9. kolo
27.10.2012 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Nejdelší zápas v historii Premier League pro ManCity

Ani v průběhu více než 100 minut drzí fotbalisté Swansea nenašli recept na brankáře Joea Harta, ačkoliv s loňským mistrem sehráli až na určité pasáže prakticky zcela vyrovnanou partii. V souvislosti s nejdelším zápasem v dosavadní historii soutěže si tak stačí pamatovat jediného střelce - Carlose Téveze.

Ve velkém stylu dnes od počátku pokračovalo City ve své pomistrovské kocovině. Celá Manciniho parta působila jako zpomalený film, nepomáhala si, hráči od sebe tradičně postávali na hony daleko a patrně sázeli na to, že Swans uspí. Jenže Velšané v žádném případě nehodlali zopakovat debakl, který utrpěli loni zkraje sezony coby nováčci, takže na favorita vyrukovali mimořádně zkoncentrovaní, pohybliví, soudržní.

Důsledky byly - pro nezasvěceného diváka bohužel - nepříliš atraktivní. Zápas se zvrhl v bitvu o střed pole, která na fanouška dlouho nedbala a nenabízela tedy žádné šance. Tévez s Agüerem si dokonce jednu takovou nevypracovali ani za pomoci soupeřova obřího nedorozumění v rozehrávce. První řekněme propagační střelu potom vypustil Tévez až ve 38. minutě; skórovat ale do přestávky mělo spíše Swansea.

Michu totiž v jednu chvíli pláchl dezorientované obraně, jež se zcela nesmyslně hlásila o ofsajd, avšak následně si vůbec nezvládl poradit s včasným výběhem Joea Harta. Tak jako tak, na Citizens se přirozeně při pochodu vstříc šatnám hlasitě bučelo a pískalo...

Mancini proto během 15minutové seance s hráči vymyslel razantní řešení: namísto levého záložníka Kolarova poslal do hry třetího útočníka, Maria Balotelliho. A tato změna hnedka mohla nést sladké ovoce. Na Nasriho kolmici si krásně naběhl právě Balotelli, pak ale přetáhl kličku Vormovi a už nezakončil. V tu chvíli se nicméně konečně začal probouzet i řídce zaplněný Etihad Stadium.

Ten se opět ozval jen chvíli poté, když se dožadoval penalty za údajné stažení Balotelliho; naproti tomu docela dobře oněměl, když se k nadějné hlavičce prodral Michu - Hart na místě pohotově zasáhl. Teprve až když uběhla hodina hry, šlo si emoce publika konečně spojit i s nějakou gólovou situací. To když z dálky napřáhl Tévez a svou parabolu překrásně umístil k pravé tyčce Vormovy svatyně. Pro Swans to byla rovnou dvojitá rána, neboť nizozemský brankář si při marné snaze udělal něco s třísly a musel ihned střídat.

To se záhy týkalo na druhé straně také Micaha Richardse, jenž pro změnu z ničeho nic začal kulhat na pravé koleno. Zápas, z něhož opět vymizely významnější gólové příležitosti (ba vůbec nějaké), se tak změnil spíše v přehlídku lazarů. Nosítka se ve finále na plac dostaly třikrát častěji než gólová radost, na tom nic nezměnilo ani 12minutové nastavení, během něhož ještě nepřesně pálil Balotelli.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (26)

Přidat komentář
diastan

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:0 (2xdžeko,2xaguero,nasri,tevez)

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Flamex

2:1 (tevez,milner - routledge)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (aguero,dzeko,kompany-Michu)

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

to, co předvádíme v LM je hrozné! případná sobotní výhra mě teda moc neuspokojí...!

Reagovat
smazaný uživatel

Ta LM mě vážně štve fakt nechápu.. přinde mě , že to je laxní , ale tak , když už vypadnem s LM ,tak ať tam jsme i dalsší rok a naberem zkušenosti .. 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Zkušeností má snad každy hráč z city na rozdávání, káždý takovýhle neúspěch v LM je ostuda! Zatim mi to přípomína 90. léta, kdy anglickiý týmy mimo britské ostrovy předváděly poloviční výkony. Ted uz nezbývá nic jinýho než vyhrát všechny zbývající zápasy... Swansea je samozřejmě povinnost, o který neni třeba moc diskutovat. Nechal bych odpočinout i některé tahouny viz. Yaya.

Reagovat
smazaný uživatel

svýma mizernýma výkonama ztrácíme na mezinárodní scéně kredit, teda pokud jsme vůbec ňákej měly! a hrajeme jako anglické mužstva z let minulých! t.j.l hrozně! nato jaké máme top hráče si nedokážu výkony v LM vysvětlit. jsme na pokraji vyřazení a i EL není na dosah! Doufám, že RM si vezme ponaučení z "krizového vývoje" a toto se v příštích zápasech opakovat nebude! j

Reagovat
smazaný uživatel

měl se poučit z loňského neúspěchu.vypadá to, že je doopravdy pozdě

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Agüero, Kompany, Balotelli - Michu)

Reagovat
smazaný uživatel

3:1... a nechal bych sedet Tevez a nasadil bych utok Aguero - Balotelli/Dzeko

Reagovat
smazaný uživatel

schvalne sem se dival kdo v poslednich v 5 zapasech daval za City goly, kolikrat si myslite ze je tam Tevez? zbyli 3 utocnici se tam vzdy objevili, prestoze Tevez hraje podle me (i kdyz nemam presny cisla) z utocniku nejvic

Reagovat
smazaný uživatel

Většinou každá blbost, co napíšeš se stane přesně naopak, takže jdu si vsadit na střelce Teveze.

Reagovat
smazaný uživatel

...tak jo, to bych mohl taky zkusit

Reagovat
smazaný uživatel

easy

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi asi zvítězil

Reagovat
smazaný uživatel

Ze ja idiot na to nedal aspon litr. :-D

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

City zase haluzil a Mancini

Reagovat
smazaný uživatel

Micah Sotva se uzdraví, tak příjde toto Doufejme, že to nebude vážné zranění, ale dost o tom pochybuju. Poslední matche byl náš nejlepší hráč ( viz. utkání se Sunderlandem ), tak doufám, že se dá brzo dokupy !!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele