22. kolo
05.01.2011 21:00 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Blackburn zaslouženě porazil Liverpool 3:1

Pokud jsem říkal, že prohra Chelsea s Wolves byla velkým šokem a překvapením, Liverpool si již pomalu na podobné výbuchy začíná zvykat. Reds totiž ostudně prohráli 3:1 v Blackburnu a manažer Roy Hodgson je ještě pod větším tlakem. Dvěma góly se o skalp velkého soupeře postaral Benjani.

Po prohře s Wolves, s kterými nyní padla i Chelsea, to je tak pro Hodgsona další těžká rána. Liverpool letos vyhrál venku jen jeden jediný zápas a to je skutečně málo. Přitom zápas v Ewood Parku pro Reds nezačal špatně, po pěti minutách si vyměnil míč s Koncheskym Torres, jenže hlavičkou nenašel cíl. Rovers měli před zápasem stejně jako jejich soupeř na kontě 25 bodů a i oni mají manažera pod jistým tlakem. Steve Kean totiž nahradil vyhozeného Sama Allardyce, což se mnoha příznivcům nelíbí.

Hráči však na hřišti vypadali dobře, Olsson připravil první větší šanci Mameu Dioufovi, jenže ten nečekal, že k němu míč přes Skrtela proletí, a tak ho poslal přímo do náruče Reiny. Ačkoliv měli hosté na hřišti ofenzivní trio Joe Cole, Steven Gerrard, Fernando Torres, v útoku byli bezzubí, a proto se po půlhodině hry ujal Blackburn zaslouženého vedení. Nelsenův dlouhý míč našel Dioufa, ten ho poslal na Olssona a švédský obránce prostřelil Reinu. Liverpool šel ještě více do kolen chvilku před závěrečným hvizdem první půle. To se ve vápně zmocnil míče Benjani, obešel Kyrgiakose a zavěsil. Hráči Reds byli bezradní.

Vskutku povedený večer zažil Benjani, jenž se před tímhle zápasem trefil naposledy 6. listopadu. Deset minut po změně stran utekl Skrtelovi Hoilett a naservíroval míč před branku, kde jednoduše doklepával právě Benjani. V tom začali fanoušci Liverpoolu směrem k Royi Hodgsonovi skandovat "ráno budeš vyhozen". To pro manažera rozhodně nebylo nic příjemného. Ačkoliv jeho svěřenci dokázali ve druhém dějství držet míč na svých kopačkách, nic moc z toho nebylo. Bylo to také zapříčiněno zejména tím, že Rovers už tolik nevyjížděl a v poklidu bránil pohodlné vedení. Navíc se mohl spolehnout na skvělou stoperskou dvojici Nelsen, Samba.

Liverpoolu se nakonec přeci jen podařil dát alespoň čestný gól. V 81. minutě se při svém 550. startu v červeném dresu trefil Steven Gerrad. Za pět minut si však vše zkazil, když ze značky pokutového kopu po faulu Salgada přestřelil a dokonal zkázu svého týmu. Blackburn zvítězil 3:1.

Autor: Ondřej Holzman / bbc.co.uk

Komentáře (26)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

i když máš pravdu - dnes jsem viděl LIVERPOOL. V posledních deseti minutách hrál jako tým. K Gerrardovi nemám co dodat, subjektivně je to můj NEJoblíbenější hráč na světě :D You should stay Roy, I still trust you!

Reagovat
Y.N.W.A

výsledky nicmoc, ale hra mně osobně taky přijde lepší... zatím ho taky stále ještě hájím

Reagovat
smazaný uživatel

a v čem? jediné kdy je hra dobrá když prohráváme, ale jinak je to hlavně venku jenom čekání na gól

Reagovat
Y.N.W.A

venku je to bída, nevím, nechci být tak radikální, myslím, že to je dobrý trenér a jeho výměnou se nic nevyřeší... venku by to chtělo víc odvahy, to je pravda... a hlavně méně individuálních chyb (oba stopeři)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Reagovat
smazaný uživatel

0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Tomtaf

0:0

Reagovat
Fingulka

Snad to bude neprohra Tip 1:1, ale chtělo by to vyhrát když Live není v té nejlepší formě

Reagovat
cristiano.K.

0:2

OT: chystá se někdo jet do LFC na spartu?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2 (Kuyt 2x)

Reagovat
smazaný uživatel

Vypslali jsme dvě nové soutěže o hodnotné peněžité výhry kde může vyhrát každý. Informace najdete ve fóru. Soutěžící jsou prozatím jen tři, šance na výhru jsou vysoké. Nesponzorujte jen sázkové kanceláře, začněte konečně vyhrávat. Náš web ze sázek dlouhodobě profituje. Přijďte se podívat a přesvěčte se sami. Veškeré informace jsou zdarma a pro všechny.

ZISK-TIP.CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Tipuju remízku nebo to bude 1:2 doufám že se bude Liverpool víc snažit

a utáhne to na větší skore

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 lucas a steve

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
Ranoth

ten liverpool je k smichu... 2:0 po pulcasu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Devil

Jen tak dal......

Reagovat
smazaný uživatel

to je strasny..kam sme se to dostali..nechci snizovat kvalitu Blackburnu(tenhle rok ), ale 3:1 ???!!! zacinam pochybovat o Hodgsonovi(doted sem ho hajil)

Reagovat
Ranoth

hodgson ven nechapu naco jeste cekaji.. pokud tam zustane tak liverpool vazne muze bojovat o zachranu...

Reagovat
Melda

Tak to je pecka už jen pět bodů od poslední příčky.DOteď to byla sranda ale tady opravdu hrozí pád Liverpoolu dolu!Asi tam cinknu, že to radši budu trenovat já a klidně i hrát, protože já do toho dám alespoň srdíčko

Reagovat
smazaný uživatel

Achjo.. tohle snad už není možný proč ho nevyhoděj .Když tam byl Benítezéz byli alspon 7 a ted jsou 12 a to v září byli ještě 18 :-/ .Stane se že Gerrard netrefí penaltu stalo se no...Nechápu proč tam staví Koncheskyho kterej stejnak nic nehraje ...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele