14. kolo
04.12.2013 20:45 CET
5 : 1
(3:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Suárez již potřetí sám znásilnil Norwich

Třetí hattrick proti jednomu soupeři alias záležitost, jakou Premier League ještě nikdy nezažila; a to pro jistotu s přídavkem čtvrtého (rovněž výstavního) gólu, který Suárezův střelecký účet proti Norwichi drze posunul do druhé desítky. To vše v průběhu pouhých čtyř klání. To už je věru pořádný mindrák...

Svůj megakoncert uruguayský kanonýr zahájil přesně po uplynutí úvodní, oťukávací čtvrthodinky. Během ní jako první zahrozili hosté, když Mignoleta brzy donutil jít na zem Howson, pak ale udělal menší chybu Leroy Fer a Luis Suárez trestal zároveň s kandidaturou na gól sezony. Z dobrých 40 metrů totiž bez rozpaků napřáhl a nachytal Ruddyho na švestkách, podobně jako už jednou dříve, když se trefil rovnou z půlky hřiště.

Norwich mohl odpovědět, když Hoolahan zakončoval po Johnsonově centru, místo toho však hnedka z protiútoku pokračoval ve svém galapředstavení Luis Suárez. A opět - jakkoliv Uruguayec nádherně zkrotil svůj volej - musel Chris Hughton v první řadě vinit své svěřence. Ti se nedokázali vypořádat s rohovým kopem Coutinha, po kterém se nejprve vrhal osamocený Gerrard a pak tedy rovněž nikterak těsně hlídaný Suárez.

Neuběhla tudíž ani půlhodina hry a Norwich byl ze zápasu de facto vyšachován. Což Suárez hodlal ještě do přestávky stvrdit pro změnu utěšeným sólem. To vedl ve 35. minutě po levé straně, aby si v pravou chvíli jemně přehodil stínujícího Fera a posléze se ideálně srovnal k nechytatelné přízemní ráně na vzdálenější tyč.

Suárez - Norwich 3:0; jihoamerická hvězda má za sebou 50 tref v červeném trikotu. A zraněný Anthony Pilkington na Twitteru reagoval příhodně: "Přeju si, aby nás Suárez prostě nechal na pokoji." To však u uruguayského střelce nepřipadalo v úvahu.

Také po přestávce se na Ruddyho valil jeden útok za druhým, Bennett například odklízel Gerrardovu hlavičku až na brankové čáře a proti Allenovi výtečně zakročil Ruddy. I Suárez byl jednou při zemi odmítnut; na to ovšem ihned reagoval čtvrtým hřebíčkem do kanárčí rakve. Tentokrát se Suárez po 74 minutách vytasil s dalším excelentním projektilem z přímého kopu; v tomto případě zahrávaného zleva.

Norwichské zklamání vzápětí trochu zmírnila přesná hlavička Johnsona po centru Redmonda, tu ale ještě stihla lehce devalvovat další Suárezova akce. Tentokrát už nicméně nejlepší ligový střelec sám nezakončoval, nýbrž se po jeho jemném píchnutí do balonu dravě vrhl mládežník Sterling - 5:1 a stačilo.

Autor: Tomáš Daníček / guardian.co.uk

Komentáře (22)

Přidat komentář
M1ck0

6:0 + Suarez dodrží svoji obvyklou dávku proti Kanárkům

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Suarez...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
k0udy

Doma až na Saints zatím hrajeme skvěle a proti Norwichi by to mělo pokračovat. Doufám ve stoperskou dvojici Sakho-Agger a v posazení Lucase nebo Gerrarda, což se ale nestane.

Doufám, že Suárez bude mít den, jinak budeme mít problém i tady, když to půjde Luisovi tak by to mělo být easy, tak 4:0. Hlavně doufám že nastoupí Allen i Coutinho.

Reagovat
smazaný uživatel

1 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
eden_h

tak to uz jo

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 Něco mi říká, že to bude těžší než obvykle, ale snad se pletu.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
Sotuen

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

38.minuta....Suarez-Norwich 3-0......

Reagovat
Stamby

3. gól -- gól sezóny!

Reagovat
smazaný uživatel

i ten 1 stál zato.....

Reagovat
Stamby

1. byl úžasný na pohled, ale v hahtrickovém zářezu z tý obrany udělal no malý kluky :D

Reagovat
smazaný uživatel

Suárezovi přeju Zlatej míč.

Reagovat
smazaný uživatel

No všechny góly Liverpoolu stály za to...no a na jaře aby na Suaréze nasadili v Norwichi čtyřnásobnou osobku

Reagovat
REPLIKATOR

Kanibal

Reagovat
smazaný uživatel

Ten si s nimi pohrál

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele