21. kolo
01.01.2013 18:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Arsenal si před náročným programem zavařil remízou v Southamptonu

Jak už to bývá zvykem, Arsenal nějakou dobu vypadal velmi dobře a nadějně, takže dříve nebo později musela přijít zbytečná ztráta. Ta se i přes nutnost zkonstatování hrdinského výkonu Saints dostavila právě dnes; Arsene Wenger vůbec nerotoval, věřil rozjeté jedenáctce, a to se dost možná podepsalo na nesmírně unylém výkonu favorita, který ještě může být rád za remízu 1:1.

Nigel Adkins před výkopem zase jednou vyměnil brankáře (dohromady už letos rotoval šestkrát) a opravdu ne že by se to povedlo. Boruc upustil dva první centry, takže se dočkal ironického aplausu, jakmile nervózně lapil alespoň ten třetí - a zvláštně působil i po celý zbytek klání.

Co však bylo zarážející, Boruc byl de facto jediným, kdo pro sebe dokázal připravit nebezpečí. Arsenal se vůbec neprosazoval, dokonce se i uchyloval k nákopům na typologicky nevhodného Walcotta a nakonec...Boruc nebyl jediným, kdo dnes chyboval. Dva kolapsy na vlastní polovině a zejména tedy ten Sagnův pozdější zpackaný odkop totiž ve 34. minutě vedli k poměrně zaslouženému vedení domácích. Ramírez byl totiž hodně nekompromisní.

Dnešní večerní zápas paradoxně (neboť byl silvestrovské noci vzdálen z celé úterní nabídky nejvíce) připomínal setkání anonymních alkoholiků i nadále, bohužel. Proto jsme se také ještě do přestávky dočkali vyrovnání, neboť ve 41. minutě velmi solidní Walcottův přímý kop ve skluzu jakoby chtěně dopravil do sítě Guly Do Prado.

Gunners potom první půlku dohráli v dobrém rytmu, pro druhý poločas si to však vůbec nepamatovali. Naopak v 55 a 56. minutě Szczesného perfektní reflex zabránil ztrestání nepřesvědčivého Koscielného odvrácení centru, respektive nedůsledného bránění standardky. A Saints byli aktivnější, potažmo nebezpečnější i nadále. Po hodině hry se dopředu vydal Schneiderlin a Lambert divže se nedostal k dorážce jeho polostřely-polocentru.

Southampton dnes jednoznačně chtěl vyhrát spíše než favorizovaný soupeř a v 71. minutě byl vedení hodně blízko. Gaston Ramírez už totiž po brilantním zpracování Davisova obloučku a zdařilé koncovce oslavoval svůj druhý zásah v utkání - pak se však dozvěděl, že jeho letmé postrčení Koscielného sudí Probert shledal jako nevyhovující pravidlům.

Samotní Kanonýři se vskutku na moc nezmohli. Arteta odpálil odražený balon vedle levé tyčky, Gervinho minul tu zrcadlovou. To však stále nebylo nic proti Puncheonově pozdní šanci, kterou sice poměrně snadno likvidoval Szczesny, všechno předtím ale domácí křídelník udělal nejlépe, jak mohl.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:5

Reagovat
Pharrell

1:3

Reagovat
Pharrell

hlavně to Arsenal zítra nesmí podcenit!!!

Reagovat
Pharrell

jak už jsem avizoval,aby to nepodcenili opak se stal pravdou

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 ( Chamberlain, Wolkot, Giroud ) : pomee ars

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:8

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:6

Reagovat
smazaný uživatel

Plichta?

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k momentální formě Arsenalu spíše ne - 1:3

Reagovat
Gunner14

0-5

Reagovat
Le Gunner

Doufám, že nezaváháme, že Poldi bude na lajně excelovat stejně jako proti Strakám a že Theo po dnešním zápase podškrábne novou smlouvu. Pokud se mu v kolébce zadaří. Zkusím 1:4.

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

kktne deti

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/southampton-vs-arsenal-1-1-motd

No tak v tomhle má redaktor pravdu...taky mi to občas přišlo jako setkání anonymních alkoholiků Arsenal může být za bod rád.

Reagovat
smazaný uživatel

Tenhle zápas byl pěknej děs a doufám že už se to nezopakuje. Neprojevil se ani jeden pořádnej útočník a jak jsem psal již minule, Giroudovi se povedl zápas proti Newcastlu a teď zase bude viset někde pod špiglem... Arsenal potřebuje udržet Wallcota a koupit k němu jednoho pořádnýho útočníka a né zase 3 nepoužitelný. Stálýho střelce, kterej se bude projevovat každej zápas a né jednou za čas! Ted David Villa by snad mohl být konečně něco extra, někdo kdo by ten útok pořádně oživil a byl by hrozba pro každej tým v Premier Liege. Všechny velkokluby tyhle hráče mají, mají svoje hvězdy na který se můžou spolehnout a který ten tým dovedou k vítězství, ale Arsenal takový typ hráče nemá. Kdysi to byl Henry a nedávno Persie, ale teď tam není nikdo takovej, a to právě potřebujeme!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ale jak znám Arsenal, tak Villu nebo nějakýho takovýho podobnýho hráče, si zase nechají koupit někým jiným, protože moc peněz a moc výdajů je pro Arsenal nepřijatelný.

Reagovat
smazaný uživatel

PRAVDA!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

liga mystrů se už začína zdalovat tak naročný program a tak blbá remíza

Reagovat
smazaný uživatel

tj skicper pul miardy to je dost a určitě jim to vyfoukne na 70% chelsea

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele