35. kolo
22.04.2012 17:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Wolves sestupují, prohráli s Man City, kteří posílili šanci na zisk titulu

Známe prvního sestupujícího. Wolverhampton zcela dle očekávání nedokázal porazit rozjetý Manchester City a už s jistotou se neukáže v utkáních Premier League sezony 2012/13. Citizens se díky vítězství přiblížili městským rivalům na čele tabulky na tři body - příští pondělí nás tedy čeká Manchester derby, které s velkou pravděpodobností může rozhodnout o majiteli ligového titulu.

Man United už krátce po nedělním obědě ztratil nesmírně důležité dva body po domácí přestřelce s Evertonem a upustil tak rukavici, po které se s chutí vrhli dravci z Manchesteru City. Proti debutujícímu De Vriesovi v brance Wolverhamptonu se postavili všechny čtyři ofenzivní hvězdy Manciniho týmu a ne náhodou se o obě branky postarali právě zástupci "Fantastic Four" - Sergio Agüero, Carlos Tévez, David Silva, Samir Nasri.

Klíčovou roli dnes sehrál první jmenovaný, především v prvním poločase byl prakticky jediným, kdo znamenal pro obranu Wolves nebezpečí. V sedmé minutě ještě z velkého úhlu těsně minul, stejně tak se mu "zadařilo" v minutě dvacáté. Přeci jen se však dokázal do přestávky prosadit. Ve 27. minutě se Clichy na levé straně zahrál na Messiho, nasadil Kightlymu jesličky a následně famózním pasem připravil stoprocentní gólovku pro Sergia Agüera. Argentinský kanonýr se tváří v tvář De Vriesovi nemýlil a uklidnil do té doby poměrně nervózní Man City - 0:1.

Z příležitostí ostatních na hrací ploše v úvodním dějství stojí za zmínku snad dělovka Jonese po sklepnutí Fletchera nebo střela Téveze vně vápna - pro brankáře však obě situace znamenaly spíše potěšení, spojili příjemné s užitečným a připsali si čárku do kolonky "saves". Prvních pětačtyřicet minut nicméně nabídlo velmi vyrovnaný fotbal, což se přeneslo i do druhé půle.

V té měli dokonce více ze hry domácí, kteří také poprvé zazlobili po deseti minutách, kdy nebezpečně hlavičkoval Fletcher a Hart pohotovým skokem k tyči zachránil světle modrým vedení. To navíc navýšil a definitivně tak pohřbil naděje Vlků na udržení Samir Nasri, který po bleskově rozehraném trestném kopu a perfektní příhře Téveze propálil křížnou ranou De Vriese podruhé - 0:2.

Ve zbylé čtvrthodině už hráli vlastně jen hosté, dvakrát výborně zachytal De Vries, nejprve po střele Adama Johnsona, poté reflexivně vyrazil hlavičku spoluhráče Stearmana. Wolverhampton pouze ukázal, proč že je v tabulce beznadějně poslední. Fanoušci sestupujícího týmu ovšem vytrvale podporovali své hráče a nevyhnal je ani stále sílící déšť - zkrátka stylové rozloučení z nejvyšší anglickou fotbalovou soutěží.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (24)

Přidat komentář
Mircu5

0:6

Reagovat
smazaný uživatel

pral bych si jakou koliv vyhru klidne aji 1:0 ... takze snad vyhrajem tip 0:2

Reagovat
t0mmy33MCFC

je mi moc lito Vlku otec jim fandi ale tenhle zapas dopadne pro ne asi tak jako cela sezona....

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

staci aj remiza

Reagovat
t0mmy33MCFC

sis spletl preview ne?

Reagovat
smazaný uživatel

je to dost mozne

ale ne, bol by som rad keby sa vlci zachranili a este radsej keby titul nesiel do citybank

Reagovat
t0mmy33MCFC

tak vlky uz bohuzel nezachrani asi vubec nic

Reagovat
scholes18

ale titul vam zobrat môzu..

Reagovat
Devil

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1 : 2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

pokud to vlci nezabetonujou, mohlo by to dopadnout jako v norwichi. tak nějak podobně. bude již znám výsledek od úček, nevím ale, kolik se tam bude kopat penalt... jedna určitě!

Reagovat
Devil

Doufam,ze alespon 2,protoze minule nam sudi jednu za jasnou ruku nefoukl!

Reagovat
smazaný uživatel

Vy chudinky.

Reagovat
tlaci

když už jsem dal handicap, tak by to mohlo být 0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 citizens je přejdedou před derby s utd

Reagovat
smazaný uživatel

vlky zakoncete sezonu z hlavou na horu musite vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

Teď je třeba tu krásnou remízu MU s Evertonem potvrdit s wolves! byla by to hezká neděle!

Reagovat
t0mmy33MCFC

Reagovat
smazaný uživatel

ne pro vse

Reagovat
smazaný uživatel

super citizens tak a za týden zničit utd 4:0 a vyhrajeme titul pl

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele