6. kolo
28.09.2013 16:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Southamptonu stačily na výhru nad Crystal Palace dvě minuty

Southampton potvrdil roli velkého favorita, porazil na domácím hřišti Crystal Palace 2:0 a vyhoupnul se už na čtvrté místo ligové tabulky. Rozhodující trefu zaznamenal krátce po přestávce Osvaldo, pro něhož to byl první úspěšný zásah v novém dresu, pojistku navíc už o dvě minuty později přidal Lambert.

Na lavičku hostujícího celku se dnes po vypršení dvouzápasového trestu vrátil manažer Ian Holloway, body to ale Eagles nepřineslo. Naopak, hned od úvodu to byli Saints, kdo si vypracoval převahu na hřišti a už šestá minuta přinesla první čistou gólovou příležitost. To Fonteho nákop sklepl Lambert ke Schneiderlinovi, který přehazoval Speroniho a míč mířil do sítě, na brankové čáře ale zasáhl Ward a zachránil svůj tým od brzké inkasované branky.

Další šanci měl po dobré práci kapitána Lallany kanonýr Lambert, ten však z hranice pokutového území přestřelil. Eagles měli jedinečnou šanci udeřit v osmadvacáté minutě, kdy se úplně sám před Borucem ocitl Chamakh, jenže místo zakončení nesprávně zvolil kličku, kterou ještě navíc zakončil nasimulovaným pádem a z jasné gólové možnosti tak byla pouze žlutá karta pro hostujícího útočníka. Fonteho zakončení pak sporným zákrokem zastavil Gabbidon, penalta se ale oproti přesvědčení domácích nepískala. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu, což při pohledu do statistik, kde v kolonce střel na branku svítil stav 1:0, nemohlo překvapit.

Hned dvě minuty po návratu ze šaten ale už diváci na St. Mary's viděli kýžený gól, a radost příznivců Sotonu vůbec poprvé zařídila nová sedmnáctimilionová posila, Pablo Daniel Osvaldo. Tomu přiťukl míč Lallana, Osvaldo si merunu připravil na levačku a zakončil přesně, Speroni se ke své pravé tyči natahoval marně. Uběhly navíc pouhé dvě minuty a o osudu utkání bylo rozhodnuto. To si míč k rozehrávce standardní situace postavil Rickie Lambert, v rámci souboje reprezentačních útočníků Albionu napodobil poslední úspěchy Waynea Rooneyho a krásnou ranou zavěsil. Pro Lamberta to byl jubilejní dvoustý ligový gól v kariéře.

Domácí se však s dvoubrankovým vedením nespokojili a měli i další šance. Lambertova dělovka z dálky prosvištěla těsně vedle Speroniho svatyně, Davisem zakončený protiútok zase skončil nad břevnem. Pak teprve přišly chvíle klidu, které ukončila až závěrečná desetiminutovka, kdy mohl Moxey snížit, ale trefil jen dobře postaveného Lovrena. Na druhé straně zase střídající Ward-Prowse našel svým přesným centrem Osvalda, jenž tečoval míč do tyče, dorážející Rodríguez zase stál v ofsajdu. Southampton si tak poměrně v klidu dokráčel pro vítězství a posunul se do nejvyšších pater tabulky.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

nuda 0:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele