13. kolo
26.11.2011 16:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

Chelsea si na Vlcích schladila žáhu

Villas-Boas má zase na nějaký čas klid. Na kritické reakce a výsledkovou i herní krizi jeho mužstvo zareagovalo příkladně - demolicí Wolverhamptonu, která mohla být vzhledem k 16 střeleckým pokusům i výraznější. Výsledek 3:0 nicméně pro začátek stačí.

Chelsea potřebovala impuls. Takže se před tímto utkáním Villas-Boas uchýlil k odvážné revoluci. I po čtvrté za sebou mimochodem ignoroval Fernanda Torrese, především ale zajímavě poskládal střed pole. V základu se totiž poprvé v lize objevil mladík Romeu, jehož doplnili Meireles s Ramiresem. Žádný Obi Mikel, žádný Lampard. Patrně i tyhle kroky přispěly k celkovému vzezření zápasu, který byl zcela jednostrannou záležitostí; zejména to byl ale klasik Mata, kdo měl vše pod palcem a svou bilancí z prvního poločasu (1+2) utkání vlastně předčasně rozhodl.

Vše začala už druhá minuta, kdy první záblesk pocházel po autu Ivanoviće z dílny nepřesně pálícího Meirelese. Pokračovalo se šestou minutou, kdy už brilantně musel zasahovat Hennessey proti Ramiresovi. A vrcholilo o pár sekund později, kdy po následném Matově rohu přišla hlavička Terryho a Wolves dojeli na nepochopitelné neobsazení jedné z tyček, kam se Hennessey prostě nestihl přesunout - 1:0. Mata první asistence. Ta další se urodila těsně před koncem první třetiny střetnutí; také teď Španěl centroval, tentokrát ze hry, a Sturridge po setřesení svého strážce neměl příliš problémů se zvýšením na 2:0. Trefil se přitom již pošesté, takže už dosáhl dvojnásobku gólů, které je za letošní sezonu schopno poskládat dohromady duo Drogba-Torres.

Ovšem Matova one-man show, jak už jistě správně tušíte, končit zdaleka neměla. Ještě před jeho úderem ale mohlo snížit hostující mužstvo, kdyby Edwards po zmatku v pokutovém území mířil přesněji, a činit se musel i Hennessey po další štiplavé ráně Sturridge. Matova chvilka přišla až v nastavení úvodní části: Cole zleva odcentroval a šikovný křídelník se odhodlal k utěšenému voleji, který definitivně poslal vlčí naděje k šípku.

I přesto, že měli Blues z první 45minutovky nahráno, druhý poločas se určitě neodvíjel ve stylu "nějak to dokopeme"; spíš naopak. Už ve 49. minutě spustil další lavinu příležitostí Ramires. Na něj po hodině hry navázal Drogba, jenž o chlup minul tyčku, Sturridge, který donutil Hennesseyho k decentnímu zákroku, či Mata, jemuž se nepovedlo dorazit kolegův pokus. Dál už se velšský golman překonávat nemusel. Sturridge netrefil a Torresova rána byla zablokována. Na druhé straně se mimochodem Čech činil akorát proti Jarvisově projektilu. Ward totiž sólový únik vůbec neustál.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0 3torres

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1 (Torres, Mata, Lampard-?)

Chelsea jedeme!!!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

agree

Reagovat
Flamex

4-1 .

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0 (Lampard,Sturridge)

Reagovat
smazaný uživatel

Výhra Londýňanů nutností...

Už tak jsou pod obrovským tlakem.

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea má v kliku, že v tomhle rozpoložení půjde zrovna na Wolves, má šanci se chytnout. 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Toto by měla být jasná záležitost domácích, už jen z povinnosti. Tip: 3:0, 4:1

Reagovat
smazaný uživatel

proč napíšete že torres nemá formu snad poslední zápas odehrál, když dostal červenou

Reagovat
smazaný uživatel

5:1 3torres 1sturridge 1lampard muj názor muj oblíbený fotbalista je torres

Reagovat
smazaný uživatel

pokud Chelsea nevyhraje tento zápas, už asi nemuže pomýšlet na titul, tady už je to opravdu povinne, vzhleme k forme Chelsea tipuju 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

kto by tipoval porážku Chelsea je šialenec. 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

jako fanda LFC přání 1-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip na sestavu: Čech - Berdtrand, Terry, Luiz(Ivanovic), Bosingwa - Meireles, Ramires - Anelka, Mata, Sturridge - Torres. U Luize nevím jak je na tom po středečním zápase. Cole asi nenastoupí, přes týden jsem četl že nastoupí pouze na 60% - takže počítám, že bude stát.

Doufám, že od začátku nebude hrát Lampard, Mikel ani Malouda. Nebyl bych proti, kdyby hrál Romeu. Lampard je zase mimo, bohužel u něj jde hodně vidět to přísloví - starého psa novým kouskům nenaučíš, pořád si bude hrát to svoje... Na 2,3 zápasy šel do sebe a teď je zase mimo. Tohle se mi líbí třeba u Giggse, ten se dokáže a hlavně chce přizpůsobit novým variantám.

Jsem velký fanda Drogby, ale je třeba si připustit, že už to není ten sniper, kterého všichni známe. Torres musí hrát a musí odzačátku. Na lávce bude snad připravený Lukaku.

Myslím, že je čas zkusit zahrát 4-2-3-1, které přineslo pozitivní změnu v zápase s Liverpoolem. A teď doufám, že mě André zase nevyvede z míry nějakou šíleností v základní sestavě nebo nějakým pofidérním střídáním.

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando zase na lávce... Zajímalo by mě, kde je chyba.

Reagovat
smazaný uživatel

tak torres asi pujde pryč v zimě ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele