8. kolo
19.10.2013 13:45 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Liverpool dlouho přesilovku nevyužil, z Newcastlu odváží pouze bod

Ani poločas v početní převaze nestačil Liverpoolu k tomu, aby přehrál Newcastle a odvezl si z jeho půdy všechny tři body. Newcastle i přes vyloučení stopera Yanga-Mbiwy ve druhé půli dokonce vedl, nakonec si ovšem po trefě nejlepšího střelce Premier League Daniela Sturridge oba celky odvezly po bodu.

Liverpool nastoupil do utkání v pozici favorita, kterou ovšem nenaplnil ani zdaleka. I první střelu na branku vyprodukovali domácí, Debuchyho ránu z dálky ovšem Mignolet v pohodě kryl. Belgický gólman však nestačil na parádní střelu Yohana Cabayeho, jenž z dobrých třiceti metrů fantasticky uklidil míč k tyči.

Liverpool hrozil ze vzduchu, branku těsně minul Sakho. Nebezpečnější však byl jednoznačně Newcastle, přestože územní převahu neměl. Cabaye pálil zpoza vápna těsně vedle, Sissoka pak musel robinzonádou zastavit Mignolet. Na druhé straně po příhře Sturridge pálil Suárez a Krul měl s jeho pokusem velké potíže.

Klíčový moment zápasu se udál pět minut před přestávkou. Suárez utekl po skvělém pasu do šestnáctky, kde jej neobratně rukou stáhl Yanga-Mbiwa. Nejenže sudí odpískal penaltu, kterou vzápětí Steven Gerrard proměnil, stoper Magpies byl navíc vyloučen.

Liverpool měl vše ve svých rukou. Gól takřka do šatny, nálada dobrá a celý poločas k dobru proti oslabenému soupeři. Svěřenci Brendana Rodgerse však v úvodu druhé půle nepředvedli téměř nic a kromě jedné Johnsonovy střely do Krula byli bezzubí. Paradoxně se tak proti deseti hráčům Magpies trápili více než proti jedenácti.

Do vedení tak šel naopak překvapivě Newcastle, kterému stačila jedna nevinná standardka z kopačky mága Yohana Cabayeho. Francouz tentokrát nezakroutil míč do šibenice, nýbrž jemným bochánkem z velké vzdálenosti našel přesně na zadní tyči Paula Dummetta, jenž ve svém teprve druhém utkání Premier League směl slavit vstřelenou branku.

Liverpool dlouho tápal a až dvacet minut před koncem vsítil kýžený vyrovnávací gól. Kdo jiný než Luis Suárez utekl svým strážcům do vápna, odkud doslova donutil ke skórování Daniela Sturridge, který po přesném centru nemohl minout.

Otočit skóre mohl vzápětí aktivní Suárez, avšak odražený míč napálil z hranice vápno pouze do břevna. Když uruguayský útočník neuspěl ani v sedmé nastavené minutě z přímého kopu, rozešly se soupeři smírně 2:2.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 (Sturridge 2x, Suarez)

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

snad výhra LFC

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
M1ck0

1:4

Reagovat
LokoLFC

1:3 klasicky

Reagovat
LokoLFC

jo a gól dá nějakej obránce a 2 Suarez

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 suarez 2x, sturridge 1x... jak jinak

Reagovat
monty25

0:1

Něco mi říká, že moc gólů nepadne, ale možná se pletu... Hlavně, ať Reds vyhrajou.

Reagovat
oli9

1:2 ( Debuchy - Suárez , Moses )

Reagovat
smazaný uživatel

Jak zatím hraje Sakho? :)

Reagovat
smazaný uživatel

zlepšuje sa od zápasu k zápasu

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Liverpool je ubohý, s touhle hrou to vypadá na koci sezóny zase jenom na střed. Začali sezónu dobře, ale už zase odpadávají. Suaréze se už dávno měli zbavit, je tam na obtíž, a navíc je duševně narušený.

Reagovat
eden_h

navíc? spravil penaltu, a sturridgeovi prihral ako na zlatom podnose.. je tam navíc? kur*a?

Reagovat
Metijuu

Reagovat
Melda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele