18. kolo
22.12.2012 18:30 CET
4 : 0
(2:0)
Stadión:
Anfield, Liverpool

Reportáž

Liverpool bez problémů přejel Fulham a je osmý

Velmi pohodový podvečer prožil na vlastním stánku Liverpool. Fulham mu sem totiž nepřijel dělat sebemenší problémy, a tak po jasné výhře v poměru 4:0 skáče Rodgersova parta na osmou příčku před Stoke i Norwich. Od pohárů ji aktuálně dělí pět bodů - to ovšem jak od Evropské ligy, tak od milionářské Champions League.

Hangelandova ostudná poziční hra a fantasticky kontrolovaná rána Slováka Škrtela - právě tyhle věci navazující na jednu z prvních standardek zápasu nadefinovaly start i další průběh posledního sobotního duelu Premier League. Od té doby Fulham fungoval notně neuspořádaně, zejména zadní linie vůbec nespolupracovala a do toho se s menšími zdravotními trablemi potýkal pravý bek Riether.

Reds byli naopak velmi klidní, takže se jen uvolněně mohli zasmát skutečnosti, že druhý stoper už "střeleckou" neměl ani v nejmenším. Před Aggerem se totiž ve 25. minutě po přihrávce Suáreze rozevírala zcela prázdná klec a on stejně ve skluzu přestřelil.

Nicméně to domácím vskutku nevadilo. I před mlčenlivým publikem Anfieldu soupeře drtili především skrze pravou stranu a tandem Johnson-Downing. Zrovna ten ve 35. minutě zařídil další změnu skóre. Johnson tehdy na hraně šestnáctky předal míč Downingovi, který geniálně zpozoroval a jaksi zmaterializoval Gerrardův náběh z hloubi pole. Kolmicí mezi několika hráči vyzval svého kapitána k upevnění náskoku.

Poziční hra kompletní zadní čtyřky Fulhamu dnes byla doslova strašidelná, což mohl ještě do přestávky demonstrovat také Suso. Prostoru na levém rohu velkého vápna (z jeho pohledu) ovšem využil pouze k nepřesné křižné ráně. Potažmo rovněž Suárez mohl s trochou štěstí vytěžit více z ideálně načasovaného sběhu za obranu - nakonec Schwarzera jen poškádlil z nulového úhlu. Do kabin se tak šlo za stavu 2:0.

Jedním z mála negativ tohoto večera musí být z pohledu LFC výkon Luise Suáreze. Uruguayský forvard vypadal být poněkud zabrzděný, což jedině demonstroval krátce po restartu, když ztečovaný Downingův centr na zadní tyči nepochopitelně nezvládl vmanipulovat do sítě. Ovšem sám pravý křídelník si spravil chuť zcela sám svou individuální akcí z 52. minuty. To hravě vtrhl na osu hřiště a odtamtud nachytal Schwarzera na přední tyči; v jediném utkání si tak připsal svou první ligovou asistenci i branku v dresu Liverpoolu.

A samotný Suárez se ne a ne nějakým způsobem přičinit o demolici odevzdaného soupeře. V příštích okamžicích vyzýval Shelveyho, tomu však příliš dlouho trvalo zpracování balonu, až byl jeho projektil nutně odkloněn mimo prostor tří tyčí. Postupem času navíc domácí začínali čím dál víc kazit, v hustém dešti jim přihrávky létaly sem a tam, takže nebylo takovým překvapením, že se za těch bezmála 40 minut událo pramálo věcí.

Každopádně Gerrard měl následkem další standardky překonat Schwarzera v 79. minutě, kdežto Suárez vzápětí ze svého krkolomného průniku vytěžil vše, co se dalo. V závěru to vypadalo, že se spíš ještě Cottagers postarají o korekci výsledku prostřednictvím Rodallegova projektilu z přímého kopu, který přišpendlil Reinovy rukavice na levou tyč; místo toho se ale díky dokonalé práci Enriqueho dočkal i smutný hrdina duelu, Luis Suárez. Tentokrát už nemohl odkrytou branku minout.

Autor: Tomáš Daníček

Komentáře (14)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ani bych se nedivil kdy L'POOL zase rupnul.....Stevene je tě tam škoda..

Reagovat
M1ck0

Wish-> 2:0......Reality-> 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 (Sterling)

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Pry Sturrige je uz LFC, nevite nekdo jestli je pravda

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mám stejný tip jako Hrnek s moukou

Reagovat
smazaný uživatel

Liverpool !Stoke budou mít co dělat aby Live porazili.Ale pochybuji že prohrajou.;-)

Reagovat
REPLIKATOR

Stoke? Ti budou zase plichtit

Reagovat
REPLIKATOR

Konečně pořádnej nářez

Reagovat
Ebola SVK

Maťo musích chodiť častejšie tetovať fanúšikov

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.mysoccerplace.net/video/liverpool-vs-fulham-4-0-motd

No že už by Liverpool začal proměňovat šance ???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele