5. kolo
21.09.2013 16:00 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool zklamal na celé čáře a přišel o neporazitelnost

Právě v poslední den bez Suáreze Liverpool konečně přišel o neporazitelnost v tomto specifickém období. Na desátý pokus se Reds, experimentující se čtyřmi stopery seřazenými v lajně, stali obětí nebojácného Southamptonu. Ten paradoxně stále čeká na svůj první letošní gól ze hry, to ho dnes ale jen těžko bude trápit...

První poločas se nesl zejména ve znamení liverpoolského hledání vlastního já. První střelecký pokus publikum kvitovalo až v 21. minutě, když Gerrard parádně zvládl přímý kop a Borucova reakce byla tak akorát přiměřená - kočičí skok a skóre neměnné. Do té doby akorát Southampton rozkombinoval jednu zajímavou akci, ovšem aby se o ní dalo hovořit jako o gólové, musel by Lambert v klíčovém okamžiku zapomenout na týmovou spolupráci a jít sám do koncovky. Takhle jeho vracečku Lallanovi obránce vystihl.

Liverpoolu mezitím zoufale scházela invence Coutinha; Moses to v tomto směru brával až příliš na sebe a ke koncovce se přeci jen prodral teprve při svém několikátém sólu ve 37. minutě. Největší gólovou příležitostí domácích tak vlastně mohla být situace přelomu první třetiny utkání, kdy sudí upřel LFC celkem zřejmou penaltu poté, co Lovren na rohu šestnáctky evidentně podkosil Sturridge. Ten samý Lovren, který se mimochodem těsně po obrátce postaral o faktickou popravu Reds.

Nejprve se ale Lallana hned zkraje druhého dějství díky patlavé rozehrávce domácích dostal ke koncovce z velmi zajímavé pozice, aby si akorát vylámal zuby na Mignoletovi. Nemastný neslaný výkon Liverpoolu konečně došel trestu v 54. minutě. Tehdy Lallana rozehrál rohový kop a Lovren se i přes evidentní faul soupeře prosadil k hlavičkovanému projektilu, který na čáře "zachránce" Gerrard akorát nakopl pod víko.

Southampton pak domácím málem nachystal hotový balíček smrti, přesně řečeno druhou podpásovku. O tu se okamžitě pokoušel Osvaldo, avšak mrštný Mignolet byl na zemi právě včas. Za Liverpool brzy promluvil jinak zcela nekoncentrovaný kapitán Gerrard, když Boruce opět prověřil z přímého kopu. Tentokrát to po hodině hry zkusil podstřelem, výsledek ovšem zůstal stejný - Boruc byl pozorný a dostatečně rychlý.

Ve zbytku zápasu opravdu nelze říct, že by byl Liverpool blíže vyrovnání než Soton rozhodnutí. Shaw se koneckonců v 67. minutě neuvěřitelným způsobem - hlavně díky nedůrazu protivníků - prošel vápnem až ke střele do hrudi Mignoleta, na němž následně bylo vyřešit také další nesrovnalosti s poskakujícím balonem (a s "dorážkou" v podání Sakhových zad). Belgičan to nicméně ustál a celý tým mu mohl děkovat, přestože na tomto momentu už nijak dál nestavěl.

Poslední dvacetiminutovka se sice načala ve stylu nahoru-dolů, jediným střeleckým pokusem domácích ale zůstala Sturridgeova sobecká snaha z nereálného úhlu.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (32)

Přidat komentář
Honda

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
M1ck0

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
LokoLFC

2:0

Reagovat
Hafna

Nepříjemný soupeř :/ ale musíme...

sestavu bych viděl: Mignolet - Enrique, Škrtel, Sakho (Agger ?), Kelly (Cissokho ?) - Leiva, Gerrard - Moses, Henderson, Sterling (Aspas) - Sturridge

Reagovat
Hafna

vlastně už se vrací Suárez tak místo Sterlinga on

Reagovat
avicii

nevracia...

Reagovat
smazaný uživatel

až na manure neyt week

Reagovat
monty25

3:0

Žádná hubená výhra, tentokrát to rozjedem!

Reagovat
Sm0ker

6:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Southampton dostal od začátku ligy jen dva góly, což zřejmě bude vypovídat o dobré obraně, navíc Liverpoolu bude chybět Coutinho, v obraně zřejmě Agger, troufnu si tipnout 0-0! možná 0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
eden_h

klobúk dole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

at nehraje aspas prosim, po jeho prichodu proti swansea sme ztratili jakoukoliv nadeji na vyhru... at tam da hendorsona a na jeho misto sterlinga! jinak vyhrajem a asi padnou goly... tip: 3:1

Reagovat
hradec

Liverpool FC 0:0 Southampton FC

Reagovat
hradec

4 stopeři v obraně.

Reagovat
eden_h

dnes hnus, je mi s toho na blvanie .. ta obrana - rodgers bol asi najebany ked to daval dokopy, záloha nulová, no proste hnus hnus hnus..

jedine stastie ze je v brane Mignolet inak by to bolo uz davno minimalne 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě že to nevidím...

Reagovat
REPLIKATOR

Starý známý Liverpool z posledních sezon je zpět

Reagovat
Melda

Bohužel, to přesně tak vypadalo :-/

Reagovat
smazaný uživatel

To jako proto, že je jednou po více jak deseti zápasech prohrál jo?

Reagovat
Melda

Myslím, že tím spíš myslí předváděnou hru.Tohle je vyloženě škoda, obzvlášť po těch 12-ti zápasech a navíc doma..:-(

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

No co to je liverpoolští? Co se to stalo? Takle mistrama nebudete.

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x14zti9_liverpool-v-southampton_sport#from=embediframe

Co to ten Liverrpool na začátku druhé půle vyváděl? Mají štěstí, že mají v zádu Mignoleta...letos asi nejlépe chytající gólman z celé PL

Reagovat
smazaný uživatel

No kdo by to byl cekal ostuda hadr pro L´pool

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele