19. kolo
26.12.2012 20:45 CET
3 : 1
(2:1)

Reportáž

Stoke fantasticky zareagoval na brzy inkasovaný gól a přemohl Liverpool

Po dvou bezbrankových remízách jsme se na závěr letošního Boxing Day dočkali gólového koncertu na Britannia Stadium mezi mužstvy Stoke City a Liverpool FC. Hosté šli sice velmi brzy do vedení skrze Gerrardovu penaltu, pak je však zválcovala Jonesova síla v kombinaci se šikovností Kightlyho, respektive Etheringtona.

Šestatřicet vteřin pryč, první penalta pro LFC v ročníku, žlutá pro Shawcrosse, evidentní zatahání za Suárezův dres a Gerrard s přehledem při zemi mete mičudu k pravé tyči - nestává se moc často, aby Stoke doma inkasoval, Liverpool to dneska dokázal v úžasně krátkém intervalu. O to krutější nicméně byla odpověď Potters.

Hned v šesté minutě Škrtel osudově podklouzl, takže měl Walters na ose hřiště volnou cestu k vyrovnání. A neuplynulo ani deset dalších minut, když na přední tyči zcela opomenutý obr Kenwyne Jones propasíroval do sítě balon od rohového praporku. Diváci si poněkud výjimečně zase jednou mohli vychutnat klasickou Trinidaďanovu akrobatickou oslavu.

Pokud skóre 1:1 z velké části zapříčinil vlhký trávník, vězte, že kluzký povrch dnes dělal hráčům problémy celou dobu. Jednou možná znemožnil lepší vyústění akce LFC po pravé straně; podruhé - ve 28. minutě - naopak přihrál jinému útoku po straně druhé. To podklouzl Cameron, pustil za sebe Downinga a jeho přihrávku namísto Suáreze odpálil směr brána Gerrard - jen těsně přitom minul.

Samotný Luis Suárez má se Stokem perfektní bilanci, vlastně jen ta s Norwichem ji předčí, a dnes vskutku zadákům soupeře dělal potíže i po vybojované penaltě. Ve 36. minutě například již ve vápně vyhrál nad svým strážcem přetahovanou o přihrávku a z těžšího úhlu nechal míč zasednout jistým Begovićem.

Mimoto ještě na Britannia Stadium do přestávky přihlíželi dvěma Reinovým zákrokům proti Etheringtonovi - první z nich byl dokonce brilantní, reflexivní; ten druhý už následoval brankářův mizerný odkop a fakticky uzavíral atraktivní úvodní část.

Tu druhou načal opětovně ofenzivní výpad hostí v čele se Suárezem. Uruguayec tentokrát nepřesvědčivě zakončoval po dobré akci střídajícího Sterlinga (dolů šel překvapivě prosazující se Suso). Naproti tomu Potters si ve své premiérové šanci poločasu znovu počínali bezchybně, stejně jako v předchozím dějství. Protentokrát Jones ve vzduchu výborně posunul míč Waltersovi, ten si jej ideálně zpracoval na hrudi a ještě před dopadem nedal Reinovi se svým halfvolejem příliš šancí na efektivní zásah.

Stav 1:3 už vypadal vážně kriticky, proto také liverpoolští ještě přidali na obrátkách a především Suárezův přístup byl tím nejlepším možným. Ve finální fázi - a i té, která jí předcházela - to však pravidelně bývala velká nervózní křeč a v konečném důsledku žádné nebezpečenství pro Begoviće. A když se v 87. minutě hrubě neujaly ani Suárezův přímý kop z nadějné pozice či Gerrardova rána ze střední vzdálenosti, bylo definitivně vymalováno - Liverpool si z Britannie neodveze ani ň.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (15)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

už to chce zlomit a vyhrát tam, 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
M1ck0

0:3

Reagovat
REPLIKATOR

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
LokoLFC

"V posledních třech zápasech s Potters totiž Reds ani jednou neskórovali, dvakrát se přitom oba celky rozešly bez branek"

14.01.2012 Premier League 21. kolo Liverpool FC - Stoke City 0:0

18.03.2012 FA Cup ČF Liverpool FC - Stoke City 2:1

07.10.2012 Premier League 7. kolo Liverpool FC - Stoke City 0:0

tak tomu vazne nerozumim )))

Reagovat
smazaný uživatel

Asi jsou myšleny ligové zápasy

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Stokers konecne dostanou co jim patri

Reagovat
smazaný uživatel

skoro

Reagovat
smazaný uživatel

Tak málo lidí co věřilo Stoke?

Reagovat
smazaný uživatel

Lol, 3 góly Stoke naposledy v PL vstřelili Blackburnu minulou sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele