5. kolo
22.09.2013 17:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Kohoutí trápení protrhl premiérovým gólem Paulinho

André Villas-Boas si může oddechnout. Jeho Tottenham slaví již třetí nejhubenější možné vítězství v tomto ligovém ročníku - a to navíc gólem ze třetí minuty nastavení. Postaral se o něj Paulinho za asistence jiné letní akvizice, Argentince Lamely. Brankář David Marshall, jenž se mezi tři tyče vrátil po lehčím zranění, byl přeci jen pokořen.

A že to doopravdy vypadalo tak, že se to dnes nikomu z Kohoutů nepovede. Marshall se totiž po celý podvečer ukazoval ve světle obyčejného hrdiny; však v úvodním dějství předvedl zhruba šest prvotřídních zákroků a dlouho předlouho odolával i po pauze. Přitom nebyl ani zdaleka jediným kurážným jedincem na straně Cardiffu, který i při třetím domácím vystoupení v této sezoně hostil mimořádně ambiciózní celek (předtím ManCity s Evertonem).

Bluebirds nicméně do utkání vskutku nevstoupili nikterak zakřiknutě, naopak se mohli ujmout vedení již po šesti minutách. Tehdy Naughton místo zkompletování rutinní zpětné přihrávky Llorisovi vyzval ke skórování Campbella, jeho první kontakt s balonem ovšem nárokům na profesionála zcela neodpovídal. A od té doby to už bylo jen a jen o soubojích Marshalla s libovolnými soky v tmavém...

Ze všeho nejdříve to byl muž z nejpovolanějších, osamocený hrotový útočník Soldado, potom Sigurdsson, opět Soldado a první salvu nakonec uzavřel Eriksen odvážnou ranou z 25 metrů. Po půlhodině hry pak nadešel vrcholný okamžik Davida Marshalla: na Soldadův pokus ještě stačil Caulker, ovšem Eriksenova dorážka už měla být příliš na veškeré osazenstvo cardiffské šestnáctky. Jenže nebyla - Marshall se ještě obdivuhodně vymrštil po své levici a Dánovu střelu zlikvidoval.

Eriksen se zdál být nejblíže gólu i nadále, když to například zkoušel z větší vzdálenosti a na Marshallovi si vynutil další promptní zákrok. Vůbec první branku zápasu pak na sklonku poločasu vsítil nečekaně Cardiff, ta však byla anulována pro Gunnarssonovy obstrukce brankáře Llorise.

Také druhou část načal Cardiff aktivně, brzy se však favorizovaným hostům tak jako tak podvolil. Z uctivé vzdálenosti záhy orazítkoval břevno Sigurdsson, aby při Soldadově dorážce musel Marshall zase předvést to nejlepší ze svého umění. Ani to už ale nestačilo na Paulinha, jenž ve třetí minutě nastavení zužitkoval centr Lamely a přeci jen potěšil přítomné fanoušky londýnského klubu.

Autor: Tomáš Daníček / telegraph.co.uk

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
cerwi

povinnost! 1:3, COYS!

Reagovat
Gareth Bale 11

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Doma zatím solidní vykony. Snad nepředvedou to co proti City jinak věřim 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 (Lamela, Eriksen)

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

proč není defoe ani na lavce??

Reagovat
cerwi

to byl zapas... aspon ze sme nakonec ten gol dali :)

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x1519ck_cardiff-city-v-tottenham-hotspur_sport#from=embediframe

Paulinho způsobil Tottenhamu radost hezky pěkně po Brazilsku

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele