31. kolo
04.04.2015 13:45 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

Arsenal FC - Liverpool FC 4:1

Tak nadějně to s Liverpoolem ještě nedávno vypadalo; v tak zoufalém rozpoložení se Reds nacházejí v tuhle chvíli, po druhé zdrcující porážce od jednoho z konkurentů v boji o účast v Lize mistrů. Liverpool proti Arsenalu nezvládl především koncovku úvodní části, kdy si nechal nasázet hned tři branky, a pak už se dotažení manka ani nepřiblížil...

Kanonýři začali poměrně zostra a Mignolet musel rychle na zem hned ve dvou případech - při střelách Cazorly s Ramseym. Naopak Liverpool se k soupeřovu vápnu na delší dobu přiblížil až kolem 18. minuty, jeho první hrozba však byla také hrozbou z nejvážnějších. Před Markovićem se totiž v jednu chvíli otevřela učiněná dálnice, a jakkoliv Srb správně zvolil variantu spolupráce se Sterlingem, jeho přihrávka do odkryté brány byla jednoduše příliš dlouhá.

Raheem Sterling byl v tomto poločase jako už tradičně středobodem veškerých ofenzivních snah hostů a jeho pohyb dělal především v úvodních 20 minutách Mertesackerovi opravdu velké problémy. O pár chvil později již byl tentokrát Sterling v běhu schopen přebrat Markovićův pas po Cazorlově hrozivé odevzdávce, sám mladý forvard ale po zemi zacílil těsně mimo.

Pakliže první desetiminutovku suverénně opanovali domácí a tu následující zase hosté, zbytek úvodního dějství byl jedním velkým návratem ke kořenům - Gunners už ale tentokrát slavili po naprosto každé ze svých tří střel.

Za tu první zodpovídal Bellerín, který se po Ramseyho přihrávce pod sebe jen hravě cuknul statickému Morenovi a pak zvnitřku pokutového území levačkou ideálně zamířil na zadní tyč. Na 2:0 za pár okamžiků zvyšoval Mesut Özil prostřednictvím nechytatelného projektilu z přímého kopu. No, a o třetí trefu se postaral Alexis Sánchez, který si po Ramseyho příhře šikovně prohodil Sakha a pak nekompromisně zacílil pod břevno.

Liverpool takto poprvé po 20 letech v poločase ligového utkání prohrával o tři góly a po změně stran se mu žádný zázrak vyrobit nepovedlo. První příležitost druhého dějství měli opět domácí, když Giroud jednou hodně nebezpečně hlavičkoval, a Reds se pořádně nedokázali vrátit do zápasu ani za pomoci nucených střídání zraněných Koscielného s Ramseym.

Namísto druhého jmenovaného přišel na plac Mathieu Flamini, který ještě pomohl Arsenalu zpevnit záložní řadu, a tak Liverpool snižoval akorát prostřednictvím pokutového kopu Hendersona po nešikovném zákroku Bellerína. Také na druhé straně se přitom ve zbytku utkání narodil jeden zkrat - Canův frustrovaný zákrok za druhou žlutou kartu by si klidně zasloužil i přímou červenou - a již oslabené hosty potom fantastickou ranou z 20 metrů dorazil Giroud.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (23)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
MCFC_8

1:1

Reagovat
Infernoqt

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

pekny tip

Reagovat
smazaný uživatel

Litrpool nesmi vyhrat

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Devil

2:0 ale přál bych si plichtu!

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Sturridge a Skrtela- 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 Sanchez

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
justcall

zdejší tipy 3:1 a 5:0 nejblíže, zato tip redaktora tradičně nic moc

Reagovat
smazaný uživatel

kde vidis tip redaktora ?

Reagovat
smazaný uživatel

jo aha, myslis asi toto

Tip EuroFotbal.cz: 0

tak to je tip jak noha

Reagovat
Counter

Reagovat
REPLIKATOR

Rodgers out!

Reagovat
LokoLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

hmm, Walcott jedna s Liverpoolem, a Arsenal uz dal nabidku 40M eur za Dybalu, ale ve hre tam je jeste Juventus

Reagovat
smazaný uživatel

Walcott neodejde

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele