14. kolo
03.12.2011 16:00 CET
5 : 1
(1:0)

Reportáž

Citizens roztrhali Norwich 5:1

Takhle hraje lídr Premier League. Manchester City, i s Kolo Tourém v základní sestavě, deklasoval sympaticky hrající Norwich 5:1 a dál vládne tabulce. Představení si opět neodpustil Mario Balotelli, který gól na 4:1 vstřelil ramenem. O zbytek branek se postarali Agüero, Nasri, Yaya Touré a Adam Johnson. Za hosty snižoval útočník Morison.

Už ve druhé minutě rozehřál zmrzlé fanoušky na tribuně Etihad Stadium Edin Džeko, jenž střelou zpoza vápna těsně minul tyč. V 10. minutě ale mohl zmrazit celý Manchester Morison, který využil nedorozumění mezi obránci City a postupoval sám na bránu. Míč si však příliš pokopl a vyhnal se z ideální pozice, následně už jeho počínání nebezpečí nepředstavovalo.

Poté už se otěží zápasu pevně chopili Citizens, Agüero střílel do gólmana, střely Silvy a Džeka zblokovali pozorní obránci. Agüero po čtvrthodině hry spálil asi největší šanci dosavadního zápasu, když Nasriho lehodný centr asi z šesti metrů poslal vysoko nad. Norwich bránil pozorně, po půlhodině hry obrana Canaries dobře zblokovala i střelu Džeka. Ne tak v minutě 32. Richards utekl po lajně, dal pod sebe na Agüera, jenž si až neskutečně umě poradil s dvojicí obránců a bodlem na zadní tyč otevřel skóre - 1:0. Stejný hráč pak za dvě minuty spálil další stoprocentní šanci po přihrávce Nasriho.

Druhá půle začala lépe pro hosty, Kompany prohrál hlavičkový souboj a Bennett postupoval sám na Harta. Stejně jako v prvním poločase Morison ovšem příliš pokopl míč vpřed a poté už střílel z nulového úhlu. Góly padaly jen na straně druhé. Nasriho dlouho letící a na pohled snadný přímý kop totiž Ruddy nedokázal zachytit - 2:0.

Ruddy ale i zachraňoval. V 57. minutě dobře zachytil střelu Silvy i následnou dorážku Agüera. Manchester City se nikam příliš nehnal a ani žádné výraznější příležitosti nepřicházely. Změnilo se to až v minutě osmašedesáté. David Silva po rohu na krátko přihrál do vápna přesně na nohu Yaya Tourého a ten druhým dotekem našel přesně prostor u zadní tyče - 3:0. Čtvrt hodiny před koncem postupovat sám na bránu Džeko, lobem ale přestřelil.

Škraloupem na výhře Citizens bude určitě 81. minuta, v níž si na ledabylý centr z kopačky Tierneyho naskočil Morison a snížil na 3:1. Příliš to však svěřence mrzet nemusí, těsně před koncem Yaya Touré geniálním obloučkem našel ve vápně Adama Johnsona, ten taktéž mistrovsky předal na malé vápno Balotellimu, jenž stál sám před Ruddym. Brankář hostí sice jeho střelu vyrazil nad sebe, ale jen k Balotellimu, který tak mohl ramínkem skórovat - 4:1. V nastavení navíc na 5:1 upravil přízemní střelou na zadní tyč Johnson. Manchester City tak deklasoval dalšího soupeře a dál stojí neohroženě v čele Premier League.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (21)

Přidat komentář
Mircu5

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná 1.

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
diastan

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Devil

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

bude to neprijemnej souprej 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

zajímavá sobota! na netu půjde slávka s lib. digi jistí tento zápas a hned potom av-mu,do toho svátek... náký pivko se střelí... jinak včera sem vydržel dívat se až do konce na match MU-CRY, moc se mi to líbilo! při druhém gólu crystalu sem pomalu řval, jako když dával džeko na 6.1... ale, abych neodbíhal.bude to opět o gólu soupeři. čím dřív, tím lépe. takže vyhrát a pak držet palce AV:!

Reagovat
t0mmy33MCFC

presne tak.. pokud dame brzo gol muze to byt i 5,0.. pokud ne, muze to byt dost tezky...

Reagovat
xfox88

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Norwich!

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

hlavně nic nepodcenit a získat 3povinné body

Reagovat
smazaný uživatel

Hezký zápas , nikdo nekazil ,teda krom Clichyho ,který si nepohlídal Morisna.Jinak je paráda jak se Samir zvednul A naše záloha si taky zaslouží

Reagovat
smazaný uživatel

Tezko pohlida pri hlavickovim souboji hrace, ktery je o dve hlavy vetsi.. Kazil akorat Kolo na zacatku ale pak uz byl v pohode, uvidime jestli v zime nakonec odejde do PSG.

Reagovat
smazaný uživatel

Baloteli gol ramenem , ale jak se pak tvářil namyšleně

Reagovat
t0mmy33MCFC

nic novyho

Reagovat
Garbicz

Krásný zápas..Bohužel Citizens opět okazuje svoji nadvládu MU jedem!!

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, takovéhle výsledky jsou potřeba. Je krása se na to dívat. MU bude mít další svojí šanci při FA Cupu. Myslím si, že to bude hodně zajímavé a vyrovnané derby. I když MU má poslední dobou nějaké problémy se zakončováním. Ovšem derby je derby, tam se může stát vše... Come on Manchester City!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele