38. kolo
11.05.2014 16:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Tottenham nenechal nikoho na pochybách a suverénně si vystřelil EL

Pokud někdo čekal drama alespoň v rovině "Kdo vybojuje poslední vstupenku do Evropy", musel být dotyčný pořádně zklamán - nejenže totiž Manchester United nevyhrál, on ani Tottenham nebyl nejmenší kousek od zaváhání. Nad Aston Villou doma vedl skoro celou dobu a nakonec zvítězil přesvědčivě 3:0...

Villans do zápasu vstupovali s tím, že na Spurs v lize nevyzráli v předešlých deseti případech, a to se na nich zřejmě také podepsalo. Birminghamští poprvé ohrozili branku Huga Llorise po dvaceti minutách, kdy už přitom klidně mohli prohrávat 0:3.

Harry Kane se totiž stihl dvakrát přiblížit gólu ještě předtím, než Paulinho proběhl zkoprnělým defenzivním valem hostí, převzal Sigurdssonův pas a nadvakrát propasíroval míč za Guzanova záda.

Aston Villa i nadále v ofenzívě jen sotva vystrkovala růžky a brzy byla pozadu již o dvě branky, když Baker v 35. minutě odhlavičkoval míč do vlastní sítě. Tehdy to vypadalo, že už jen těžko bude Villas hůře - a přece to šlo. Neuběhla ani další pětiminutovka, když Agbonlahor zahrál rukou při Sandrově střele a Adebayor ještě do pauzy definitivně stvrdil kohoutí evropskou místenku.

Teprve po přestávce se hosté jakž takž vzchopili a Fabian Delph neměl k brance úplně daleko se svou ranou z 57. minuty. Jinak se ale Tottenham vážně nemusel ničeho bát.

Autor: Tomáš Daníček / bbc.co.uk

Komentáře (4)

Přidat komentář
Infernoqt

2-0

Reagovat
smazaný uživatel

Asi ano

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele