4. kolo
15.09.2012 16:00 CET
6 : 1
(4:1)

Reportáž

Arsenal FC - Southampton FC 6:1

Doslova koncert dnes odpoledne předvedli hráči Arsenalu na Emirates Stadium. Southampton zcela jasně přestříleli 6:1 a potvrdili tak stoupající formu. Naopak hosté se vrací na jih Anglie s prázdnou a v tabulce jim tak patří jasně poslední místo s 0 body na kontě.

Přitom začátek utkání se pro ně nevyvíjel vůbec špatně. Od úvodních vteřin napadali rozehrávku Arsenalu, což činilo domácím potíže. Ti se v úvodu zmohli jen na dalekonosnou ránu Podolskiho a zblokovanou střelu Cazorly po centru Chamberlaina. První gól utkání přišel už v 11. minutě díky buldočí zarputilosti Podolskiho. Ten ustál těžký souboj ve středu pole, na dvou krocích nabral zrychlení a řítil se na bránu hostů. Všimnul si však na levém křídle nabíhajícího Gibbse a prostrčil mu míč mezi dva obránce. Gibbs se nerozpakoval a vystřelil, přičemž jeho střela proletěla brankáři mezi nohy a od Hooivelda se šťastně odrazila až do brány - 1:0.

Rychlý gól přinesl hráčům Arsenalu klid na kopačky a dodal jim sebedůvěru. Zbytek prvního poločasu byl zcela v jejich režii. Hlavně Podolski s Gervinhem a Cazorlou byli aktivní a vymýšleli různé narážečky a nápadité kombinace. Nicméně druhý gól utkání málem vstřelil hlavou Mertesacker, ale jeho prudkou a umístěnou hlavičku Kelvin Davis zneškodnil. Poté to zkoušel rovněž hlavou po centru Gibbse Gervinho, ale branku přestřelil. O chvilku později to zkusil pro změnu po zemi, ale ani to nevedlo k úspěchu.

Druhý gól přinesla až 31. minuta, když se Podolski chopil exekuce standardní situace z 20 metrů. Precizně obstřelil zeď a střela zapadla k bližší tyči - 2:0. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat, tentokrát v tom ovšem měli prsty Arteta s Gervinhem. Prvně jmenovaný vykouzlil nádhernou kolmou přihrávku, druhý jmenovaný s přehledem uklidil míč na první tyč - 3:0. A i čtvrtý gól přišel záhy. Gibbs si znovu naběhnul na levém křídle, dostal míč a jeho centr si nešťastně srazil Nathaniel Clyne do vlastní brány - 4:0.

Paní štěstěna se pak usmála i na hostující celek, když v 45. minutě vyběhl Szczesny na přetažený centr a vyrazil jej přímo na kopačky Danny Foxe. Ten neváhal a propálil vše, co mu bylo v cestě - 4:1. O převaze Arsenalu v prvním poločase svědčí i statické údaje jako počet střel na bránu či držení míče. Hráči s kanónem na hrudi vyslali na Kelvina Davise hned 7 střel, zatímco hosté prověřili Wojciecha Szczesného jen dvakrát. Míč na kopačkách měli v držení 63 % času, hráči Southamptonu jen 37 %.

Do druhého poločasu vyslal manažer hostů do hry Gastona Ramíreze, který si tak odbyl v dresu Sotonu svojí premiéru. Sice se hra po jeho příchodu zvedla, ale žádné gólové příležitosti si hosté ne a ne vypracovat. Za zmínku stojí jen střela Rickieho Lamberta, který si naběhnul na nepovedenou střelu Adama Lallany a těsně minul vzdálenější tyč Szczesnyho brány.

Větší vzruch v hledišti vzbudil až druhý gól Gervinha, v kterém měl prsty již střídající Aaron Ramsey. Tomu přihrál na hranici vápna Santi Cazorla. Ramsey si šikovně prvním dotykem zpracoval, druhým obhodil bezmocného Clyna a šajtlí pravačkou nastřelil pouze tyč. Pro Gervinha už nebyl problém odražený míč uklidit do brány a tak byl stav dvacet minut před koncem už 5:1. V závěru utkání přišel ještě jeden gól, když po narážečce Vermaelena s Cazorlou se dostal k odraženému míči Theo Walcott a zavěsil levačkou do prázdné brány - 6:1.

Arsenal měl ještě několik dalších šancí navýšit skóre, ale další gól již nepadl. Domácí tak deklasovali rozdílem třídy Southampton a těší si již na úterní zápas nového ročníku Ligy msitrů, kdy jej čeká francouzský mistr z Montpellieru.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (20)

Přidat komentář
Devil

3:1 poklidna vyhra Gunners...

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
Gunner14

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
aaronramsey

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

padnou minimálně 4 góly.

tip 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3-2

Reagovat
smazaný uživatel

Moc bych ten Soton nepodceňoval, měli dost těžký los na začátku, ovšem i tak potrápili třeba United.

Arsenal hraje doma a tak tipuju vydřenou výhru 2:1.

Reagovat
SIRBRANIKE

To je jedno hlavné sú 3body, dúfam, že udržia 4.nulu, bolo by to super...

Reagovat
Le Gunner

Taky bych nebyl tak jednoznačný, ale věřím v poklidnou výhru 2:0.

Reagovat
Gunner14

Paráda prostě

Reagovat
smazaný uživatel

ti krávo to bych si netipl ani ve svém snu

Reagovat
smazaný uživatel

Cazorla je nejlepší nákup léta v PL..Je neuvěřitelný..To co předvádí..Pohyb s balonem i bez balonu,krásné příhrávky,krásné uvolnění..Jen tak dál Santi! COYG

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele