagovat
Blackprince

nevim

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Musíme vyhrát muj tip 1:2 LFC

Reagovat
M1ck0

Borini dá hatrick a vyhrajem 4:2

Reagovat
M1ck0

to by musel dostat šanci ale...

Reagovat
scholes18

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
REPLIKATOR

#RodgersOut! amatér

Reagovat
M1ck0

už fakt jo no..

Reagovat
Melda

Není to dlouho, co jsme tu na něj pěli ódy.Já bych mu věřil, ještě zatím.Potřebujeme přivést v zimě někoho, pak se uvidí.

Reagovat
Metijuu

Mal na to celé leto, počas ktorého minul viac ako 100M libier a nepriviedol adekvátnu náhradu za Suáreza. Aj keď rozšíril káder o hráčov s veľkým potenciálom (Can, Moreno, Markovič), za tie peniaze to chcelo priviesť aj pár hráčov, ktorí by posunuli LFC o level vyššie, nie nižšie.

Reagovat
M1ck0

Já mu nikdy nevěřil, že to dokáže posunout dál...ALe ani jsem ho tu nehejtoval....teď už ale musím souhlasit s Replikatorem... Za "úspěchem" LFC nestál Rodgers, ale Suarez a Sturridge...Vyhrávali jsme, protože jsme soupeře přestříleli....tragédie v obraně je pořád stejná (možná i větší).... On je dobrý pro průměrné týmy...hrát ten střed tabulky...tak dopadne i LFC jestli ho nevyhodí.

Reagovat
Metijuu

Súhlasím so všetkým. Minuloročný úspech bol o Suárezovi, nie o Rodgersovi a teraz sa to ukazuje v pravom svetle. Obrana bola aj minulý rok slabá, ale útok bol neporovnateľne silnejší.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele