12. kolo
10.11.2010 20:45 CET
1 : 1
(0:1)
Stadión:
JJB Stadium, Wigan

Reportáž

Wigan sehrál s Liverpoolem vyrovnanou partii, dělba bodů je tak spravedlivým výsledkem

Wigan se sice opět nedokázal chytit a vyhrát, nicméně za svůj výkon proti mírně favorizovanému Liverpoolu se rozhodně nemusí stydět. Latics dokázali odpovědět i na brzký gól Torrese, navíc by se nikdo nemohl divit, kdyby nakonec brali tři body.

Reds se na svého soupeře vrhli s vervou. Už ve druhé minutě vyslal z uctivé vzdálenosti pěkně plachtivou ránu Lucas, tu Al Habsi ještě vytěsnil na roh. O několik okamžiků později už ovšem zafungovala osvědčené spolupráce přihrávajícího Gerrarda a chladnokrevně zakončujícího Torrese. Nadále tak platí, že od srpna nechyběl minimálně jeden z těchto dvou u žádného gólu Liverpoolu. Tahle kombinace navíc mohla nést ovoce i později. Gerrard ale ve stopách parťáka nešel a při prohozeném gardu v koncovce selhal.

Následovala pasáž, kdy ze hry zvládali více těžit domácí. Nejprve ještě Rodallega ideálně nedosáhl na Stamovu výzvu, chuť si ale spravil krátce po přestávce, kdy Reina protentokrát Stamův centr vyrazil právě na kopačky wiganského útočníka a ten nepochybil. Kolumbijský fotbalista pak hrál ústřední roli i při další šanci Latics. Jen dvě minuty po svém zářezu se neúspěšně pokoušel obejít trpělivého brankáře Liverpoolu. Rozhodnout tedy nakonec mohli červení, avšak Gerrardova rána si jen zalaškovala s břevnem Al Habsiho svatyně.

Autor: Tomáš Daníček / eurosport.com

Komentáře (19)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6 (Torres,Gerrard hattrick)

Reagovat
Mircu5

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Gratuluju k přesnému tipu

Reagovat
smazaný uživatel

musime potvrdit body s chelsea 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

výborné jsou kurzy, na domácí zápas proti blackburnu byl téměř stejný, jinak 0:2(Torres, Kuyt)

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 (N'Zogbia - Torres, Kuyt, Gerrard z pen.)

Reagovat
REPLIKATOR

Ve Wiganu musím vyhrát!

Reagovat
randi

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

na tu vyhru se musi navazat 0:3 (Torres2,valstni 1)

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 (Fernando Torres)

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
REPLIKATOR

Zase hrůza, domácí jasně lepší

Reagovat
havrys99

Od rána f5kuju a těším se až vyjde tenhle článek.

PSG dlouhodobě potvrzuje o tom, že jsou nejnechutnější bandou současnosti. A když se sejde záloha Paredes, Verrati, Herrera tak je to nechutenství pro všechny strany. Rozhodčí, protihráče, spoluhráče a hlavně malé fotbalisty, kteří by měli sledovat svoje vzory. Když od úvodu schválně provokují, vyvolávají hádky, neskutečně prasí tak jim prostě nejde přát úspěch. Jakékoliv rozhodnutí rozhodčího doprovodí ironickým výsměchem, tleskáním, chytnáním za hlavu a nedejbože pokud dostanou kartu, tak z toho dělají útok na svojí hrdost a pýchu.

Samozřejmě to nedopadne jim, než že tihle ultrasráči nemají žádnou sebereflexi a jediné, na co se zmůžou, je hledat viníka někde jinde. Zrovna kvůli téhle trojici se mi hnusí, kam se dostal fotbal za poslední roky a jaký ublížený mrdky běhají po trávníku, jen aby pro svůj prospěch (mimo nějaké fair play) udělaly cokoliv.

Reagovat
havrys99

Vaclík, Pavelka, Kolář

Coufal, Kadeřábek (Holík)

Zima, Hovorka (Kúdela)

Kalas, Brabec (Jemelka)

Bořil, Matějů (Novák)

Král, Krejčí (Kalvach)

Souček, Ševčík (Sadílek)

Darida, Barák (Karabec)

Černý, Hložek (Masopust)

Schick, Vydra, Krmenčík (Kuchta)

Jankto, Provod (Pešek)

Reagovat
havrys99

Udělám můj lehký pohled na rozhodčí v Premier League. Sám funguji jako rozhodčí, takže na některé věci mám nadhled, ale často nastávají situace, kdy sám nevěřím, že by v dnešní době mohly nastat. Rozdělil jsem rozhodčí do několika skupin, s někým rozhodně nebudete souhlasit, ale pokusím se to vysvětlit. Jdeme na věc...

Nejlepší rozhodčí:

Michael Oliver (asi bez diskuze)

Andre Marriner (nejzkušenější, nejrespektovanější, má svůj vlastní klidný styl, je znát že VAR mu moc nechutná, ale vždy byl kvalitní a nemusí se na něj spoléhat tolik jako jiní)

Ti lepší:

Chris Kavanagh (mladý, vypískal se, jistota do budoucna)

Martin Atkinson (ano, tady asi bude největší nesouhlas - ALE ... Atkinson píská v PL od roku 2004 a dostával ty největší zápasy, tudíž je nejvíc na očích a snadno se zapamatují nějaké chyby a přehmaty. V poměru těch kvalitně odpískaných je to jen část. Jeho styl se mi vždy líbil)

Graham Scott (starý pardál, ale často přesný)

Paul Tierney (někomu se jeho styl nemusí zamlouvat, ale kdykoliv jsem ho viděl, tak pískal velmi dobře)

Kevin Friend (zkušený, dlouho v PL, občas dělá zbytečné chyby, ale konstantně dobrý)

Průměr:

Andy Madley (stále nováček, ještě se potřebuje vypískat, jde ale v dobrých stopách bratra - více níže)

Simon Hooper (nějaké to kilo navíc, má takový originální ne úplně elegantní styl)

Nevím, co si o nich myslet:

Anthony Taylor a Craig Pawson (oběma jsem nikdy nepřišel na chuť, v Evropě pískají skvěle, ale v Anglii dělají hrozně moc chyb a jejich zápasy jsou často nervózní a vyhrocené. Taylor ještě budiž, ale Pawson se mi nikdy nelíbil)

Odpad:

Mike Dean (ještě 3-4 roky zpátky jsem nad ním držel ochranou hůl, ale teď už to prostě nejde. Nestíhá, improvizuje, ohýbá pravidla k obrazu svému. A chce být na hřišti vždy vidět. To je prostě špatně. Všechna čest, že vydržel pískat v PL tak dlouho, hlavně ty nejlepší zápasy, jeho styl a highlighty jsou vtipný - ale pro jeho odchod už i teď je pozdě...)

Lee Mason (bože, ještě že končí. Konstantně nejhorší rozhodčí, co v PL byl od doby co jí sleduju - cca od roku 2006)

Johnathan Moss (o chlup lepší než Mason, ale to je tak souboj kriplů. Tlustý, pomalý, nepřesný, doufám, že taky brzo skončí)

Budoucnost:

David Coote (klasický anglický styl, vynikající rozhodčí)

Peter Bankes (taky to má před sebou, určitě má na to stabilně pískat v PL)

Darren England (musí se ještě vypískat, zatím to není úplně ono)

Robert Jones (vysoký, namakaný, předpoklady pro respekt, v PL začíná)

Nižší soutěže:

Jarred Gillett (Australan, přestěhoval se do Anglie, v Champu píská třetím rokem a jistě půjde brzy o patro výš, naposledy pískal výborně Brentford - Bournemouth - bez VARu, tady je video posledního zápasu z Austrálie https://www.youtube.com/watch?v=GDy_9z0rH8k )

John Brooks (bývalý asistent v PL, přetransformoval se na hlavního a brzy snad taky půjde výš. Dříve měl problém po zápase Arsenal - City, když narážel na drahé vstupenky pro fandy hostů https://www.bbc.com/sport/football/21026985 ... Ale napravil se z toho a má to před sebou)

Matthew Donohue, Leigh Doughty, Michael Salisbury (mladí, do budoucna určitě prospekti)

Bobby Madley (starší bratr Andyho, vyhozen z PL v roce 2018, strávil dva roky v Norsku a loni dostal v Anglii druhou šanci. Píská 3. ligu, nedávno i baráž ve Wembley. Těžko ale říct, jestli se opět dostane ještě výš. https://www.bbc.com/sport/football/51494849 )

Celkově pohled na pravidla - vždy budu pohlížet na aplikaci pravidel s nadhledem a čistou hlavou. Občas se ale objeví věci, se kterými nemůžu souhlasit. Při nastavení určitého rámce pravidel je pak těžké sledovat jejich nastavení v praxi a plnění po celou sezonu...

Ofsajd: pro fotbal aktuálně nejbolavější místo. V souhrnu všech názorů, co zde pročítám jsem rozhodně pro změnu celkového používání ofsajd lajny. To znamená, používat obě lajny zvlášť, rozhodně NE když je vidět, kde leží ta první lajna. Zavedení tolerance jako v Nizozemsku = pokud se čáry dotýkají, ofsajd to není. Jasně je to zavedení určité tolerance podle tloušťky čáry, ale zmizí alespoň ty nejmenší milimetry. Já osobně bych byl pro zavedení toho, aby se to u útočícího hráče posuzovalo u té části těla, kterou následně hraje. Když tedy hraje míč nohou, je nesmysl, aby se čára měřila u ramena.

Penalty vs. simulování: nešvar dnešní doby, dostat se do vápna a tam vyhledávat kontakty, přihrávat pády nebo se věšet za soupeřovy nohy. Každá situace je originál (štve mi číst názory, že to bylo to samé jako minulý týden..) a vždy záleží na subjektivním posouzení rozhodčích. Pokud ale padne rozhodnutí, že pokutový kop to není, proč nevyužít pravidel a nezačít udělat žluté karty za simulování, oklamání rozhodčího, oklamání pravidel? Občas mi přijde, že hráči si dělají co chtějí a rozhodčí nechtějí zasahovat.

Hra rukou: opět připomenu, že jde o nastavení určitých pravidel a jejich "dodržování," Ale sakra, proč jednou se útočná rukou píská a podruhé ne? (Wilson x Kane). Noo a penalty za obranné ruce - upřímně, sám v tom mám guláš, že nevím. Jasně, ruka dál od těla, v nepřirozené pozici, třeba při střele na bránu - to už je dnes křišťál. Ale opět - každá situace je jiná a originální. A občas vidíte dost podobné situace v řádu týdne a s odlišným řešením. Možná by nebylo od věci, co jsem tady jednou četl, vymyslet věc, že a ruku v pokutovém území by se nařizoval nepřímý volný kop. Ale v praxi by to asi byla divočina.

Toť vše, vzhůru do mě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele