35. kolo
17.04.2010 18:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

Spurs si smlsli i na Chelsea a jsou čtvrtí. Blues si komplikují boj o titul

Spurs zcela zaslouženě ovládli i druhé londýnské derby a podruhé v krátkém časovém sledu zásadně zasahují do boje o titul, ačkoliv sami do něj nejsou zapojeni. Dnes si poměrně s přehledem poradili s vedoucí Chelsea, vyhráli 2:1 a získali pro sebe čtvrté místo.

Tottenham sice začal aktivněji, ale první skutečnou šanci si připsal Florent Malouda, který v sedmé minutě pořádně provětral rukavice Gomese, jenž ale míč s vypětím všech sil vyrazil na roh. Za pět minut se na druhé straně od strážce odpoutal Pavljučenko, ale byl zablokován. Vzápětí se do vápna hnal Jermaine Defoe, ale k zemi ho seslal Terry, jenže sudí vůbec nezapískal.

Uběhlo ale jen dalších pár desítek vteřin a tentokrát píšťalka sudího Phila Dowda zazněla, a to rovnou signalizovala penaltu. Hlavní rozhodčí totiž zahlédl hru rukou od Johna Terryho, ačkoliv opakovaný záběr nebyl zrovna průkazný. K exekuci se postavil Defoe a penaltu bezpečně proměnil. Ve 25. minutě si udělal prostor Pavljučenko a dobrou střelou zaměstnal Petra Čecha, jenž míč vytěsnil nad břevno. O necelou čtvrthodinu později měl velkou příležitost Kaboul, když hlavičkoval zcela osamocen, ale pouze přímo do Čecha.

Chelsea se okamžitě vydala do útoku a po dobré kombinaci vyrovnal Malouda, ale radost trvala jen pár sekund, protože praporek čárového sudího vyletěl vzhůru. Francouzský záložník stál skutečně v době přihrávky v ofsajdu. Kromě této akce toho Blues příliš nepředvedli, Spurs byli mnohem aktivnější, dravější a ve 44. minutě po zásluze zvýšili vedení. Skvěle hrající Gareth Bale celý poločas větral Paula Ferreiru a těsně před přestávkou ho nadobro obešel, zasekl a do protipohybu Čecha slabší pravačkou přesně zakončil a rozjásal domácí publikum. Snížit nakonec ještě mohl Frank Lampard, ale jeho povedený volej zastavil ještě lepším zákrokem Gomes.

Do druhé půle vyčerpal Carlo Ancelotti všechna střídání, protože ještě v průběhu prvního poločasu musel střídat zraněný Mikel. Místo něj naskočil Ballack. O poločase pak nahradil špatného Ferreiru Ivanovič a Joea Colea Nicolas Anelka. Italskému stratégovi pak ještě před hvizdem určitě zatrnulo, protože Didiera Drogbu píchlo ve svalu a nevypadalo to dobře, ale hostující forvard naštěstí zranění rozběhal.

Pět minut po změně stran mohl zápas definitivně rozhodnout Defoe, ale v tu chvíli to odmítl Petr Čech, který proti soupeřově útočníkovi výtečně zasáhl. Čech se musel vytáhnout i proti Pavljučenkovi, který znovu střílel po hodině hry, ale tentokrát z výrazného úhlu a český gólman ho vychytal a držel bezzubou Chelsea aspoň teoreticky ve hře. Jenže pak přišla 67. minuta a jakýsi zkrat kapitána Terryho. Ten dostal v krátkém časovém sledu dvě žluté karty za relativně zbytečné fauly a musel předčasně opustit trávník. Potápějící se loď by měl sice kapitán opouštět jako poslední, ale Terry to dnes udělal přesně naopak a nechal své parťáky ve štychu. Ti již pak v deseti otevřeli hru, když chtěli vyrovnat a na Čecha se hrnul z otevřené obrany jeden útok za druhým. Závěrečná čtvrthodinka se nesla ve znamení výhradně spálených šancí Spurs.

Lobem se nejprve snažil zaskočit Čecha Bentley, ale hostující gólman chytrou myšlenku zastavil. Osm minut před koncem se na Čecha hrnul Bale, ale Čech vytáhl další parádní zákrok. Welšský záložník byl navíc v ofsajdu, ačkoliv ten se nepískal. Růžky ale vytahovala také Chelsea. Drogbu ale zastavil skvěle hrající Dawson. Na druhé straně opět řádil Bale, tentokrát chtěl překonat Čecha technicky a chytře mířil z úhlu ke vzdálenější tyči, ale branku netrefil. Vzápětí se Bale proměnil do role asistenta a připravil skvělou šanci pro Pavljučenka, jenž mohl definitivně rozhodnout, ale také on zklamal. Ve druhé minutě nastavení tak mohl trochu zdramatizovat duel Lampard, jenž ve skluzu snížil, ale Chelsea měla málo na času na druhý zásah a po zásluze prohrála.

Autor: Ondřej Holzman

Komentáře (45)

Přidat komentář
Mircu5

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Těžký zápas,ale musíme vyhrát 1:2

Reagovat
Losinho

1:3

Reagovat
Devil

Doufam,ze Tottenham vyhraje a rozhodci volejbalistum nebude zase foukat...

tip.-1:1

Reagovat
Mircu5

Nevyhraje, na Arsenal to stačilo, ale na Chelsea ne. Chelsea vládne Londýnu a zase se o něco blíž přiblíží titulu,United ztratí s náma a už to bude jasné.

Reagovat
Devil

Londynu vladne mozna tak Rusakova penezenka .....

Reagovat
Mircu5

Kdybych měl tolik peněz jako on, taky bys si koupil nějaký klub

Reagovat
Devil

Kdyby jsi mel penez jako on,tak bych koupil leda prd..

Reagovat
Mircu5

Já na tom nevidím nic špatného, klidně bych koupil nějaký klub a investoval do něho kolik bych jen mohl

Reagovat
Devil

A to je ten rozdil....

Reagovat
Mircu5

Ti nejbohatší kupujou různé kluby, myslíš, že by obyčejný člověk mohl odkoupit nějaký klub a čekat na úspěchy? To asi těžko, tak mi řekni jeden jediný důvod, proč by tito lidé neměli kupovat fotbalové kluby? Mají na to, nemají už do čeho vrážet, zajímají se o fotbal, baví je fotbal, jsou vášniví fanoušci a mají na to, aby si koupili nějaký klub, tak mi řekni, co na tom vidíš špatného? Jeden důvod chci slyšet.

Reagovat
Devil

Musim te zklamat,asi to neuslysis....Mam rad kluby,ktery si sve uspechy a historii nekupuji.

Reagovat
Mircu5

Ale ti, kteří si takové kluby kupují, si vlastně kupují i úspěchy, kupují si kluby s velkou historií, nic nedokázali, jen po někom převezmou hotový klub, to se mi nezdá taky to pravé ořechové

Reagovat
smazaný uživatel

To s tebou nesouhlasím, kluby, které mají úspěšnou historii (získali tituly), tak je to o tom, že tam nějaký člověk před X rokama investoval peníze a klub se rozvíjel. Ty tady neuznáváš kluby, které ty tituly neměli a nyní mají. To se dá taky chápat, že kluby, které v historii získávali trofeje je musejí získávat i nyní a kluby, které takové úspěšné neměly, na tituly nemají nárok ?

Reagovat
Mircu5

Právě, že sdílím stejný názor s tebou. Špatně si mě pochopil, možná jsem to taky špatně napsal. Jde tady o to, že Devil napsal, že má rád kluby, které si své úspěchy a historii nekupují. To je ale blbost, protože když si někdo koupí United nebo jiný úspěšný klub, tak si koupí vlastně hotový úspěch a historii, to už tomu klubu navždy zůstane. Ale když si někdo koupí klub, který neměl tolik úspěchů a historii ne tak bohatou jako třeba United a investuje do něj, tak se na něho všichni dívají jako na toho nejhoršího člověka.

Reagovat
Devil

Jde o to jakym to dokazes zpusobem.Manchester nevykoupil nej hrace z celyho sveta a nezacal si po te rikat velkoklub.V MU panuje jiny sistem,kterej se budoval desitky let.Ne behem 1-2 let.Pred Rusakem byla Chelsea simpatickej klub,nyni to rict-se me hnusi...sorry,ale tak to proste beru a nic me nepresvedci v opak.

Reagovat
Devil

Co se tyce City,jsem si jist,ze tam to bude jeste horsi a mele deti(ktere se budou predhanet kdo fandi City delsi dobu a kdo jim fandil uz pred Arabacem ) za nedlouho stranky EF zaplni svejma zhovadilostma.Davam tomu rok maximalne dva.

Reagovat
Mircu5

Hmm to si nemyslím, City si žádné mega hvězdy nekoupili ještě a mají v A-týmu spoustu odchovanců, na kterých budou částečně stavět. Není to jen o tom, že budou kupovat hráče a odchovanců budou mít minimálně, ono je to celkem vyvážené

Reagovat
Devil

Protoze se jim nikoho zatim privest nepovedlo,ale jestli jsis vsim,tak nabidek bylo dost.Uz se tesim,jak tu budou zase clanky typu-City maji zajem o Messiho,City zvysuji nabidku za Torrese atd...atd...

Reagovat
Devil

V uvozovkach nikoho....

Reagovat
Mircu5

Moc čteš bulvár To je další věc, která poškozuje Citizens... A jen takoví jako ty, tomu všemu můžou věřit.

Reagovat
Devil

Nectu.

Reagovat
Mircu5

Tak většina toho co se o City kecne a není to pravdivé, je z bulváru

Reagovat
smazaný uživatel

Co všeci valíte o historii ??? všechny vás zajíma historie , pořád se ní oháníte !!! měli byste se zamyslet nad součastností a né pořád vrtat do něčeho , co bylo před X lety , ano přisel ruský miliardář , vrazil penííze , až Chelsea vyhraje dalších 10titulu za 15let , za 15let zas bude Chelsea tým s Historií a budete odsuzovat další tým do kteého příjde bohatý majitel

Reagovat
smazaný uživatel

Moje řeč, to že se jiné kluby, které se dnes mohou pyšnit řadou titulů, začali pravidelně umisťovat na prvních příčkách (začala jim éra úspěchů). Tak nikde není psané, že se tato éra začíná psát i v modrých barvách. A fotbal je byznis a je to hlavně o penězích, co se týče historie, tak CHE i MAN v historii už spadli do nižší soutěže a vrátili se zpět. Historie je historie, ale současný fotbal nijak neovlivní. Spíš je to nástroj pro anti-fans chelsea, že mají argument co na che vytáhnout.

Reagovat
Devil

Jde o to JAK te historie dosahnes....

Reagovat
Mircu5

Takže dejme tomu, že United by odkoupil taky nějaký miliardář a nakupoval by samé hvězdy třeba jako Real, to chceš jako říct, že v případě slavných klubů by to bylo normální???

Reagovat
Devil

To bych se sel odstrelit.

Reagovat
Mircu5

A fandil by si dál? Fandil,, tak pst už.

Reagovat
Devil

Jako mrtvej asi tezko.

Reagovat
Mircu5

fandil...

Reagovat
Mircu5

*bych si

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea musi vyhrat

Reagovat
smazaný uživatel

2-1 (Defoe,Modrič - Drogba)

Reagovat
smazaný uživatel

pozrite neco take ak ste nevideli dokument o 100 rocnom vyročí FC Chelsea a dozviete sa viac ako to bolo hej :::...

Reagovat
smazaný uživatel

Chelsea :)

Reagovat
Losinho

Tak dneska budu poprvý fandit Chelsea.

Reagovat
Legolas John

Tottenham Hotspur 1:2 Chelsea FC

Reagovat
smazaný uživatel

chelsea manchester united

Reagovat
smazaný uživatel

ty mi mluvíš z duše

Reagovat
smazaný uživatel

myslim že už nevyhrajete Blues :D

Reagovat
smazaný uživatel

Výborně hoši :D TI pitomci to ještě ztratí

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak tak MU

Reagovat
Devil

Glory,Glory Man United.......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele