10. kolo
02.11.2014 17:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Aston Villa - Tottenham Hotspur 1:2

Dlouho to vypadalo jako klasicky frustrující odpoledne pro fanouška Tottenhamu. Když už se ani Emmanuel Adebayor proti Aston Ville neprosazoval; a když už i sami birminghamští dokázali skórovat - příliš dobře to zkrátka nevypadalo. Po sporném oslabení domácího celku se již nicméně Spurs povedlo zápas se štěstím otočit...

Mauricio Pochettino se po nedávných ostudách odhodlal k málokdy vídanému kroku - sáhl ke změně rozestavení a vsadil na oba elitní útočníky, kteří dříve uspokojivě spolupracovali pod vedením Tima Sherwooda. Tentokrát to ale v podání Roberta Soldada a Emmanuela Adebayora doopravdy žádná slast nebyla.

Villa Park je přitom jedním ze dvou anglických stadionů, na nichž v lize Soldado dokázal skórovat z otevřené hry - a Španěl se také hned v první minutě pokoušel rozpomenout si, ze střední vzdálenosti ale tehdy pálil mimo. Zbytku první půle už ale dominovali spíše domácí a především Christian Benteke, který po dlouhé době opět vypadal být ve své kůži.

Akorát ta koncovka Bentekemu příliš nevycházela. Nejprve belgický forvard neusměrnil přesně svou hlavičku po centru Lowtona, a i když později v podstatě neudělal nic špatně, byla z toho po N’Zogbiově akci po levé straně akorát prudká rána do bližší tyče.

Aktivní křídelník Aston Villy se tedy své zasloužené asistence dočkal až za pár minut, když pro změnu na pravé straně hřiště využil propadnutí Dannyho Rose a přízemním centrem ideálně vyzval skluzujícího Weimanna. Ten takto po více než 500 minutách ligové kopané bez vstřelené branky konečně protrhl ono trápení Villans.

Ti potom působili relativně sebevědomě a docela ostře tak kontrastovali s poněkud stydlivým Tottenhamem. Také on si nicméně vytvořil pár nebezpečných situací: například Kaboul po jedné ze standardek jen taktak neprotlačil míč za Guzanova záda, a když vzápětí Chadli nádherně vyslal do sólového úniku Adebayora, musel se americký brankář činit ještě víc.

Po přestávce to dlouho nebylo příliš o ničem jiném. Spurs se hledali i za přítomnosti nově příchozího Lamely, když Emmanuel Adebayor nedokázal využít Guzanova ojedinělého zaváhání při krocení snadného balonu, a zlom tedy přinesly až události 65. minuty. Tehdy se na Villa Parku strhla hromadná potyčka, z níž vzešel jako jediný potrestaný okamžitě vyloučený Benteke.

Utkání se poté zvrhlo v jaksi nervózní podívanou, kdy se zejména Weimann čertil prakticky nonstop, a v takové atmosféře se Spurs ani zčistajasna nabyté výhody přesilovky nedařilo pořádně využívat. Pochettino sice ihned v 72. minutě reagoval vyloženě ofenzivním střídáním Townsenda za Capoueho, přesto se Tottenham vyrovnání dočkal teprve šest minut před vypršením řádné hrací doby - a to ještě skrze standardní situaci. Lamelův rohový kop tehdy propadl na zadní tyč až k Chadlimu a ten už v pohodě skóroval.

K úplnému zlomení srdcí všech sympatizantů Aston Villy potom došlo za dalších pět minut, když střídající Harry Kane rozehrával přímý kop a za vydatného přispění Bakerovy teče rozjásal hostující fanoušky.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (6)

Přidat komentář
Infernoqt

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1 a Pochettino končí doufám

Reagovat
smazaný uživatel

lol, si opravdu myslíš že vyhozením Pochettina a dalším střídáním trenérů něco získáme??? Se napřed podívej na sestavu máme jeden z nejslabších útoků v PL, obrana taky nic moc jedine co je opravdu dobré je záloha a gólmani...

Reagovat
smazaný uživatel

a ty si zase myslíš, že West Ham, Swansea nebo třeba Everton mají o tolik lepší kádry, aby byli před námi?

Reagovat
smazaný uživatel

Já se jen začínám obávat toho, že to nebude jen vina trenéra

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele