8. kolo
15.10.2011 16:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Man City roznesl Aston Villu a jde do čela

Manchester City i bez zraněného kanonýra Sergia Agüera dokázal jindy houževnatou Aston Villu naprosto přehrát a kromě jedné či dvou sitací ji ani k ničemu nepustit. Branky Balotteliho, Johnsona, Kompanyho a Milnera daly výsledky konečný stav 4:1. Za hosty korigoval obránce Warnock. Manciniho svěřenci tak jdou díky remíze městského rivala na půdě Liverpoolu osamoceni do čela Premier League.

Italský manažer do utkání překvapivě nenasadil ani jednoho z obvyklých tvůrců hry, David Silva se Samirem Nasrim zůstali na lavičce. Na průběhu hry to zpočátku mělo vliv, Citizens nespustili svou ofenzivní smršť a první příležitost tak po nevídané Lescottově chybě spálil po deseti minutách v samostatném úniku Agbolnahor. Další obrovská šance přišla po chvíli i na druhé straně, když se k míči zcela osamocen na hranici vápna dostal Balotelli a pálil těsně vedle. Trajektorii střely se ještě patičkou pokoušel změnit Milner, ale marně.

Pak už Man City začali v utkání dominovat, ve 24. minutě se dostal do příležitosti Yaya Touré, ale stejně jako o dvě minuty později Balotelli ztroskotali na skvělém Givenovi. Následný roh už však skončil radostí domácích hráčů i fanoušků. Johnson rozehrál standardní situaci, míč sklepl hrudí Richards a italský Super Mario krásnými nůžkami otevřel skóre - 1:0.

Aston Villa poté začala kousat, ve 32. minutě zdálky napřáhl Warnock a jeho rána Harta řádně zaměstnala. Za sedm minut pak po krásném centru právě Warnocka hlavičkoval nad Heskey. Branka ovšem ani na jedné straně nepadla a do kabin se tak odcházelo za nejtěsnějšího vedení Citizens.

Hosté se ze začátku druhé půle nejspíš ještě zapomněli v kabinách, jinak se totiž nedá vysvětlit fakt, že už po dvou minutách se za nepřipravenou obranu Villans v čele s krkolomně skákajícím Warnockem dostal Adam Johnson a pohodlně po zemi na zadní tyč zakončil kolem stojícího Givena - 2:0.

Ani druhá branka McLeishovy svěřence neprobrala a i nadále si počínali zcela odlišně než by si fanoušci birminghamského klubu přáli. Balotelli byl blízko gólu hned pět minut poté, Given ale stačil po jeho ráně skočit a vyrazil jej na roh. Z něj už však Citizens rozvlnili síť potřetí, na Johnsonův pěkný centr si naskočil kapitán domácích Kompany a bylo to 3:0.

Manciniho tým přesto neztratil chuť útočit, přibrzdil ji až střet ve vápně hostů, po níž došlo ke dlouhému ošetřování dvojice Given, Richards. Už bez anglického beka, jemuž šrám na hlavě nedovolil pokračovat ve hře, pak také letos poprvé doma inkasoval. Obrana nezachytila centr z pravé strany, který doputoval až k nohám Warnocka a levý obránce Aston Villy jej obratem nekompromisně o břevno poslal do brány - 3:1. To se psala 65. minuta.

Na odpověď se nečekalo dlouho, Už za šest minut totiž zatáhl balon po pravé straně aktivní Johnson, vrátil jej na Barryho, jenž na vápně našel volného Milnera. Ten se pak jen ideálně položil do střely a vymetl šibenici - 4:1. Given mohl jen nečinně a bezmocně přihlížet.

Za pár minut to mohlo být dokonce o čtyři góly, jenže Silva po přihrávce Johnsona v pozici, v níž se většinou nemýlí, selhal. V 84.minutě se Španěl dostal ještě do jedné šance, tentokrát trefil přízemní střelou přímo do rukou Givena. Domácí se pak již do ničeho netlačili, hosty k ničemu nepustili a výsledek tak zůstal od Milnerovy parády neměnný. Manchester City porazil Aston Villu 4:1.

Autor: Marek Ustohal

Komentáře (20)

Přidat komentář
Devil

Bohuzel opet jasna vec,Villans i Newcastle v tomto kole poprve bez bodu!

tip.-3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Manchester City 2 - 2 Aston Villa

Reagovat
smazaný uživatel

4:0 (Aguero,Silva,Lescott,Barry)

Reagovat
smazaný uživatel

mala pravdepodobnost,zeby Aguero hral ..

Reagovat
smazaný uživatel

Devil, proč BOHU-žel? snad BOHU-dík! a to nejsem až takový pánbíčkář... ale nic proti tvé glose, na sobotu to vídím tak na půl bedny piv, před druhou si pustím vás v liverpoolu pak se pokračuje u nás a nakonec londýn, jeto tak? a výsledky takové, které by nám hráli do karet... pa,pa

Reagovat
Devil

Ja musim jeste v sobotu rano do prace,tak doufam,ze vse stihnu....ale kazdopadne to vidim stejne.Sobotu provalim u televize na gauci s pivem v ruce!

Glory Glory.....

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Man City

Reagovat
smazaný uživatel

Tak a máme tady týden s man.city! zítra AV, v úterý Villarreal a v neděli městského rivala! pokud dáme 9 bodů bude to super! V LM se musí vyhrát jinak to můžem zabalit. docela mně překvapilo, že máme LM na hraně, v út. to bude klíčový zápas! no a vše je v TV!

Reagovat
diastan

Výhra o gól 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 (Mario,David,Samir)

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
diastan

Reagovat
smazaný uživatel

dobrej bod pro Aston Villla 1-1

Reagovat
jn38

Reagovat
smazaný uživatel

jezis maria co to je za zakladna 11 city...

Reagovat
smazaný uživatel

Super City jen tak dál,důležitá výhra před deby

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nepřeju to city přeju to totenhamu protoze si nto zaslouzi vic

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele