9. kolo
26.10.2013 13:45 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Arsenal si splnil povinnost a výjimečně při tom neinkasoval

Arsenal se dočkal první venkovní nuly tohoto ligového ročníku a ne náhodou ji dováží zrovna od tápajícího londýnského souseda. Crystal Palace se na vlastním Selhurst Parku vybičoval akorát k jedné silné dvouminutovce, jinak poněkud nesoustředěnému favoritovi podlehl bez většího odporu.

Předstrčený sobotní souboj začal dle očekávání. Obávaný střelec Giroud se publiku na Selhurst Parku se svým prvním hlavičkovaným pokusem představil již ve třetí minutě, zatímco Arsenal už po osmi minutách dosáhl na stovku zkompletovaných přihrávek. Domácí se v tu chvíli pyšnili všehovšudy sedmnácti kousky. Arsenal tuto statistiku podpíral vytrvalým tlakem na balon, díky čemuž se prakticky po celý první poločas míč nehnul z jejich kopaček.

Co se šancí týče, tam už to ale bylo mnohem slabší. Özil ve slušné pozici namísto rány slabší pravačkou tou samou nohou zoufale přihrával na střed Giroudovi, což muselo mrzet, protože vyloženě bojácné CP favoritovi příliš volného prostoru neodkrývalo.

Naopak Chamakh při první ráně svého týmu mezi tři tyče ve 27. minutě střílel zvnitřku obřího kráteru na ose hřiště. A vlastně po celé jedné třetině utkání měl proto (i díky podobnému pokusu Guedioury) Szczesny více zákroků než Speroni. Ten se v daném časovém intervalu nemusel činit ani jednou a nic na tom nezměnila ani příští snaha Cazorly, jenž se snažil na malém vápně prudkou přihrávkou vyzvat Girouda namísto obyčejného sklepnutí do druhé vlny.

První zákrok si tím pádem Speroni připsal až ve 38. minutě a hned šlo o zásah nesnadný, třebaže Ramsey pálil takřka z nulového úhlu. Naproti tomu Giroud posléze argentinskému brankáři přidělal pouze rutinní práci.

Arsene Wenger před druhým dějstvím sáhl k neobvyklému tahu, když nechal své nadmíru klidné ovečky o pauze rozproudit na trávníku skrze nějaké to rozběhání. A tahle strategie se mu vyplatila po pouhých 50 vteřinách; jakkoliv se o úvodní gól zápasu z větší části zasloužil nerozvážný Guedioura. Ten se proti zasekávajícímu Gnabrymu vytasil s mimořádně stupidním skluzem, který snad ani nemohl ústit v nic jiného než penaltu - a to si pak Mikel Arteta věděl rady.

Pro španělského záložníka to ale nakonec i přes premiérovou branku v tomto ročníku nebyl nijak pozitivní zápas. Totiž poté, co Gnabry s Giroudem nepochodili ve své snaze zvýšit náskok favorita, přišla jedna z mnoha hloupých ztrát Özila následovaná okamžitým nákopem za půlku a sprint tělo na tělo mezi Chamakhem a právě Artetou, usvědčeným z poněkud neviditelného faulu. Sudí Foy potom neměl na výběr - jakmile situaci posoudil jako faul bránícího hráče, musel se vytasit s červenou kartou, což také udělal.

Eagles přirozeně odpověděli mnohem odvážnějším projevem, který také klidně mohl nést kýžené ovoce. Jako blesk z čistého nebe se pak v jednu chvíli vynořil rovnou dvojúder Crystal Palace: Wardova bomba do břevna a Jedinakova nižší pumelice, se kterou si spektakulárně poradil Szczesny. Mimoto ale Arsenal koncovku utkání vesměs kontroloval a v 87. minutě rovněž soupeři zasadil definitivní ránu. Na úžasnou práci dua Monreal-Ramsey a lahodný centr druhého jmenovaného s velkou radostí navázal jinak zklamávající Giroud a bylo vymalováno.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (17)

Přidat komentář
Mikesh

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

odvolaný trenér,nabuzenost hráčů po kiksu s dortmundem a boj o čelo ligy.myslím si že toto londýnské derby bude jednoznačné.tip 0:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Arsenal si bude chtít spravit chuť po Dortmundu 0:3

Reagovat
Flamex

0:2

Reagovat
justcall

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:6 a trafí sa aj Flamini

Reagovat
smazaný uživatel

ja myslim ze jim chamakh da dva

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:7

Reagovat
smazaný uživatel

tos přepálil

Reagovat
smazaný uživatel

ach jo tady asi nebyl nárok, ale už to chce ňáky body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele